Empisteutiko.gr
21.08.25 || 00:55
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Λινού: Μεγάλος ο κίνδυνος διασποράς και στα κομμωτήρια

08.12.2020
in Επιλογές Συντακτών, Υγεία
Share TweetShareEmail

Την ανησυχία της για τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού στα κομμωτήρια εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Η κυρία Λινού αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ανοίγματος κομμωτηρίων και λιανεμπορίου, τονίζοντας ότι η Επιτροπή και η Πολιτεία μελετούν τον κίνδυνο διασποράς. «Πιστεύω ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος διασποράς και στα κομμωτήρια, γιατί ερχόμαστε σε πολύ κοντινή επαφή, είναι αδύνατον να κρατηθεί η απόσταση των δύο μέτρων».

Χρειάζεται πολλή προσοχή, λέει η κ. Λινού, «και όχι μέχρι να έρθει το εμβόλιο, αλλά μέχρι να εμβολιαστεί η πλειονότητα. Και τον καιρό που θα κάνουμε το εμβόλιο, ο κίνδυνος παραμένει. Σε άλλες χώρες δρομολογείται ο εμβολιασμός, θα γίνει σε εξωτερικούς χώρους. Στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει και στα διόδια, με τον εμβολιαζόμενο να μένει μέσα στο αυτοκίνητό του», πρόσθεσε η κ. Λινού και εξήγησε: «Στα εμπορικά καταστήματα μπορούν να τηρηθούν κάποιες αποστάσεις. Θα ήταν πολύ πιο ασφαλές να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα στις γειτονιές, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε έναν χώρο», πρόσθεσε.
Λινού: Με τα ίδια 9 άτομα θα κάνουμε γιορτές, όλες τις ημέρες

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Kύμα διαδηλώσεων ενάντια στα lockdown σαρώνει την Κίνα -«Κάτω το Κομμουνιστικό Κόμμα, θέλουμε ελευθερία»

27.11.2022
Πεκίνο: Έρευνα για το μπαρ που φέρεται ότι ευθύνεται για τη νέα έξαρση της πανδημίας

Πεκίνο: Έρευνα για το μπαρ που φέρεται ότι ευθύνεται για τη νέα έξαρση της πανδημίας

14.06.2022

«Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, είναι δύσκολα αυτή τη στιγμή, έχουμε και λίγες δυνατότητες να δούμε τι γίνεται στη νότια Ελλάδα, γιατί είναι ελάχιστα τα τεστ που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες. Περιμένοντας το εμβόλιο, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να μην αφήσουμε τον ιό να πλησιάσει και να μπει στα σπίτια μας. Για τις γιορτές, να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα οικογενειακό, χαρούμενο περιβάλλον, χωρίς να έχουμε πολλές επαφές με ανθρώπους», ανέφερε η κυρία Λινού.

Σχολιάζοντας γιατί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να συγκεντρωθούν διαφέρει από χώρα σε χώρα, η κ. Λινού τόνισε: «Κάθε χώρα έχει έναν διαφορετικό αριθμό. Νομίζω ότι οι επιλογές γίνονται πρακτικά. Ώστε να είναι δύο οικογένειες. Αυτό που δεν ακούστηκε είναι ότι αυτά τα 9 άτομα θα πρέπει να είναι τα ίδια άτομα που θα κάνουμε γιορτές όλες τις ημέρες. Πρέπει να είναι οι ίδιοι, ώστε να μην έρθουμε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, γιατί έτσι τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να νοσήσουμε».
«Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα τεστ»

Η κυρία Λινού επισήμανε την ανάγκη για τη διενέργεια περισσότερων τεστ, προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα. «Και στη νησιωτική χώρα και στην Πελοπόννησο ακούγεται ότι δεν έχουν κρούσματα, αλλά φοβάμαι ότι πρέπει να κάνουμε τεστ, να εκπροσωπηθούν και αυτές οι περιοχές, για να δούμε τι κινδύνους εγκυμονεί η κατάσταση εκεί. Και στην Αττική χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα τεστ, και καλό θα ήταν να είχαμε ένα τυχαίο αντιπροσωπευτικό δείγμα, για να διατηρήσουμε μια ασφάλεια, να μην ξεφύγουμε στις γιορτές. Στην Αμερική μετά τη γιορτή Ευχαριστιών έχουν αύξηση στα κρούσματα, και υπάρχουν προτροπές ώστε ο κόσμος να μάθει πώς να πει ”όχι” σε μια οικογενειακή συγκέντρωση», είπε η κυρία Λινού.

Σχετικά με το γιατί ανοίγουν τα πάντα στη Βρετανία, η ίδια είπε ότι «εξαρτάται πώς ζυγίζει κάποιος τον κίνδυνο για απώλεια ανθρώπινων ζωών, σε σχέση με τον θεωρητικό κίνδυνο στην οικονομία. Οι πραγματικές μελέτες λένε πως ό,τι και αν επενδύσουμε σήμερα για την προστασία μας, αυτό θα δεκαπλασιαστεί το επόμενο διάστημα».
Πηγή

Tags: LOCKDOWNΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΝΕΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Το Ισραήλ ενέκρινε το Ε1, το επίμαχο εποικιστικό σχέδιο στην Δυτική Όχθη
Επιλογές Συντακτών

Το Ισραήλ ενέκρινε το Ε1, το επίμαχο εποικιστικό σχέδιο στην Δυτική Όχθη

20.08.2025
Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα, περιορίζονται οι βροχές
Επιλογές Συντακτών

Καιρός: Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις – Μέχρι τα 6 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο

20.08.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Ασθενοφόρο παρέλαβε τραυματία τροχαίου, αλλά δεν έπαιρνε μπροστά: Το έσπρωχναν πολίτες

14.09.2022
Χαλάνδρι: Ξυλοκόπησαν και πυροβόλησαν 23χρονο με αεροβόλο – Τον βρήκαν αιμόφυρτο στον δρόμο

Θρίλερ στην Κέρκυρα: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, φέρει τραύματα στο κεφάλι

13.02.2025
Alert: «Ναι επί της αρχής» από τον Νετανιάχου για εκεχειρία με το Λίβανο, λέει το CNN

Alert: «Ναι επί της αρχής» από τον Νετανιάχου για εκεχειρία με το Λίβανο, λέει το CNN

25.11.2024

ΤΑΣΗ_

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker με πάνω από 150 γραμμάρια κοκαΐνης

04.08.2025
Αστυνομικός TikToker: «Ήταν κυνηγημένος, ενόχλησε με όσα έλεγε», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν με νοιάζει, ας γ…α δεκαπέντε ώρες»: Ο TikToker-αστυνομικός που «έκαιγε» την ΕΛ.ΑΣ.

14.08.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτή είναι η συγγενής που που φέρεται να του «έτρωγε» λεφτά – Πάνε στα δικαστήρια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη σε δημόσια ψυχιατρική κλινική

14.08.2025
Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

05.08.2025
Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

14.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved