Empisteutiko.gr
26.01.26 || 16:32
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Υπόθεση Λιγνάδη: Τι αναφέρει το απολογητικό υπόμνημα – Κούγιας: «Καταρρέει το κατηγορητήριο»

25.02.2021
in Έγκλημα
Share TweetShareEmail

Λίγο πριν από τις 14:00 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου επί της αίτησης ακύρωσης της προδικασίας που έχει καταθέσει ο Δημήτρης Λιγνάδης και αναμένεται σε λίγο η έκδοση του σχετικού βουλεύματος.

Αν το αίτημα που έχει καταθέσει ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας δεν γίνει δεκτό, ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός θα απολογηθεί στη 19η ανακρίτρια για τις κατηγορίες για βιασμό.

Ο Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης για το αίτημα της πλευράς του Δημήτρη Λιγνάδη, τόνισε ότι παρέδωσαν στα μέλη του συμβουλίου αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι καταγγελλόμενοι βιασμοί τον Αύγουστο του 2010 και τον Αύγουστο του 2015 δεν έχουν τελεστεί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Συνελήφθη η Εύη Βατίδου – Ακολούθησε, εμβόλισε μοτοσικλέτα και τραυμάτισε σοβαρά μία 57χρονη

Ξέσπασμα Βατίδου κατά του Κούγια: «Δούλευα μέχρι και σεζόν για να πηγαίνει ο αείμνηστος μπουζούκια»

11.07.2025
Κούγιας: Αν δεν αθωωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου θα παρατήσω την δικηγορία

Συνεργάτης του Α. Κούγια εξηγεί τι συμβαίνει τώρα στο γραφείο του – Τα παιδιά, η απόσυρση από Λιγνάδη-Πισπιρίγκου

24.04.2025

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, από τα στοιχεία αυτά αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν στους τόπους που καταγγέλλονται ότι τελέστηκαν τα εγκλήματα και έκανε λόγω για κατάρρευση του κατηγορητηρίου.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δηλώνει αθώος και αρνείται όλες τις κατηγορίες

«Ουδέποτε στην ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς την συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιοδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία», με αυτή την πρόταση ξεκινά το γραπτό απολογητικό υπόμνημα που έχει παραδώσει ήδη στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο κατηγορούμενος για δύο βιασμούς καλλιτέχνης αναφέρει στο υπόμνημα του ότι οι μηνύσεις και οι μαρτυρικές καταθέσεις σε βάρος του «είναι απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες και τις αρνούμαι κατηγορηματικά».

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη όλη η σε βάρος του υπόθεση είναι κατασκευασμένη «από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του ΣΕΗ και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεση μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την ένωση Ελλήνων ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση». Σε άλλο σημείο του υπομνήματος που αριθμεί 27 σελίδες, ο κ. Λιγνάδης αναφέρει ότι η υπόθεση εναντίον του ξεκίνησε με διαρροές σε «υποκινούμενα sites» ότι μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου θα έρθουν και άλλες για κορυφαίο ηθοποιό ενώ όπως αναφέρει, μετά από αυτά ακολούθησαν στις 2 Φεβρουαρίου δημοσιεύματα «της γνωστής και συνδεόμενης πολιτικά με την αντιπολίτευση, κόρης παλαιών υπουργών, Έλενας Ακρίτα ότι θα παραιτηθώ από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου…».

Κατά τον κατηγορούμενο ακολούθησε μία κλιμάκωση ενεργειών με σκοπό «αρχικά, την ηθική εξόντωση μου δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στην φυλακή» όπως αναφέρει ότι συνέβη μετά την καταγγελία Μπεκατώρου. Σύμφωνα με το υπόμνημα «στην πορεία όμως, άλλαξε το σχέδιό τους και με την προσδοκία ότι από αυτή την υπόθεση θα μπορούσαν να έχουν και οικονομικό κέρδος λόγω του κλίματος που είχαν πετύχει να δημιουργηθεί για το πρόσωπο μου, βρήκαν δύο αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους και έφτιαξαν δύο ιστορίες, μια τον Αύγουστο του 2010 και μία τον Αύγουστο του 2015, πιθανολογώντας ότι τον Αύγουστο που είναι ο μήνας των παραστάσεων στην Επίδαυρο και στα άλλα θερινά θέατρα, θα ήμουν στην Αθήνα, χωρίς καν να φροντίσουν να ελέγξουν τα προγράμματα των παραστάσεων και να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπιστία».

Στο υπόμνημα ο κ. Λιγνάδης παραθέτει λεπτομερώς όλα τα στοιχεία που κατά την άποψη του, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των δύο καταγγελλόντων για τις πράξεις που του αποδίδουν. Επίσης αναφέρεται διεξοδικά και στην πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του για παραγεγραμμένο αδίκημα αλλά και την γυναίκα που κατέθεσε λίγες ώρες πριν εκδοθεί το ένταλμα σε βάρος του. Για την μάρτυρα μάλιστα αναφέρει πως «πρόκειται για μια κοπέλα που είχε εμμονή με το πρόσωπο μου» της οποίας την κατάθεση χαρακτηρίζει μυθοπλασία.

Τέλος, αναφέρεται σε όλη την καλλιτεχνική του διαδρομή

Tags: ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: 4 νεκρές γυναίκες από τη μεγάλη φωτιά – Ακόμη μία αγνοείται
Έγκλημα

Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Με δείγμα DNA η ταυτοποίηση των σορών – Οι υπόλοιποι σώθηκαν γιατί έκαναν διάλειμμα

26.01.2026
Φονικό στην Γλυφάδα: Κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 46χρονο πατροκτόνο – Παραπέμφθηκε σε ανακριτή
Έγκλημα

Φονικό στην Γλυφάδα: Κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 46χρονο πατροκτόνο – Παραπέμφθηκε σε ανακριτή

26.01.2026
Next Post

Κορωνοϊός – «Καμπανάκι» από ΑΠΘ για τις μεταλλάξεις: Η μετάδοση γίνεται εξαιρετικά γρήγορα – Απαιτείται μεγάλη προσοχή

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Κυριακή Γρίβα: «Έμαθα μετά τη δολοφονία ότι είχε μείνει έγκυος η κόρη μου, για βιασμούς, για όλα», λέει ο πατέρας της

Ελεύθερος ο τηλεφωνητής της Αστυνομίας που είχε πει στην Κυριακή Γρίβα πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί»

19.11.2025
Ο καπνός από Αλεξανδρούπολη «σκέπασε» τη Χαλκιδική – Απόκοσμες εικόνες (ΦΩΤΟ)

Ο καπνός από Αλεξανδρούπολη «σκέπασε» τη Χαλκιδική – Απόκοσμες εικόνες (ΦΩΤΟ)

22.08.2023
Τέμπη – Συγκλονίζει ο πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδη: Βρέθηκαν DNA, κόκκαλα και το μαύρο κουτί

Τέμπη: Επτά άτομα καλούνται ως ύποπτοι από τον ΟΣΕ για τη διαρροή των ηχητικών μετά την τραγωδία

05.07.2024

ΤΑΣΗ_

Σέρρες: Φρίκη δίχως τέλος – Ξυλοκόπησαν και δεύτερη φορά τον 17χρονο Άγγελο πριν φτάσει σπίτι του

Σέρρες: Φρίκη δίχως τέλος – Ξυλοκόπησαν και δεύτερη φορά τον 17χρονο Άγγελο πριν φτάσει σπίτι του

13.01.2026
Άνω Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές απεγκλωβισμού της 56χρονης που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Άνω Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές απεγκλωβισμού της 56χρονης που παρασύρθηκε από χείμαρρο

22.01.2026
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Εντοπίστηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Άνω Ποροΐων, Κώστας Γκίνης – Βρέθηκε κρυμμένο σε πεύκα το αυτοκίνητό του

03.01.2026
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Γυμνός με κομμένες τις φλέβες ο 45χρονος πυροσβέστης που εντοπίστηκε στο όρος Μπέλλες

03.01.2026
Wall Street Journal: Ο Μπάιντεν ήταν σε διανοητική παρακμή από την πρώτη μέρα στον Λευκό Οίκο – Το άγνωστο σχέδιο για την προστασία του

Deathlist 2026: Η αρρωστημένη λίστα θανάτου «ξαναχτυπά» – Οι διάσημοι που αναμένεται να πεθάνουν

02.01.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved