Empisteutiko.gr
26.03.26 || 16:42
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Βόλος: Από ηλεκτροπληξία ο θάνατος της 14χρονης Ελένης στο μπάνιο του σπιτιού που έμενε

26.04.2023
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Βόλος: Από ηλεκτροπληξία ο θάνατος της 14χρονης Ελένης στο μπάνιο του σπιτιού που έμενε
Share TweetShareEmail

Ο Βόλος παρακολουθεί τα νέα στοιχεία για τον θάνατο του παιδιού, που όπως φαίνεται ρίχνουν την αυλαία στο θρίλερ. Η 14χρονη Ελένη πέθανε από ηλεκτροπληξία στο μπάνιο του σπιτιού της γιαγιάς και του παππού της, που έμενε. Ένα σπίτι που όπως αποκαλύπτεται ήταν άκρως επικίνδυνο για όλους όσοι ζούσαν μέσα σε αυτό. Τα γυμνά καλώδια βρίσκονταν παντού, ενώ όπως διαπιστώθηκε οι ιδιοκτήτες έκαναν συστηματικά ρευματοκλοπή. Η μικρή εκείνη τη μέρα στάθηκε άτυχη. Το ηλεκτρικό ρεύμα την κεραυνοβόλησε και όταν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, οι γιατροί δεν είχαν το παραμικρό περιθώριο να την επαναφέρουν.

Η 14χρονη Ελένη πέθανε από ηλεκτροπληξία και η αιτία θανάτου επιβεβαιώθηκε 9 μήνες μετά τον θάνατό της. Το σπίτι του παππού της όπου έμενε στο Αλιβέρι, της Νέας Ιωνίας στον Βόλο είναι έτσι κι αλλιώς επικίνδυνο για όποιον ζει μέσα σε αυτό.

Για τον θάνατο του κοριτσιού που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έκλεισε η προκαταρκτική εξέταση που είχε διατάξει η Εισαγγελέας Ανηλίκων και το ιατροδικαστικό πόρισμα καθώς και όλες οι έρευνες από πραγματογνώμονες, που είχε επιστρατεύσει η Εισαγγελία, «δείχνουν» ηλεκτροπληξία. Η έρευνα θα συνεχιστεί στο επίπεδο της διερεύνησης των ευθυνών που έχει ο κάτοχος του σπιτιού και θα ακολουθήσει η άσκηση διώξεων.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Κτηνωδία στην Εύβοια: 64χρονος πυροβόλησε εν ψυχρώ ένα σκύλο στο κεφάλι

Βόλος: Επίθεση αδέσποτου σκύλου σε μαθητή Λυκείου – Στο χειρουργείο ο ανήλικος

12.02.2026
Ασπρόπυργος: «Του παράγγελναν ποιο κορίτσι να βγάλει γυμνό», λέει η μητέρα της 12χρονης για τον μαθητή που συνελήφθη

Βόλος: Στη φυλακή η μητέρα που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία σε βάρος της 7χρονης κόρης της

09.02.2026

Η ανήλικη Ελένη έπαθε ανακοπή τον Ιανουάριο του 2022 μέσα στο μπάνιο του σπιτιού της και έμεινε έξι μήνες «φυτό» στο Ιπποκράτειο. Στο σπίτι που έμενε η 14χρονη, στον τσιγγάνικο οικισμό του Αλιβερίου στη Νέα Ιωνία, έγινε αυτοψία στον χώρο του μπάνιου, αλλά και σε όλο το σπίτι και κατατέθηκε πραγματογνωμοσύνη από ηλεκτρολόγο μηχανικό, που επέλεξε η Αστυνομία. Ο μηχανικός έλυσε με το πόρισμα του τις απορίες – ακόμα και για το εάν μπορεί να πάθει κανείς, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ηλεκτροπληξία – χωρίς να φέρει εγκαυματικά στοιχεία και σημάδια που να πιστοποιούν ότι χτυπήθηκε από ρεύμα.

Η εισαγγελέας μετά τον θάνατο της Ελένης, τον Ιούλιο του 2022, έθεσε τον οδικό χάρτη της έρευνας και όλα τα στοιχεία τέθηκαν υπόψιν του ιατροδικαστή. Στο ερώτημα της Εισαγγελέως γιατί δεν βρέθηκε σημείο εισόδου και εξόδου ηλεκτρικού ρεύματος στο σώμα του παιδιού, ο ιατροδικαστής απάντησε πως αυτό είναι δυνατόν να συμβεί όταν το σε έναν χώρο υπάρχουν ακάλυπτα πεδία εξαγωγής ρεύματος και το σώμα έρθει σε επαφή με το νερό.

Στο μπάνιο όπου έπεσε η 14χρονη το ρεύμα ήταν διάχυτο από ακάλυπτα καλώδια. Αυτό επίσης που διαπιστώθηκε από τον ιατροδικαστή ηταν ότι παιδί είχε πνευμονία, αλλά δεν συνδέεται η παθολογική κατάστασή του με τις αιτίες της ανακοπής.

Οι συγγενείς της μικρής όταν την μετέφεραν τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου του 2022 στο Νοσοκομείο του Βόλου, δήλωσαν στους γιατρούς πως είχε πάθει ηλεκτροπληξία μέσα στο μπάνιο, ενώ όπως είπαν και τους ίδιους χτύπησε το ρεύμα, στην προσπάθειά τους να την βγάλουν έξω από αυτό. Οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Βόλου παρέλαβαν το παιδί χωρίς σφυγμό, με ανακοπή καρδιάς και μετά τις προσπάθειες ανάνηψης την μετέφεραν στο Ιπποκράτειο.

Στην έκθεση εισαγωγής δεν αναγραφόταν πουθενά πως το παιδί έφερε τραύματα, κάταγμα στο κεφάλι και εκδορές, ενώ η έρευνα της Αστυνομίας και του ΔΕΔΔΗΕ στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς που έμενε, αποκάλυψε πως γινόταν ρευματοκλοπή.

Στο Ιπποκράτειο όπου μεταφέρθηκε η Ελένη, οι γιατροί είχαν διαγνώσει οίδημα στην περιοχή του εγκεφάλου (από την πτώση στο μπάνιο) και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία. Οι έρευνες στο σπίτι απέδειξαν πως η κατάσταση είναι χαοτική, και τα καλώδια από τον εξωτερικό στύλο της ΔΕΗ είναι ριγμένα γυμνά μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτό. Γείωση δεν υπάρχει πουθενά.

Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η ρευματοκλοπή που ήταν ζήτημα του ΔΕΔΔΗΕ να την εντοπίσει αλλά το γεγονός ότι όλες οι συνδέσεις εντός του σπιτιού είναι στον «αέρα» και αυτή ήταν η αιτία που πέθανε από ανακοπή ένα παιδί που κανένα πρόβλημα με την καρδιά του δεν είχε.

Στο εξής η έρευνα λαμβάνει διαφορετική τροπή και ενδέχεται να κληθεί για κατάθεση ο παππούς της Ελένης και ιδιοκτήτης του σπιτιού. Δεν αποκλείεται να ασκηθούν διώξεις για θανατηφόρο έκθεση του παιδιού, αλλά και διώξεις για τον κίνδυνο που είναι εκτεθειμένα όσα άτομα κατοικούν στο σπίτι.

Πηγή: gegonota.news

Tags: ΒΟΛΟΣΕΛΕΝΗΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Το ζεϊμπέκικο στην πλατεία Συντάγματος μετά την παρέλαση που έκανε 1 εκατ. προβολές, δείτε βίντεο
Ελλάδα

Το ζεϊμπέκικο στην πλατεία Συντάγματος μετά την παρέλαση που έκανε 1 εκατ. προβολές, δείτε βίντεο

26.03.2026
Βίντεο από τη στιγμή του σεισμού 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Ζημιές σε μονές
Ελλάδα

Βίντεο από τη στιγμή του σεισμού 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Ζημιές σε μονές

26.03.2026
Next Post
ΓΕΕΘΑ: Επιτυχημένο χειρουργείο για τους δύο τραυματίες από το Σουδάν – Στη ΜΕΘ ο ένας

ΓΕΕΘΑ: Επιτυχημένο χειρουργείο για τους δύο τραυματίες από το Σουδάν - Στη ΜΕΘ ο ένας

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο άνεργος που χάνει σε πλειστηριασμό τη μοναδική του κατοικία για 56.000 ευρώ

Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας: Απόφαση δικαστηρίου «έβαλε φρένο» σε κατάσχεση περιουσίας εγγυήτριας δανείου

17.05.2023
Σε ποιους τροχούς τοποθετούμε τις αλυσίδες; (video)

Σε ποιους τροχούς τοποθετούμε τις αλυσίδες; (video)

30.01.2024

Κορονοϊός: 3.000 κρούσματα και 600 διασωληνωμένοι πριν την κορύφωση – Τι έδειξαν τα μοντέλα

15.03.2021

ΤΑΣΗ_

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

03.03.2026
Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος – Στο «κόκκινο» οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ

17.03.2026
Σέρρες: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 34χρονου έξω από μπαρ(Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος στην Καλαμαριά μετά από μαχαίρωμα – Ήταν ένας από τους «αυτόκλητους τιμωρούς»

13.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved