Empisteutiko.gr
28.01.26 || 09:34
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

16 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου με 21 μαχαιριές που σόκαρε τη χώρα

04.06.2024
in Ελλάδα
16 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου με 21 μαχαιριές που σόκαρε τη χώρα
Share TweetShareEmail

Στις 4 Ιουνίου 2008, ο Έλληνας ηθοποιός βρέθηκε κατακρεουργημένος στο σπίτι του στο Παγκράτι.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης 4 Ιουνίου στο Παγκράτι. Το ίδιο και η οικιακή βοηθός η οποία μπαίνοντας στο σπίτι του Νίκου Σεργιανόπουλου, τον βρήκε νεκρό και κατακρεουργημένο στο έδαφος. Η είδηση έκανε αμέσως τον γύρο της Ελλάδας. Ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς βρήκε φριχτό θάνατο από έναν δολοφόνο που κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Η δολοφονία έγινε φυσικά πρώτο θέμα στα κανάλια. Ο τρόπος με τον οποίο σκοτώθηκε, προκαλούσε σοκ. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο Νίκος Σεργιανόπουλος έφερε σφοδρά τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό, τον θώρακα, την κοιλιά και τους ώμους.

Όπως σημείωσε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, υπήρχαν επίσης μερικά αμυντικά τραύματα στα χέρια του, που σημαίνει πως ο ηθοποιός πάλεψε για τη ζωή του. Μόνο που δεν τα κατάφερε.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Γλυφάδα: Μόλις 11 μέρες έμεινε στο Δρομοκαΐτειο ο 46χρονος που σκότωσε μάνα και πατέρα

Γλυφάδα: Μόλις 11 μέρες έμεινε στο Δρομοκαΐτειο ο 46χρονος που σκότωσε μάνα και πατέρα

27.01.2026
Άλκης Καμπανός: Ένας χρόνος από τη δολοφονία – Η μαύρη επέτειος για το έγκλημα

Θεσσαλονίκη: Αθώοι οι δύο συλληφθέντες για τα επεισόδια στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

26.01.2026

Μετά το αρχικό σοκ, όλοι είχαν μείνει με την απορία: ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος που του έδωσε 21 μαχαιριές και για ποιο λόγο το έκανε; Η απάντηση ήρθε 51 μέρες μετά τη νύχτα του φονικού.

Το χρονικό της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου

Ακολουθεί η αφήγηση της ιστορίας έτσι όπως διατυπώθηκε από την ελληνική αστυνομία. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Ιουνίου 2008, ο Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε στην Πλατεία Βικτωρίας με το αυτοκίνητό του. Εκεί συνάντησε έναν νεαρό Γεωργιανό και του ζήτησε να κάνουν παρέα χρήση ναρκωτικών.

Ύστερα, ο ηθοποιός του πρότεινε να μεταφερθούν σπίτι του. Από εκεί και πέρα τα στοιχεία είναι λίγα, καθώς κατά τη διάρκεια του φονικού, δεν υπήρχε κανένας μάρτυρας. Η μόνη «μαρτυρία» που έχουμε είναι του δολοφόνου, ωστόσο, κι αυτή βρίθει από αντιφάσεις.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο κατηγορούμενος δήλωσε συγκεκριμένα για τη στιγμή της δολοφονίας: «Κάποια στιγμή και ενώ βρισκόμασταν στο σπίτι του, ο Νίκος Σεργιανόπουλος πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και μου ζήτησε να κάνουμε σεξ. Εγώ αντέδρασα. Του είπα πως δεν είμαι παθητικός και ότι με έθιξε. Τελικά, του πήρα το μαχαίρι και ξεκίνησα να τον μαχαιρώνω σε διάφορα σημεία. Όταν κατάλαβα πως είχε πεθάνει, πήγα και ξεπλύθηκα γιατί είχα γεμίσει αίματα. Έπλυνα και τα μαχαίρι και το τοποθέτησα πίσω στη θήκη με τα υπόλοιπα».

Το τελευταίο στοιχείο της αφήγησής του φαίνεται πως ήταν αληθινό. Πράγματι, οι αστυνομικοί, ψάχνοντας το σπίτι του Νίκου Σεργιανόπουλου που έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο, βρήκαν στην κουζίνα ένα στραβωμένο μαχαίρι, πάνω στο οποίο, μετά την επεξεργασία των αρχών, βρέθηκαν ίχνη αποτυπωμάτων του δράστη. Αυτό ήταν το στοιχείο που έλυσε το μυστήριο των αστυνομικών.

Η σύλληψη του δράστη και η δίκη

 

Νίκος Σεργιανόπουλος

 

Ο δράστης συνελήφθη ύστερα από 51 ημέρες από τους άντρες της ασφάλειας στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ανάφης. Εκείνος ομολόγησε απευθείας την πράξη του μιας και τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας εναντίον του ήταν ακράδαντα.

Από τις έρευνες στο σπίτι του δολοφόνου βρέθηκαν οι δύο υπολογιστές που είχε κλέψει από το σπίτι του ηθοποιού μαζί με το κινητό του τηλέφωνο – το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, πούλησε στη μαύρη αγορά, και το πορτοφόλι του που περιείχε 100 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, προσπάθησε να πείσει τους δικαστές πως διετέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχής, ωστόσο, δεν τα κατάφερε. Η ετυμηγορία ήταν η αναμενόμενη: ισόβια κάθειρξη για δολοφονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή.

Μετά την ανακοίνωση της έδρας, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοι του ηθοποιού δήλωσαν ανακουφισμένοι. Ο πόνος, όμως, για τον ξαφνικό χαμό ενός δικού τους ανθρώπου δεν ξεκολλούσε από μέσα τους. Ο Νίκος Σεργιανόπουλος υπήρξε ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ηθοποιούς της γενιάς του. Οι τηλεοπτικές επιτυχίες στις οποίες συμμετείχε ήταν αμέτρητες: Δύο ξένοι, Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη, Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;. Και πολλές ακόμη.

Μερικές εβδομάδες πριν από τον θάνατό του, ο ηθοποιός έδωσε μια συνέντευξη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Εκεί αναφέρθηκε στην καθημερινότητά του, τους φίλους και τα επόμενα καλλιτεχνικά του βήματα. Μόνο που, δυστυχώς, που δεν κατάφερε να τα εκπληρώσει ποτέ.

Πηγή: Oneman.gr
Tags: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Αδιανόητη τραγωδία: Πέθανε 54χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ στη Λάρισα όταν έμαθε για το χαμό του φίλου του
Αθλητικά

Τραγωδία στον ΠΑΟΚ: Νεκρός 55χρονος οπαδός από ανακοπή – Άκουσε ότι φίλος του σκοτώθηκε στη Ρουμανία και κατέληξε

27.01.2026
Ηράκλειο: Σύζυγος και πεθερά την είχαν «φυλακισμένη» στο σπίτι – Την παρακολουθούσαν συνεχώς
Ελλάδα

Ηράκλειο: Σύζυγος και πεθερά την είχαν «φυλακισμένη» στο σπίτι – Την παρακολουθούσαν συνεχώς

27.01.2026
Next Post
Νετανιάχου: Αν η Χεζμπολάχ εισέλθει πλήρως στον πόλεμο αυτό θα είναι καταστροφή για τον Λίβανο

Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» του Νετανιάχου από τον Μπάιντεν: Παρατείνει τον πόλεμο στη Γάζα «για τους δικούς του πολιτικούς λόγους»

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Πάτρα: «Αυτή είναι η αλήθεια για τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας» – Οι γονείς μέσω του δικηγόρου τους για όλα

Πάτρα: «Αυτή είναι η αλήθεια για τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας» – Οι γονείς μέσω του δικηγόρου τους για όλα

14.02.2022

Πτώσεις δέντρων σε οχήματα τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

08.10.2021
Ισραήλ: Εκεχειρία τέλος – Εκρήξεις στην βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σειρήνες για ρουκέτα της Χαμάς

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έδεσαν και περιέφεραν τραυματισμένο Παλαιστίνιο στο καπό τζιπ

23.06.2024

ΤΑΣΗ_

Σέρρες: Φρίκη δίχως τέλος – Ξυλοκόπησαν και δεύτερη φορά τον 17χρονο Άγγελο πριν φτάσει σπίτι του

Σέρρες: Φρίκη δίχως τέλος – Ξυλοκόπησαν και δεύτερη φορά τον 17χρονο Άγγελο πριν φτάσει σπίτι του

13.01.2026
Άνω Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές απεγκλωβισμού της 56χρονης που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Άνω Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές απεγκλωβισμού της 56χρονης που παρασύρθηκε από χείμαρρο

22.01.2026
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Εντοπίστηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Άνω Ποροΐων, Κώστας Γκίνης – Βρέθηκε κρυμμένο σε πεύκα το αυτοκίνητό του

03.01.2026
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Γυμνός με κομμένες τις φλέβες ο 45χρονος πυροσβέστης που εντοπίστηκε στο όρος Μπέλλες

03.01.2026
Wall Street Journal: Ο Μπάιντεν ήταν σε διανοητική παρακμή από την πρώτη μέρα στον Λευκό Οίκο – Το άγνωστο σχέδιο για την προστασία του

Deathlist 2026: Η αρρωστημένη λίστα θανάτου «ξαναχτυπά» – Οι διάσημοι που αναμένεται να πεθάνουν

02.01.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved