125 γρ. Βούτυρο αγελαδινό
175 γρ. Ζάχαρη καφέ
1 Αυγό
80 γρ. Γλυκόζη
350 γρ. Αλεύρι (γ.ο.χ.)
1 κ.σ. Μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. Κανέλα
1 κ.σ. Τζίντζερ
1 πρέζα Μοσχοκάρυδο
1 πρέζα Γαρύφαλλο
1 πρέζα Αλάτι
ΓΛΑΣΣΟ
400 γρ. Άχνη ζάχαρη
6 κ.σ. Νερό
15 γρ. Αλμπουμίνη
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να γίνει κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη γλυκόζη με το αυγό και προσθέτουμε στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά, το μπέικιν και το αλάτι και ανακτεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
Τυλίγουμε το ζυμάρι σε μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 τουλάχιστον λεπτά.
Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και όσο είναι κρύα ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο με πλάστη σε 1-2 χιλιοστά πάχος. Κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Η ζύμη που περισσεύει, την ξαναχρησιμοποιούμε.
Ψήνουμε στους 170 για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Όσο περιμένουμε να κρυώσουν, κάνουμε το γλάσσο μας. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να έχουμε μία κρέμα.
Αφού κρυώσουν τα μπισκότα μας, ζωγραφίζουμε με το γλάσσο όπως στο βίντεο.
Καλή επιτυχία!