Σύμφωνα με την ίδια πηγή η σύλληψη έγινε κοντά σε σπίτι που ερευνήθηκε στην περιοχή Σαερμπέκ στο οποίο φέρεται να ζούσε ο Αμπντεσλάμ.
Κατά την ίδια πηγή ο άνδρας δέχθηκε πυροβολισμό στο στήθος από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο όπου φέρεται να νοσηλεύεται στην εντατική.
Τη σύλληψη επιβεβαίωσε και η υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου. Κατά τη διάρκεια των ερευνών που προηγήθηκαν οι αστυνομικοί βρήκαν αρκετά όπλα ενώ από το γραφείο του εισαγγελέα επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι ανάμεσά τους είναι και ένα όπλο που μοιάζει με αυτό με το οποίο έγινε η φονική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.
«Το όπλο με το οποιο έγιναν οι επιθέσεις βρέθηκε εκεί όπου εντοπίστηκε ο άνδρας στο Σάερμπεκ. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα να είναι ο δράστης. Παίρνουμε τώρα δακτυλικά αποτυπώματα για να είμαστε 100% σίγουροι»« δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου σύμφωνα με το VRT.
«Όλα δείχνουν ότι αυτός είναι το άτομο που αναζητούσαμε» δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, Ρούντι Φερβούτ.
Ποιος είναι ο 45χρονος που σκότωσε δύο ανθρώπους στις Βρυξέλλες
Ο 45χρονος Λασουέντ Αμπντεσλάμ, 45 ετών, Τυνησιακής καταγωγής, κάτοικος Βρυξελλών έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν κατηγορίες για τρομοκρατία στην πατρίδα του, την Τυνησία, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα.
Σε βίντεο που κατέγραψε ένας κάτοικος της περιοχής ο δράστη, ντυμένος με ένα πορτοκαλί μπουφάν και ένα λευκό κράνος, κρατά ένα πυροβόλο όπλο.
Αφού κατέβηκε από ένα σκούτερ, πυροβόλησε πολλές φορές στο δρόμο πριν κυνηγήσει ανθρώπους στην είσοδο ενός κτιρίου και σκοτώσει μέσα σε ένα ταξί δύο Σουηδούς και τραυματίσει τον οδηγό, ο οποίος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. O ένοπλος που άνοιξε πυρ αδιακρίτως φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», διέφυγε με δίκυκλο, με τη βελγική αστυνομία να εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, ενώ ανέβασε στην υψηλότερη βαθμίδα (Κατηγορία 4) το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο δράστης δηλώνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), ενώ κατά την επίθεση φώναξε «Allahu Akbar» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος).
Ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ, ριζοσπαστικοποιήθηκε και μοιραζόταν την υποστήριξη του εξτρεμισμού στο διαδίκτυο.