Empisteutiko.gr
27.10.25 || 06:19
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Πρώην διοικητής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη: Ο Πούτιν θυμίζει τον Χίτλερ

22.09.2022
in Επιλογές Συντακτών, Κόσμος
Share TweetShareEmail

Η μερική επιστράτευση που κήρυξε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα τον βοηθήσει να νικήσει στην Ουκρανία, εξηγεί ο Μικ Ράιαν , Αυστραλός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, σε συνέντευξή του σε γερμανικά ΜΜΕ.

«Η κινητοποίηση του Πούτιν δεν έχει στόχο να κερδίσει τον πόλεμο. Η απόφασή του στρέφει τον πόλεμο υπέρ των Ρώσων; Όχι, λέει ο Αυστραλός στρατιωτικός ειδικός όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus. Ο πρώην στρατηγός είναι σίγουρος ότι το μόνο που θα επιτύχει είναι να ενισχύσει το στράτευμα που μάχεται ήδη στην Ουκρανία και να κατακτήσει περισσότερα ουκρανικά εδάφη .

«Η Ρωσία στέλνει 300.000 εφέδρους στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο τεράστιος αριθμός κάνει πολλούς να τρέμουν ότι ο στρατός του Πούτιν κερδίζει επιτέλους τη μάχη κατά των Ουκρανών. Αλλά οι ειδικοί συμφωνούν: η Ρωσία δεν θα νικήσει στο μέτωπο του πολέμου.Κι αυτό γιατί, «Οι Ρώσοι πρέπει πάνω από όλα να αντικαταστήσουν τα στρατεύματά τους που πολεμούν στο μέτωπο », γράφει στο Twitter o Μικ Ράιαν εξηγώντας τον συλλογισμό του:

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν να συναντηθούν στη Βουδαπέστη – «Μπορούμε να δώσουμε τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία»

«ΗΠΑ και Ρωσία κοντά στη λύση για την Ουκρανία – Σημαντικό ότι ο Ζελένσκι αναγνώρισε τις γραμμές των μετώπων», λέει το Κρεμλίνο

25.10.2025
Πετρέλαιο: Υποχωρούν συνεχώς οι τιμές – Γιατί επιμένουν τα σενάρια για εκτίναξή τους το 2024;

Κίνα και Ινδία «παγώνουν» τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μετά τις κυρώσεις Τραμπ

23.10.2025

«Οι Ρώσοι έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες. Επιπλέον, πολλοί στρατιώτες πολεμούν επί οκτώ μήνες. Κανονικά, η δύναμη ενός στρατιώτη εξασθενεί ύστερα από τρεις έως τέσσερις μήνες. Άρα, οι Ρώσοι πρέπει πρώτα να αντικαταστήσουν τους στρατιώτες που μάχονται στο ουκρανικό έδαφος και εν συνεχεία να στείλουν ενισχύσεις».

«Επιστρατεύοντας νέους και ηλικιωμένους από τους δρόμους για να πολεμήσουν στο ουκρανικό μέτωπο, ο Πούτιν θυμίζει τον Χίτλερ», σχολιάζει από την πλευρά του ο πρώην στρατηγός των ΗΠΑ, Μπεν Χότζες.

«Η μερική επιστράτευση της Ρωσίας θυμίζει την τελευταία κίνηση του Αδόλφου Χίτλερ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», δηλώνει ο Χότζες στο γερμανικό δίκτυο ZDF.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τη Μόσχα με αντίποινα: «Θα καταστρέψουμε τις στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στο πλαίσιο του πολέμου. Με την προυπόθεση ότι θα δεχτεί επίθεση και ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ναυτικού.

«Αν και ο ίδιος εκτιμά ότι η πιθανότητα για μία πυρηνική επίθεση είναι εξαιρετικά μικρή, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για τέτοιες ενέργειες. Εάν καταλήξουν να αντιμετωπίσουν τα ουκρανικά όπλα στην πρώτη γραμμή, είναι πιθανό να γίνουν τα νεότερα θύματα στην εισβολή του Πούτιν που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου», αναφέρει το CNN.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες που επικαλούνται τα γερμανικά ΜΜΕ, «Ο Πούτιν ταπεινώνει τον εαυτό του με τα «πλαστά» δημοψηφίσματα στην ανατολική Ουκρανία.

«Ο Πούτιν θα μπορούσε να κάνει έναν πραγματικό “πόλεμο αυτοάμυνας”», λέει ο ειδικός σε θέματα ρωσικής πολιτικής, Ίαν Γκάρνερ μέσω Twitter επισημαίνοντας ότι τα δημοψηφίσματα θα έβαζαν τον Πούτιν σε αμυντική θέση.

«Διότι είναι αναμενόμενο ότι η Ουκρανία θα επιτεθεί στο Λουχάνσκ και στο Ντόνετσκ μετά τα “πλαστά” δημοψηφίσματα. Τότε η Ρωσία θα προσπαθούσε να μπλοκάρει τις επιθέσεις και η ρωσική πολεμική ηγεσία θα μπορούσε να ισχυριστεί δημοσίως “βλέπετε, είπαμε ότι ήταν πόλεμος αυτοάμυνας”», συνέχισε.

Ωστόσο, δεδομένων της δύναμης και της προόδου του ουκρανικού στρατού στα νοτιοανατολικά της χώτας , καθώς και της φθίνουσας ικανότητας στη μάχη και του πεσμένου ηθικού των Ρώσων, αυτή η δήλωση του Πούτιν δεν θα οδηγήσει σε ουκρανική αποχώρηση.

«Ο Πούτιν και η ρωσική στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει τότε να εξηγήσουν γιατί οι περιοχές είναι πλέον μέρος της Ρωσίας αλλά τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν το πάνω χέρι σε μεμονωμένες περιοχές. Επιπλέον, ο Πούτιν θα παραδεχόταν έτσι ότι έχει προσαρτήσει το Λουχάνσκ και το Ντόνετσκ, αλλά άφησε άλλα κατεχόμενα εδάφη στην Ουκρανία. Αυτό θα ισοδυναμούσε με μια παραδοχή ότι η Ρωσία απέτυχε να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία», λένε οι ειδικοί.

«Ο ρωσικός στρατός δεν είναι επί του παρόντος εξοπλισμένος για να αναπτύξει γρήγορα και αποτελεσματικά 300.000 έφεδρους», υποστηρίζει από την πλευρά του ο Άλεξ Λόρντ, ειδικός σε θέματα Ευρώπης και Ευρασίας στην εταιρεία στρατηγικής ανάλυσης Sibylline στο Λονδίνο.

«Η Ρωσία αγωνίζεται ήδη να εξοπλίσει αποτελεσματικά τις επαγγελματικές της ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία, μετά από σημαντικές απώλειες εξοπλισμού κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η πρόσφατη ουκρανική επίθεση, κατά την οποία το Κίεβο ανακατέλαβε χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εδάφους, είχε σημαντικό αντίκτυπο», προσθέτει.

Στις αρχές της εβδομάδας, το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου ανέφερε ότι η ανάλυση δυτικών εμπειρογνωμόνων και της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών έδειξε ότι η Ρωσία έχει απωλέσει το 50% έως 90% της δύναμής της σε ορισμένες μονάδες.

Για την γερμανική εφημερίδα Bild, οι δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, αντιτίθενται στον Πούτιν. «Άλλοι βοηθούν περισσότερο την Ουκρανία, άλλοι λιγότερο. Όλοι όμως είναι κατηγορηματικά εναντίον του. Αυτή η ενότητα είναι η δύναμή μας. Και ο Πούτιν θέλει να καταστρέψει αυτή τη δύναμη διασπείροντας τον φόβο. Δεν πρέπει να υποκύψουμε στις απειλές του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Tags: ΠΟΛΕΜΟΣΡΩΣΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Άνδρας ντυμένος αρχαίος Έλληνας κυκλοφορεί με ρόπαλο τα βράδια στον Βόλο και κυνηγάει οδηγούς
Ελλάδα

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός 51χρονος άνδρας από πυροβολισμούς στη γιορτή κάστανου στην Κίσσαμο

26.10.2025
Γαλλία: Συναγερμός για ληστεία στο μουσείο του Λούβρου – Κουκουλοφόροι άρπαξαν 9 κομμάτια από συλλογή κοσμημάτων του Ναπολέοντα και διέφυγαν με σκούτερ
Επιλογές Συντακτών

Λούβρο: 2 συλλήψεις για την μεγάλη κλοπή στο μουσείο – Ο ένας «πιάστηκε» ενώ επιβιβαζόταν σε πτήση με προορισμό την Αλγερία

26.10.2025
Next Post

Βρετανίδα πήγε για πλαστική στην Τουρκία και της έβαλαν... ανάποδα το στήθος!

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Δυσάρεστα νέα για την Αθήνα – Ψηφίστηκε ως η χειρότερη πόλη της Ευρώπης

Δυσάρεστα νέα για την Αθήνα – Ψηφίστηκε ως η χειρότερη πόλη της Ευρώπης

17.04.2024
Παραγγελία Αδειλίνη για αυτεπάγγελτη άσκηση έφεσης στην απόφαση για το Μάτι

Γιατί δεν έχει ακόμα αποδοθεί δικαιοσύνη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

23.07.2024
Σκύδρα: Τον σκότωσε και τον έσερνε με το μηχανάκι επειδή μπήκε στο χωράφι του

Σκύδρα: Τον σκότωσε και τον έσερνε με το μηχανάκι επειδή μπήκε στο χωράφι του

26.08.2025

ΤΑΣΗ_

Βιασμός 14χρονης από Ρομά στον Πειραιά:  Συνελήφθη και ο τέταρτος για τη φρίκη – 18, 17 και 16 ετών οι άλλοι τρεις συλληφθέντες

Πασίγνωστος ηθοποιός της «10ης Εντολής» δικάζεται για βιασμό ανήλικης – «Δεν έχεις βαρεθεί να λες όχι;»

24.10.2025
Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

18.10.2025
Επιστήμονες προειδοποιoύν ότι «εχθρικό» εξωγήινο αντικείμενο θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη

Η NASA «κρύβει» εξωγήινο διαστημόπλοιο

19.10.2025
Σοκ στον κόσμο των crypto: Ο μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων, Κονσταντίν Γκάλιτς βρέθηκε νεκρός μέσα στη Lamborghini του

Σοκ στον κόσμο των crypto: Ο μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων, Κονσταντίν Γκάλιτς βρέθηκε νεκρός μέσα στη Lamborghini του

13.10.2025
Δυστύχημα στα Τέμπη: “Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στα καμένα βαγόνια, έξι μήνες μετά την τραγωδία”

Καταγγελίες σοκ για τα Τέμπη: Οστά θυμάτων μένουν σε σακουλάκια – «Στον Ασλανίδη έδωσαν 8 κομμάτια, 3 είναι του γιου του»

28.09.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved