Empisteutiko.gr
25.12.25 || 18:57
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Ελευθερία ή Θάνατος και το δικό μας σύνθημα», είπε στην ελληνική Βουλή

07.04.2022
in Επιλογές Συντακτών, Πολιτική
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Ελευθερία ή Θάνατος και το δικό μας σύνθημα», είπε στην ελληνική Βουλή
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Καιρίδη και Δαβάκη: «Που είναι ο υπουργός; Προσβάλλει την Επιτροπή» – «Είσαι απαράδεκτος»

Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Καιρίδη και Δαβάκη: «Που είναι ο υπουργός; Προσβάλλει την Επιτροπή» – «Είσαι απαράδεκτος»

19.12.2025
Ο Πιερρακάκης παρουσίασε στη Βουλή το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ: Το ταχυδρομείο αλλάζει για να μπορέσει να μείνει παρόν

Ο Πιερρακάκης παρουσίασε στη Βουλή το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ: Το ταχυδρομείο αλλάζει για να μπορέσει να μείνει παρόν

18.12.2025

Έκκληση να δημιουργηθεί νέα Φιλική Εταιρεία στην Ελλάδα για να σωθεί ο Ελληνισμός στην Μαριούπολη και την Οδησσό – Ο Ζελένσκι έδειξε βίντεο με Ελληνοουκρανούς που πολεμούν – «Να μην αποδεχθούμε ότι η Μαριούπολη θα γίνουν Θερμοπύλες» – Να επεκταθούν οι κυρώσεις για όλες τις ρωσικές τράπεζες από το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε στη Βουλή των Ελλήνων κι έστειλε μήνυμα «ελευθερία ή θάνατος» ζητώντας από τους Ελληνες να δημιουργηθεί μια νέα «Φιλική Εταιρεία», αυτή τη φορά στην Ελλάδα αντί της Οδησσού επί Επαναστάσεως του 1821, που θα συμβάλλει στο να σωθεί η Μαριούπολη.

Στην συνεδρίαση το «παρών» έδωσαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στην ειδική συνεδρίαση την οποία η πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας χαρακτήρισε ιστορική, παρευρισκόταν το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν αρκετοί βουλευτές. Παράλληλα, απόντες ήταν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης αλλά και οι έξι από τους 7 βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Ο κ. Ζελένσκι ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην μαρτυρική Μαριούπολη.  «Για πάνω από ενα μήνα κάθε πρωί ξυπνάω και σκέφτομαι την Μαριούπολη λαμβάνοντας τις πληροφορίες για το τι συμβαίνει σε αυτήν μαρτυρική πόλη. Αυτό δεν έχει συμβεί σε άλλη πόλη εδώ και μισό αιώνα.   Οι Ρώσοι στρατιώτες καταστρέφουν τα πάντα στην Μαριούπολη, είναι το έργο των Ρώσων πιλότων που μπορούσαν να δουν τι κάνουν», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Συνεχίζοντας ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε πολλές αναφορές στην παρουσία του Ελληνισμού στην Ουκρανία χαρακτηρίζοντας την συμβίωση με τους Ουκρανούς, χιλιετή. «Πέρα από τη Μαριούπολη απειλείται και η Οδησσός άλλο ένα μεγάλο ελληνικό κέντρο. Γιατί είναι ήρεμη η Οδησσός; Γιατί καταφέραμε να διώξουμε τους Ρώσους βαρβάρους σε σχετικά ασφαλή απόσταση. Τα στρατεύματα αυτά έφεραν θάνατο σε σημεία όπου ελληνική κοινότητα, εβραϊκή κοινότητα κι άλλες κοινότητες συνυπήρχαν ειρηνικά με τους Ουκρανούς»

Ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά και στην Φιλική Εταιρεία. « Φιλική Εταιρεία, συγκροτήθηκε εδώ και είναι κάτι που έχει τεράστια σημασία. Θα μπορούσε μια νέα Φιλική Εταιρεία να δημιουργηθεί στην Ελλάδα και να σώσει την Ουκρανία. Η Μαριούπολη, η Οδησσός χρειάζονται άμεση βοήθεια. Οι Ρώσοι χτυπάνε από θαλάσσης στεριάς κι αέρος» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος κι ακολούθως έδωσε το λόγο σε δύο Ουκρανούς και δύο Ελληνες που μάχονται κατά των Ρώσων στην Μαριούπολη.

Στην συνέχεια στο βίντεο εμφανίστηκαν και δύο ομογενείς οι οποίοι πολεμούν στην Ουκρανία.

«Πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της πόλης είναι Έλληνες. Η πόλη έχει καταστραφεί κατά 90% από τους Ρώσους ναζιστές. Πεθαίνουν χιλιάδες. Παρακαλούμε βοηθήστε μας», είπε ο πρώτος εξ αυτών. «Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάτω από τα κατεστραμμένα κτήρια. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους σώσουμε. Μπορείτε να δώσετε ανθρωπιστική βοήθεια», συνέχισε ο δεύτερος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις απαρχές της ελληνικής παρουσίας στον Εύξεινο Πόντο επισημαίνοντας ότι «με την Ελλάδα έχει αναπτυχθεί η ανάπτυξη του χριστιανισμού σε αρκετές χώρες. Η Ουκρανία εχριστιανίστηκε από τους Έλληνες».

«Στην ουκρανική ιστορία θα χάσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της ταυτότητάς μας χάνοντας τη διάσταση που έφερε ο ελληνικός πολιτισμός. Ελευθερία ή θάνατος, έλεγαν οι δικοί σας επαναστάτες, το ίδιο λέμε και τώρα» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος. Σύμφωνα με τον ίδιο πέρα από τη Μαριούπολη απειλείται και η Οδησσός ένα άλλο μεγάλο κέντρο του ελληνισμού «και ο ΥΠΕΞ σας άκουσε τον φρικτό ήχο των πολυβόλων», είπε κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Δένδια, στην Μαριούπολη.

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι:

Θα κερδίσουμε, μαζί. Δόξα στην Ουκρανία.
Θα ξαναχτίσουμε την Μαριούπολη, όπου Έλληνες και Ουκρανοί θα ζουν μαζί

  • Οι Ρώσοι έκαναν ό,τι μπορούν έτσι ώστε να προσβάλλουν όλη την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τα καύσιμά τους και προκαλώντας ελλείμματα στις αγορές ενέργειας.
  • Να μην αποδεχθούμε ότι η Μαριούπολη θα είναι οι Θερμοπύλες που πέθαναν κάποιοι ήρωες. Πρέπει να διώξουμε τους Ρώσους από τα ουκρανικά εδάφη. Για να καταλάβουν οι βάρβαροι που κάνουν πόλεμο πως θα χάνουν.
  • Η Ουκρανία έχει μείνει όρθια και αυτή τη στιγμή πρέπει να σώσουμε όσα δημιουργήσαμε Έλληνες και Ουκρανοί. Δεν θα επιτρέψουμε να καταστρέψουν την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά.
  • Ελευθερία ή θάνατος έλεγαν οι Έλληνες αγωνιστές του 1821. Αυτό λέμε και εμείς σήμερα.
  • Ο Ζελένσκι δείχνει βίντεο με ελληνοουκρανούς που πολεμούν στη Μαριούπολη. Ο ένας εκ των Ελληνοουκρανών που μίλησαν, ζήτησαν ανθρωπιστική βοήθεια για τη Μαριούπολη.
  • Οι Ρώσοι πρέπει να είναι υπόλογοι για όσα έκαναν.
  • Η Φιλική Εταιρεία συγκροτήθηκε εδώ και έχει τεράστια σημασία. «Θεωρώ ότι μία Φιλική Εταιρεία μπορεί αν δημιουργηθεί στην Ελλάδα για να υπάρχει άμεση υποστήριξη στην Ουκρανία»
  • Η οδύνη είναι μεγάλη και στην ουκρανική κοινότητα.
  • Οι Ρώσοι καταστρέφουν τη Μαριούπολη. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπάρχουν ακόμη 100.000 άνθρωποι στη Μαριούπολη. Τα περισσότερα κτήρια έχουν καταστραφεί.
  • Η υπερχιλιετής συνύπαρξη Ελλήνων Ουκρανών είναι δεδομένη. Ακόμα και στο νόμισμά μας φαίνεται η σύνδεση με την Ελλάδα.
  • Η Ουκρανία είναι μία από τις ορθόδοξες χώρες που εκχριστιανίστηκε από τους Έλληνες.
  • Τα ρωσικά στρατεύματα χτύπησαν αμάχους βάσει σχεδίου.
Tags: ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙΒΟΥΛΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Ραγδαία αλλαγή του καιρού από Πέμπτη: Μπουρίνια, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας 8 βαθμών
Επιλογές Συντακτών

Καιρός: Χριστούγεννα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα

25.12.2025
Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Μητσοτάκη από μαθητές, ντυμένος «Άγιος Βασίλης» ο Πίνατ
Ελλάδα

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Μητσοτάκη από μαθητές, ντυμένος «Άγιος Βασίλης» ο Πίνατ

24.12.2025
Next Post
Μάνος Δασκαλάκης: «Ήταν υπόδειγμα μητέρας» – Δε μπορώ να το πιστέψω αλλά τα στοιχεία εις βάρος της είναι αδιάσειστα»

Μάνος Δασκαλάκης: Πήγε στην ανακρίτρια για να καταθέσει για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και το υπόλοιπο διευθυντήριο – Εκτός η Ζαρούλια και άλλοι 11

22.10.2020
Τα ενοίκια στη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία -Θα δοθούν επιδοτήσεις έως 500 ευρώ

Τα ενοίκια στη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία -Θα δοθούν επιδοτήσεις έως 500 ευρώ

13.09.2023
Βασιλιάς Κάρολος: Επέστρεψε στο Λονδίνο για να υποβληθεί ξανά σε θεραπεία για τον καρκίνο

Βασιλιάς Κάρολος: Επέστρεψε στο Λονδίνο για να υποβληθεί ξανά σε θεραπεία για τον καρκίνο

13.02.2024

ΤΑΣΗ_

«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Βγάζουν έως και 10.000 ευρώ ανά θύμα

«Μητρώο 11»: Πώς εξασφαλίζεις αποζημίωση 10.000€ από ανεπιθύμητες κλήσεις

14.12.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025
Eurovision 2025: Αυτά είναι τα 12 τραγούδια που θα παρουσιαστούν στον ελληνικό τελικό

Eurovision 2026: Αυτή είναι η 5η χώρα που αποχωρεί λόγω συμμετοχής του Ισραήλ

10.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved