Empisteutiko.gr
03.10.25 || 07:55
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κορονοϊός: «Βουλιάζουν» Μακεδονία και Θράκη από τους ασθενείς – Στη «μάχη» και το 424 ΓΣΝ

28.11.2021
in Επιλογές Συντακτών, Υγεία
Share TweetShareEmail

Όλες τις δυνατές εφεδρείες επιστρατεύει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό πιέζουν πολύ το σύστημα υγείας.

Από σήμερα το ΕΣΥ ενισχύεται με επιπλέον κλίνες νοσηλείας, από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

25 απλές κλίνες νοσηλείας για ασθενείς Covid-19 διατίθενται με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με σκοπό την ενίσχυση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Δεν αποκλείεται μάλιστα, εάν παραστεί ανάγκη, να παραχωρηθούν και επιπλέον κρεβάτια από άλλα στρατιωτικά νοσοκομεία.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Προχωράει το Μετρό Θεσσαλονίκης -Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια;

Θεσσαλονίκη: Χωρίς μετρό από τις 10 Νοεμβρίου και για έναν μήνα η πόλη

30.09.2025
Ο 62χρονος που έκοβε παράνομα ξύλα στη Θεσσαλονίκη είχε καταδικαστεί για τον θάνατο εργάτη, τον είχε εγκαταλείψει στο βουνό

Ο 62χρονος που έκοβε παράνομα ξύλα στη Θεσσαλονίκη είχε καταδικαστεί για τον θάνατο εργάτη, τον είχε εγκαταλείψει στο βουνό

26.09.2025

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα, το οποίο υποβλήθηκε από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο, μετά από εντολή του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα.

Έκρυθμη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης Τ

Την ίδια στιγμή, η βόρεια -όπως και η κεντρική Ελλάδα- “βουλιάζουν” από κρούσματα και νοσηλείες, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν σημάδια ύφεσης στην πίεση που υφίσταται το υγειονομικό σύστημα.

Σήμερα στα 30 νοσοκομεία της Μακεδονίας και Θράκης νοσηλεύονται 1.554 ασθενείς με κορονοϊό, από σύνολο 4.500 νοσηλευομένων σε όλη τη χώρα. Η κατάσταση δεν δείχνει να ομαλοποιείται, παρά τη διαρκή αύξηση των κλινών Covid με τη συμμετοχή των ιδιωτικών νοσοκομείων, τη μετατροπή χρήσης κλινικών άλλων νόσων σε κλινικές Covid, αλλά και χειρουργικών κλινών, σε κλίνες ΜΕΘ Covid.

Μόνο στην τελευταία εφημερία του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ επιπλέον 68 ασθενείς προστέθηκαν στις υπάρχουσες νοσηλείες, ενώ ένας αριθμός νοσηλευομένων χρειάστηκε να μεταφερθεί στο “Γ.Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης.

Τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας κινδυνεύουν να εξαντλήσουν τις εφεδρείες τους, όχι μόνο σε κρεβάτια, αλλά και σε οξυγόνο και συσκευές high flow, εξαιτίας της υψηλής ζήτησης και κατανάλωσης. Οι διοικήσεις των δύο Υγειονομικών Περιφερειών κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην περιορίσουν την εξυπηρέτηση άλλων νόσων υπέρ της νοσηλείας του κορονοϊού, όμως, σε πολλά νοσοκομεία αυτό είναι αδύνατον. Το προσωπικό βρίσκεται στα όρια της εξάντλησης και ο χειμώνας είναι ακόμη μπροστά.

Πάνω από 8 στους 10 οι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και είναι αμείλικτοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευομένων σε όλες τις βαθμίδες νοσηλείας στα νοσοκομεία είναι πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid. Τα επίσημα νούμερα οδηγούν στον αυτονόητο συνειρμό, ότι με μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού στη βόρεια Ελλάδα, η εικόνα σήμερα θα μπορούσε να ήταν εντελώς διαφορετική. Αναλυτικά: Στη 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, νοσηλεύονται 807 συνολικά ασθενείς με Covid. Από αυτούς: 646 σε απλές κλίνες (οι 7 στους 10 ανεμβολίαστοι) 51 σε high flow κλίνες (9 στους 10 ανεμβολίαστοι) 111 σε ΜΕΘ (8 στους 10 ανεμβολίαστοι). (Οι νοσηλείες σε ΜΕΘ αυξήθηκαν κατά 10 ασθενείς, σε μία μόλις ημέρα)

Στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, νοσηλεύονται 747 συνολικά ασθενείς με Covid. Από αυτούς: 598 απλές κλίνες (πάνω από 7 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι) 67 high flow (9 στους 10 ανεμβολίαστοι) 82 ΜΕΘ (πάνω από 8 στους 10 ανεμβολίαστοι).

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά μαθηματικά μοντέλα, ο κίνδυνος διασωλήνωσης για όσους είναι πάνω από 65 ετών και δεν έχουν εμβολιασθεί, είναι 18 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με έναν συνομήλικό τους πλήρως εμβολιασμένο.

 

Tags: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Live η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για τα εξοπλιστικά
Επιλογές Συντακτών

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν από Κοπεγχάγη: Όσο υπάρχει το casus belli η Ελλάδα θα λέει «όχι» στη συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE

02.10.2025
Άρτα: Οι τελευταίες στιγμές της 28χρονης εγκύου που πέθανε μέσα στο νοσοκομείο – «Μούδιασε, λιποθύμησε και έπαθε ανακοπή, μέσα σε ένα λεπτό»
Ελλάδα

Άρτα: Οι τελευταίες στιγμές της 28χρονης εγκύου που πέθανε μέσα στο νοσοκομείο – «Μούδιασε, λιποθύμησε και έπαθε ανακοπή, μέσα σε ένα λεπτό»

02.10.2025
Next Post

Sky Express: Πέθανε ο γνωστός επιχειρηματίας Νικόλαος Γρύλος, «πατέρας» της IOGR

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Τέμπη: Ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ παρουσιάζει το πόρισμά του για τη σύγκρουση των τρένων – Δείτε live

Τέμπη: Ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ παρουσιάζει το πόρισμά του για τη σύγκρουση των τρένων – Δείτε live

27.02.2025
Κένυα: Εισβολή διαδηλωτών στο κοινοβούλιο της χώρας – Η αστυνομία ρίχνει στο ψαχνό

Κένυα: Εισβολή διαδηλωτών στο κοινοβούλιο της χώρας – Η αστυνομία ρίχνει στο ψαχνό

25.06.2024

Θεσσαλονίκη: Έγκυος καταγγέλλει ότι την έδιωξαν από το Ιπποκράτειο γιατί τελείωνε η εφημερία και έχασε το παιδί

22.07.2022

ΤΑΣΗ_

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

08.09.2025
Διατροφολόγος: Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν αγοράζει ποτέ από το σούπερ μάρκετ

Πρόστιμο 2,2 εκατομμύρια ευρώ σε Σκλαβενίτη και Lidl από το υπουργείο Ανάπτυξης

24.09.2025
ΑΑΔΕ: Στα “σκαριά” το ψηφιακό πελατολόγιο – Ποιους ελεύθερους επαγγελματίες αφορά

ΑΑΔΕ: Παγίδευσε γνωστό trapper, ο οποίος αγόρασε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω… μη κερδοσκοπικής

06.09.2025
Μεγάλη επιχείρηση ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη – Προσαγωγές Τούρκων για τους πυροβολισμούς

Για δύο ώρες κυνηγούσαν τον γιο του επιχειρηματία οι αστυνομικοί: Οι κόντρες στην Αττική Οδό, το κρυμμένο supercar και το αλκοόλ

08.09.2025

Αυτά είναι τα νησιά στα οποία θα μειωθεί κατά 30% ο ΦΠΑ – Δείτε πίνακα

07.09.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved