Empisteutiko.gr
04.04.26 || 12:23
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κακοκαιρία Μήδεια: Χωρίς ρεύμα 250.000 νοικοκυριά – Πιάνουν δουλειά στρατός και Πολιτική Προστασία

16.02.2021
in Επιλογές Συντακτών, Καιρός
Share TweetShareEmail

Τεράστια είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Μήδεια στην ηλεκτροδότηση σε πολλούς δήμους και κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής. 

Σύμφωνα με στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, περίπου 250.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και για πάνω από 24 ώρες.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς ανάλογα με τις νέες βλάβες που προκύπτουν. «Χθες είχαν καταγραφεί περίπου 20 βλάβες μέσης τάσης στα βόρεια προάστια και μέχρι το τέλος της ημέρας σημειώθηκε χαμηλό μονοψήφιο αριθμό ανοιχτό, καθώς πάνω από 200 δέντρα είχαν πέσει στο δίκτυο. Μετά τη χθεσινοβραδινή χιονόπτωση, η μέρα ξεκίνησε ιδιαίτερα επιβαρυμένη, οι βλάβες συνολικά στο δίκτυο, χθες και σήμερα, έχουν ξεπεράσει τις 85 γραμμές μέσης τάσης, σε μια σειρά δήμων, όπως του Αγίου Στεφάνου, του Διονύσου, της Άνοιξης, της Σταμάτας, των Κιούρκων κ.ά. Ο αριθμός των δέντρων που έχουν σπάσει είναι τριψήφιος, περίπου 600-700 δέντρα, και αναμένεται να αγγίξει και τετραψήφιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Ο χιονιάς υποχωρεί, ο παγετός έμεινε: Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας

17.02.2021

Και ο Στρατός στη μάχη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

16.02.2021

Προβλήματα ηλεκτροδότησης είχαν σημειωθεί στο Παλαιό και Νέο Ψυχικό, στην Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι και τον Χολαργό, ωστόσο οι ζημιές αποκαταστάθηκαν.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο πότε θα μπορέσουν να αποκατασταθούν οι ζημιές στο σύστημα ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, αύριο θα γίνει τιτάνια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ζημιές στις γραμμές μέσης τάσης, όμως οι μικρές ζημιές σε όλους τους βοηθητικούς δρόμους, στις δευτερεύουσες γραμμές, θα πάρουν μέρες.

Ο ΔΕΔΗΕ έχει ήδη ενισχυθεί με άλλα 60 άτομα από περιφερειακές διευθύνσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ζημιές.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι τουλάχιστον 85 γραμμές μέσης τάσης βγήκαν εκτός, κι έχουν αποκατασταθεί μόλις οι 35. Ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζόρικο βράδυ.

Στη μάχη και ο στρατός

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά από έκτακτη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωσνταντίνος Φλώρος, αποφάσισε να ρίξει στη μάχη της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης 40 κλιμάκια του στρατού, της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.

Ξεκίνησαν τα συνεργεία του στρατού, καθώς και μονάδες της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Ελευσίνα, την Πάτρα, την Λαμία και τη Λάρισα, το έργο της αποκατάστασης του μεγάλου προβλήματος της ηλεκτροδότησης στην Αττική, όπου 29 γειτονιές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι.

Ο σχεδιασμός των δράσεων του στρατού και της Πυροσβεστικής, σε συνεργασία και με άλλες δυνάμεις, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα, έγινε στην σημερινή έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Νίκο Χαρδαλιά, στην Πολιτική Προστασία και δόθηκαν επιτόπου οι εντολές και οι κατευθύνσεις για την άμεση υλοποίηση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή της κυβέρνησης προς την Πολιτική Προστασία, να αναλάβει την ευθύνη του έργου αποκατάστασης των ζημιών.

Ειδικότερα, οι εκτεταμένες βλάβες στην ηλεκτροδότηση που έχουν προκληθεί κυρίως από πτώσεις δέντρων εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που πλήττει την Αττική και η προφανής αδυναμία του ΔΕΔΔΗΕ να ανταποκριθεί λόγω των πρωτόγνωρων ζημιών που έχουν προκληθεί ειδικά στα δίκτυα μέσης τάσης, οδήγησαν την Κυβέρνηση να ζητήσει την ενεργοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στα συνεργεία, ώστε το πρόβλημα να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

Ενδεικτικό της κατάστασης, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων αρχών είναι ότι, εξαιτίας της πρωτοφανούς διάρκειας και όγκου της χιονόπτωσης, έχουν σημειωθεί μόνο σήμερα 237 πτώσεις δέντρων και κλαδιών που επηρεάζουν το δίκτυο, με 718 βλάβες στη χαμηλή και μέση τάση.

Αυτή τη στιγμή, 58 βλάβες στη μέση τάση έχουν βυθίσει 29 γειτονιές στο σκοτάδι. Το κυριότερο πρόβλημα αφορά στην προσβασιμότητα των συνεργείων, λόγω των δυσπρόσιτου των περιοχών εξαιτίας του πυκνού χιονιού.

Δεδομένων των δυσχερέστατων συνθηκών που επικρατούν και της άμεσης ανάγκης για αποκατάσταση των βλαβών, η Πολιτική Προστασία ζήτησε τη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα.

Για να ολοκληρωθούν γρήγορα οι προσπάθειες αποκατάστασης και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να καταφέρουν να φτάσουν στα σημεία που είναι οι βλάβες, το ΓΕΕΘΑ κινητοποίησε άμεσα δέκα συνεργεία του Στρατού.

Επιπλέον, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προστίθενται στις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος που επιχειρούν ήδη, πέντε συνεργεία της 1ης ΕΜΑΚ, καθώς και πέντε συνεργεία από την 6η, 7η και 8η ΕΜΑΚ.

Ενεργοποιούνται επίσης πέντε συνεργεία του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) του ΠΣ, ενώ κατόπιν σχετικού αιτήματος από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφέρεια Αττικής διαθέτουν μηχανήματα έργου για την υποβοήθηση του έργου αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης.

Η αποστολή των δυνάμεων που κινητοποιήθηκαν είναι να κόψουν τα δένδρα και να ανοίξουν τους δρόμους ώστε τα συνεργεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης να φτάσουν στον προορισμό τους.

Για το σκοπό αυτό, από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ δόθηκαν ακριβή στοιχεία και λίστα με τα σημεία που είναι οι βλάβες και ήδη τα συνεργεία έπιασαν δουλειά και θα εργάζονται όλη την νύχτα με στόχο να επιδιορθωθούν οι βλάβες το συντομότερο.

 

Tags: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΗΔΕΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Μητσοτάκης για τα F-35: Σημαντική ημέρα για την εθνική μας άμυνα και την ελληνική διπλωματία
Επιλογές Συντακτών

Ιράν: Επικήρυξε με 60.000 ευρώ τον αγνοούμενο Αμερικανό πιλότο

04.04.2026
Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία το τριήμερο της 25ης Μαρτίου – Σε ποιες περιοχές θα γίνει παρέλαση με βροχή
Επιλογές Συντακτών

Καιρός: «Ανοιξιάτικη αλλαγή με απίστευτες ημέρες» μετά το άστατο σκηνικό του Σαββατοκύριακου

04.04.2026
Next Post

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι καταγγελίες φτάνουν τις 100 – Δικηγόροι του γυρίζουν την πλάτη

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Νέα στοιχεία για το φονικό στη Φοινικούντα – Οι «μυστήριες» αναζητήσεις του ανιψιού, οι συμπληρωματικές απολογίες και το «τέλειο έγκλημα»

Νέα στοιχεία για το φονικό στη Φοινικούντα – Οι «μυστήριες» αναζητήσεις του ανιψιού, οι συμπληρωματικές απολογίες και το «τέλειο έγκλημα»

14.01.2026

Κορονοϊός: 1.383 κρούσματα στην Αττική – Σταθερά τριψήφια σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα – Ο χάρτης της διασποράς

02.04.2021

Υπόθεση Λιγνάδη – Κούγιας: Στόχος είναι η Μενδώνη και η κυβέρνηση

23.02.2021

ΤΑΣΗ_

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος – Στο «κόκκινο» οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ

17.03.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026
Σέρρες: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 34χρονου έξω από μπαρ(Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος στην Καλαμαριά μετά από μαχαίρωμα – Ήταν ένας από τους «αυτόκλητους τιμωρούς»

13.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved