Empisteutiko.gr
22.10.25 || 03:43
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Ο κορονοϊός γεμίζει ξανά τα νοσοκομεία – Διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα οι νοσηλευόμενοι

30.06.2022
in Ελλάδα
Share TweetShareEmail

Αιτία της αύξησης των εισαγωγών και των νοσηλευόμενων ασθενών στα νοσοκομεία είναι οι δύο νέες σούπερ μεταδοτικές υπο-παραλλαγές της Όμικρον, ΒΑ.4 και ΒΑ.5, εξαιτίας των οποίων έχουν εκτοξευτεί και τα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες μέρες. Οι υγειονομικές αρχές είναι σε επιφυλακή με έτοιμο σχέδιο αναδιάρθρωσης των κλινικών για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες, αν αυτό απαιτηθεί.

Προς το παρόν, πάντως, οι εισαγωγές δεν αφορούν στις ΜΕΘ. Οι εφημερίες των νοσοκομείων, ωστόσο, γεμίζουν, ενώ οι απλές κλίνες Covid-19 πλησιάζουν ήδη σχεδόν στο μισό της δυναμικότητάς τους, με την κάλυψη να έχει φτάσει στο 41,2%.

Χθες Τετάρτη (29.06.2022) σημειώθηκε -σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ- ρεκόρ νέων εισιτηρίων Covid-19 για το τελευταίο διάστημα, με 260 νέους ασθενείς να εισάγονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Ομολογία – σοκ Von der Leyen: «Επιβάλαμε τα εμβόλια Covid-19 Pfizer, χωρίς να ξέρουμε τι θα πάθουν οι πολίτες»!

Ομολογία – σοκ Von der Leyen: «Επιβάλαμε τα εμβόλια Covid-19 Pfizer, χωρίς να ξέρουμε τι θα πάθουν οι πολίτες»!

18.09.2025
Ηράκλειο: Φοιτήτρια γέννησε στο σπίτι της νεκρό βρέφος

Πτώση βρέφους από μπαλκόνι στα Χανιά

08.08.2025

Ανησυχητικές είναι οι ενδείξεις για πίεση στο σύστημα Υγείας και για πρώτη φορά χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστούμε ξανά αυξημένο αριθμό κλινών ΜΕΘ Covid.

«Τα κρούσματα ως κρούσματα δε μας απασχολούν. Μας απασχολούν αν αυτά μεταφέρονται σε νοσηλείες και κυρίως σε βαριές νοσηλείες», επισήμανε και πρόσθεσε πως οι διασωληνώσεις ακόμη δεν έχουν επηρεαστεί: «Προφανώς και θα ανέβουν, αλλά είναι σε ένα χαμηλό επίπεδο, κι έχουμε αναπτύξει 600 κλίνες ΜΕΘ Covid», ανέφερε. Σε ό,τι αφορά στις απλές κλίνες ναι μεν υπάρχει αύξηση, αλλά παραμένει χαμηλή η πληρότητα, είπε.

Να σημειωθεί πως η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ Covid-19 βρίσκεται σήμερα στο 29,60%, με 92 διασωληνωμένους ασθενείς.

Αυξήθηκαν απότομα οι πνευμονίες στο Παπανικολάου

Η ανοσία του πληθυσμού υποχωρεί όσο ο καιρός περνά και είναι γνωστό πλέον πως οι νέες υπο-παραλλαγές της Όμικρον διαφεύγουν της ανοσίας. Παράλληλα, τα μέτρα έχουν ανασταλεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και η κινητικότητα μαζί με την τουριστική κίνηση αυξάνεται όσο προχωράμε στο καλοκαίρι.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι έχουν οδηγήσει τον δείκτη μεταδοτικότητας Rt στο 1,35 σε επίπεδο επικράτειας και τα αυξημένα κρούσματα με τη σειρά τους, σε αυξημένες νοσηλείες ανθρώπων.

Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά την Τρίτη ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, στο νοσοκομείο υπήρξε ραγδαία αύξηση των εισαγωγών για περιστατικά κορονοϊού σε ποσοστό 600%. Κάποια από αυτά μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα βαριά.

«Τα περιστατικά με βαριά πνευμονία λόγω κορονοϊού αυξήθηκαν μέσα σε μία ημέρα από δύο σε 12», όπως ανέφερε, προσθέτοντας πως η επίπτωση πλέον αρχίζει να φαίνεται σε όλη την Ελλάδα.

Πρόσφατες προκαταρκτικές μελέτες από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, πάντως, διερευνούν την περίπτωση οι υποπαραλλαγές Όμικρον 4 και 5 να πλήττουν περισσότερο το κατώτερο (πνεύμονες) από το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και να προκαλούν πιο βαριά νόσο.  

Η νόσος μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο πλήττει περισσότερο τις μεγαλύτερες ηλικίες. «Επόμενο είναι να επεκταθεί η μόλυνση σε μεγαλύτερες ηλικίες», πρόσθεσε ο γιατρός.

Αύξηση κατά 50% στις νέες εισαγωγές σε μία εβδομάδα

Μέσα σε ένα μήνα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν δραματικά. Είναι χαρακτηριστικό πως την 1η Ιουνίου, οι νέοι ασθενείς που εισήχθησαν στο σύστημα Υγείας ήταν 83, ενώ χθες στις 29 Ιουνίου, έφτασαν τους 260, με τα εξιτήρια να μην ξεπερνούν τα 200. Συγκεκριμένα, 196 άνθρωποι ιάθηκαν και εξήλθαν από τα νοσοκομεία.

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 221 ασθενείς.

Ειδικότερα, τα εισιτήρια ξεπέρασαν τα 200 από την περασμένη Πέμπτη (23.06.2022). Από εκείνη τη μέρα και μετά, η κίνηση με τις νέες εισαγωγές κινήθηκε ως εξής:

    23/5… 219 εισαγωγές,

    24/6 … 222    »

    25/6 … 216    »

    26/6 … 210     »

    27/6 … 231     »

    28/6 … 260    »

Συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την τελευταία εβδομάδα, 20 Ιουνίου – 26 Ιουνίου 2022, αναφέρουν πως οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία ήταν 1.362, ενώ την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, 13 Ιουνίου – 19 Ιουνίου, οι εισαγωγές δεν ξεπέρασαν τις 945. Σημείωσαν αύξηση δηλαδή που ξεπέρασε το 44%.

Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για την πορεία του συστήματος Υγείας, τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, καθώς όπως είπε, θα φανεί αν θα υπάρξει πίεση στις ΜΕΘ.

«Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης» ανέφερε.

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει για να μη δούμε εκτίναξη των κρουσμάτων, ο εντατικολόγος Νίκος Καπραβέλος, τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν τα τεστ ανίχνευσης του ιού και να επανέλθει η μάσκα στους κλειστούς χώρους, στα αεροπλάνα και στα πλοία.

Το ίδιο ανέφερε μιλώντας στο iatropedia.gr και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ το θέμα απασχόλησε και την πρόσφατη συνεδρίαση των επιστημόνων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Tags: ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙΚΩΡΟΝΟΙΟΣΜΕΘ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Τέμπη: Πήγα στον Αρειο Πάγο να δώσω στοιχεία και μου είπαν να πάω στην Εκκλησία να με βοηθήσει, λέει η Μαρία Καρυστιανού
Ελλάδα

Μαρία Καρυστιανού: Πήραν τα μυαλά της αέρα;

21.10.2025
Κυριακή Γρίβα: Καταπέλτης η κατάθεση της αδελφής και του πατριού της – «Την χτύπαγε, είναι χειριστικός και δεν έχει ψυχιατρικά προβλήματα»
Ελλάδα

Ξεσπά ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα: Περιπολικό πήγε τη Βανδή σε συναυλία και στην κόρη μου είπαν δεν είναι ταξί;

21.10.2025
Next Post

Fuel Pass 2: Ψηφίζεται η τροπολογία για το επίδομα καυσίμων

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Μετρό Θεσσαλονίκης: Βίντεο από τη δοκιμαστική διαδρομή του πρώτου συρμού

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε νεαρός που έβαψε με μαρκαδόρο σε κυτίο του Μετρό – «Το έκανα πάνω στη χαζομάρα μου»

13.12.2024
Ιερά Μονή Σινά: Πώς σώθηκε η περιουσία της εκκλησίας με παρέμβαση της Αθήνας

Ιερά Μονή Σινά: Πώς σώθηκε η περιουσία της εκκλησίας με παρέμβαση της Αθήνας

08.05.2025
Αμπελόκηποι: Άνδρας έπεσε από τον 24ο όροφο του Πύργου Απόλλων

Αμπελόκηποι: Άνδρας έπεσε από τον 24ο όροφο του Πύργου Απόλλων

17.10.2025

ΤΑΣΗ_

Διατροφολόγος: Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν αγοράζει ποτέ από το σούπερ μάρκετ

Πρόστιμο 2,2 εκατομμύρια ευρώ σε Σκλαβενίτη και Lidl από το υπουργείο Ανάπτυξης

24.09.2025
Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

18.10.2025
Γιατί προσλαμβάνονται 100 Ρομά στην ΕΛ.ΑΣ. – Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τους καταυλισμούς

Γιατί προσλαμβάνονται 100 Ρομά στην ΕΛ.ΑΣ. – Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τους καταυλισμούς

25.09.2025
Επιστήμονες προειδοποιoύν ότι «εχθρικό» εξωγήινο αντικείμενο θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη

Η NASA «κρύβει» εξωγήινο διαστημόπλοιο

19.10.2025
Σοκ στον κόσμο των crypto: Ο μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων, Κονσταντίν Γκάλιτς βρέθηκε νεκρός μέσα στη Lamborghini του

Σοκ στον κόσμο των crypto: Ο μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων, Κονσταντίν Γκάλιτς βρέθηκε νεκρός μέσα στη Lamborghini του

13.10.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved