Empisteutiko.gr
01.01.26 || 20:09
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Μητσοτάκης: Μόνο με διαρκείας η είσοδος στις οργανωμένες θύρες οπαδών – Ευθύνες και στις ΠΑΕ για την οπαδική βία

12.02.2022
in Επιλογές Συντακτών, Πολιτική
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Αυτοψία Μητσοτάκη στον Βοτανικό – «Ένα γήπεδο που αξίζει ο Παναθηναϊκός»

Αυτοψία Μητσοτάκη στον Βοτανικό – «Ένα γήπεδο που αξίζει ο Παναθηναϊκός»

30.12.2025
Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Μητσοτάκη από μαθητές, ντυμένος «Άγιος Βασίλης» ο Πίνατ

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Μητσοτάκη από μαθητές, ντυμένος «Άγιος Βασίλης» ο Πίνατ

24.12.2025
Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία μίλησε για το σχέδιο της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας, μπροστά στο κύμα ακρίβειας, την οπαδική βία αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, τόνισε πως η ελληνική οικονομία θα είναι πρωταθλήτρια ανάμεσα στις παγκόσμιες οικονομίες. «Έχει αλλάξει πίστα παρά τις δυσκολίες και υπάρχει αισιοδοξία», είπε.

Ο πρωθυπουργός, αναφορικά με το κύμα ακρίβειας, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει όσους το έχουν ανάγκη με συνεχείς παρεμβάσεις.

«Θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», σημείωσε και τόνισε πως ελπίζει ότι από την Άνοιξη θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας. Θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα για την Οικονομία ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο χρειαστεί και όσο το κύμα ακρίβειας συνεχίζει προβλέποντας πως μέσα στους επόμενους μήνες το φαινόμενο θα αποκλιμακωθεί. Παράλληλα σημείωσε κάνοντας όπως είπε μία γενική τοποθέτηση πως δεν θα ληφθεί «κανένα μέτρο χωρίς μέτρημα».

«Έχουμε ορισμένους δημοσιονομικούς στόχους. Όσοι εξαγγέλλουν μέτρα χωρίς να έχουν ιδέα πώς θα τα εφαρμόσουν είναι εκτός τόπου και χρόνου» τόνισε συμπληρώνοντας πως «δεν θα υπάρχουν οριζόντια μέτρα. Μόνο στοχευμένα μέτρα για τους πιο αδύναμους», διευκρινίζοντας ότι σε αυτή τη φάση δεν είναι σε θέση να μοιραστεί λεπτομέρειες για το σχέδιο.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σημείωσε πως κανένα από τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και αφορούν σε μειώσεις φόρων δεν θα ανακληθεί σημειώνοντας πως εάν χρειαστεί θα γίνουν παρεμβάσεις στοχευμένες και δεν θα είναι οριζόντιες.

“Άλλοι ήταν οι πρωθυπουργοί των μνημονίων”

Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει «μνημόνιο», λέγοντας παράλληλα ότι «γι’ αυτά να ρωτήσετε άλλους, εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός του μνημονίου, άλλοι ήταν πρωθυπουργοί των μνημονίων», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η χώρα θα βγει από την ενισχυμένη εποπτεία μέσα στη χρονιά.

Μιλώντας σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε αποφασισμένος να βάλει τέλος στην περιπέτεια στην οποία βρέθηκε η χώρα την τελευταία 10ετία.

Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα ότι η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς θα είναι μόνιμη. «Και βέβαια να μπορέσουμε -και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό- δεν έχω καμία ανησυχία: να μονιμοποιήσουμε την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς. Κάποια στιγμή το 2023 θα είναι για όλους. Η πρόθεση μου είναι η εισφορά αλληλεγγύης το 2023 να αποτελέσει παρελθόν για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σε ότι αφορά στον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι μεγάλη και αυτή θα γίνει από 1ης Μαΐου μιας και μέχρι τώρα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς. Ο πρωθυπουργός τόνισε παράλληλα πως η αύξηση θα είναι τέτοια που θα λαμβάνει παράλληλα υπόψιν και τις δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όσον αφορά στην οικονομία και στον κατώτατο μισθό, ο κ. Μητσοτάκης, είπε πως αυτά που λέει ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούν να γίνουν και ο κατώτατος μισθός δεν μπορεί να πάει στα 800 ευρώ γιατί «κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα αύξηση της ανεργίας γιατί οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν να αντέξουν».

“Σοκαρίστηκα με το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη”

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς και στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, προαναγγέλοντας ότι στο έξης στις θύρες των οργανωμένων οπαδών θα μπαίνουν μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα την επομένη εβδομάδα.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά «ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα με το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη», συμπληρώνοντας πως εάν δεν λυθεί τώρα το πρόβλημα της οπαδικής βίας δεν θα λυθεί ποτέ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ποινές που επιβάλλονται θα είναι χωρίς αναστολή μιας και «είναι καλύτερα κάποιος να μπει μέσα για λίγο παρά να του έχει επιβληθεί ποινή και αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος». Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως ανάμεσα στις αλλαγές που θα γίνουν θα είναι και αυτή της εισόδου στις θύρες των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

«Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει» δεσμεύτηκε. Αναφορικά με τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν στο οπαδικό κίνημα από τις επερχόμενες αλλαγές ο πρωθυπουργός, είπε σκωπτικά «και εάν μερικοί χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξίδι».

Δεν τελειώσαμε με την πανδημία – Καλύτερα τα πράγματα το Πάσχα

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι με την πανδημία δεν τελειώσαμε, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο, διότι έχουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δυστυχώς έχουμε αρκετούς θανάτους.

Επανέλαβε την έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, ενώ σε ερώτηση πότε βλέπει τελικό άνοιγμα της αγοράς είπε: «Θα πηγαίνουμε ως προς τα ανοίγματα από το καλό στο καλύτερο. Για να απαντήσω: στην αρχή σταδιακά, με προσοχή. Ακούμε πάντα τις επιταγές των ειδικών. Αν με ρωτάτε αν το Πάσχα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, ναι, το Πάσχα εκτιμώ ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Και βέβαια δεν μας ενδιαφέρει μόνο το Πάσχα. Φέτος η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Θα ξεκινήσει, πιστεύω, από τον Μάρτιο πολύ δυναμικά. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία εξαιρετική τουριστική χρονιά, όλες οι ενδείξεις αυτό καταδεικνύουν αυτή τη στιγμή και είναι πάρα πολύ σημαντικό, όπως το κάναμε και το 2020 και το 2021, να στείλουμε σαφή μηνύματα στους επισκέπτες οι οποίοι προτιμούν να έρθουν στην Ελλάδα, ότι θα έρθουν, θα βρουν μία χώρα ασφαλή με συγκεκριμένους κανόνες.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας μάλιστα τον κ. Τσίπρα να πει «σε ποιο βαθμό συντάσσεται με τις απόψεις του κ. Πολάκη. Δια της σιωπής του και δια της στήριξης που του παρέχει αντιλαμβάνομαι ότι τα πιστεύει και ο ίδιος. Όλα αυτά νομίζω ότι καταδεικνύουν και θυμίζουν στους Έλληνες πολίτες τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015, το γιουρούσι στην εξουσία, τις τραγικές συνέπειες αυτού που ζήσαμε το πρώτο εξάμηνο. Μας το λένε ξεκάθαρα ότι “όταν θα ξανάρθουμε θα είναι αλλιώς”.

Άρα ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να κατηγορούν την Νέα Δημοκρατία για καθεστώς όταν οι ίδιοι όχι απλά έχουν επιδείξει καθεστωτικές λογικές. Να υπενθυμίσω ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν υποθέσεις παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο για δύο Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει τελικά η Δικαιοσύνη, η Βουλή έκανε τη δουλειά της, από εκεί και πέρα είναι ευθύνη της Δικαιοσύνης. Αλλά ποιοι ακριβώς μιλάνε και μας κατηγορούν για όλα αυτά τα απίθανα τα οποία αραδιάζει ο κ. Τσίπρας σε όλες τις ομιλίες του;

Σε κάθε περίπτωση, συνομιλώ με τον κ. Τσίπρα, με τους πολιτικούς αρχηγούς θεσμικά, γιατί αυτή είναι υποχρέωσή μου. Δεν έχω καμία πρόθεση να απαντώ καθημερινά στον κ. Τσίπρα σε όλα αυτά τα οποία λέει».

«Δεν θα είναι πάντα παγωμένες οι συντάξεις»

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν θα μείνουν για πάντα παγωμένες οι συντάξεις, είναι δεδομένο αυτό. Δεν είμαστε εκεί όμως ακόμα και δεν μπορώ να πω κάτι πέραν του να θυμίσω ότι στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους υπήρχε και τον περασμένο Δεκέμβριο».

Ερωτηθείς για τις εκλογές και τον εκλογικό νόμο απάντησε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, προβλέποντας ότι η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη.

Τα μηνύματα στους υπουργούς

«Οι υπουργοί έχουν μια υποχρέωση, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, όταν αρθρώνουν δημόσιο λόγο. Και από εκεί και πέρα ο νοών νοείτω» είπε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το περιστατικό με τον Σπήλιο Λιβανό.

«Ό,τι έγινε, έγινε. Νομίζω ότι όλοι εισέπραξαν το μήνυμα. Δεν μπορώ να αποδέχομαι να ακούγονται πράγματα τα οποία είναι όχι απλά εμφανώς εσφαλμένα, δημιουργούν λάθος εντυπώσεις, προσβάλλουν τελικά και την Ιστορία της παράταξης από τη μια αλλά και αυτά τα οποίο θέλουμε να κάνουμε ως παράταξη σήμερα και στο αύριο» δήλωσε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός ταξιδιού στην Ουάσινγκτον είπε ότι εκτιμά πως θα υπάρξει πρόσκληση εντός του α’ εξαμήνου του 2022 για συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Tags: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Συγκλονιστικό βίντεο από την τραγωδία στο Κραν Μοντανά, άνθρωποι προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τη φωτιά στο μπαρ, στους 47 οι νεκροί
Επιλογές Συντακτών

Συγκλονιστικό βίντεο από την τραγωδία στο Κραν Μοντανά, άνθρωποι προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τη φωτιά στο μπαρ, στους 47 οι νεκροί

01.01.2026
Με πυροτεχνήματα, drones και πολλή μουσική υποδέχθηκε η Ελλάδα το 2026: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ελλάδα

Με πυροτεχνήματα, drones και πολλή μουσική υποδέχθηκε η Ελλάδα το 2026: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

01.01.2026
Next Post

Έχει αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών: Ελάχιστες οι προσελεύσεις

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Πέθανε ο Νίκος Ξανθόπουλος – Θλίψη για τον αγαπημένο ηθοποιό

Πέθανε ο Νίκος Ξανθόπουλος – Θλίψη για τον αγαπημένο ηθοποιό

22.01.2023
Η Ρωσία έστειλε άλλους 7.000 στρατιωτικούς στα σύνορα με την Ουκρανία

Νεκρό ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους από αμερικανικά πυρά

20.12.2024
Κορονοϊός: Απόκριες σε κλειστούς χώρους αποφασίζουν οι επιστήμονες – Τα στοιχεία που οδηγούν σε χαλάρωση των μέτρων

Θεσσαλονίκη: «Στον αέρα» η παρέλαση για το καρναβάλι – Δε δίνει άδεια η Τροχαία

03.03.2024

ΤΑΣΗ_

«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Βγάζουν έως και 10.000 ευρώ ανά θύμα

«Μητρώο 11»: Πώς εξασφαλίζεις αποζημίωση 10.000€ από ανεπιθύμητες κλήσεις

14.12.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025
Μίκαελ Σουμάχερ: 12 χρόνια από το εφιαλτικό ατύχημα στο σκι στο Μεριμπέλ – Πώς είναι σήμερα ο θρύλος της Ferrari

Μίκαελ Σουμάχερ: 12 χρόνια από το εφιαλτικό ατύχημα στο σκι στο Μεριμπέλ – Πώς είναι σήμερα ο θρύλος της Ferrari

29.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved