Empisteutiko.gr
17.12.25 || 02:22
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Βασίλης Κικίλιας: Στημένη προβοκάτσια εναντίον των εποχικών πυροσβεστών τα επεισόδια

01.11.2024
in Πολιτική
Κικίλιας: Εξετάζεται δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης εκτάκτων καταστάσεων
Share TweetShareEmail

Για στημένη προβοκάτσια μιας μειοψηφίας εποχικών πυροσβεστών έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (31.10.2024) έξω από το υπουργείο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης με τους εποχικούς πυροσβέστες: «Ο κύριος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος είδε τους εκπροσώπους τους, του ζήτησαν μάλιστα να φωτογραφηθούν μαζί του. Συζήτησαν σε ένα ήπιο και φιλικό κλίμα. Μετά ζήτησαν να δουν τον Υφυπουργό, τον κύριο Τουρνά. Είδαν και τον κύριο Τουρνά, γιατί εγώ ήμουν στο Υπουργικό Συμβούλιο, και ο κ. Τουρνάς τους ενημέρωσε αυτό το οποίο είχαμε ήδη συνεννοηθεί, ότι θα δουν και εμένα την Τετάρτη στις 09:00 το πρωί. Ζήτησαν να φωτογραφηθούν και με τον κύριο Τουρνά και μετά έφυγαν ευχαριστημένοι».

«Την Τετάρτη θα συναντηθώ με τους εκπροσώπους των εποχικών πυροσβεστών, αυτό δεν αλλάζει, το ραντεβού είχε οριστεί πριν τα γεγονότα. Επαναλαμβάνω, ήρθαν οι άνθρωποι, είδαν τον Αρχηγό, είδαν και τον Υφυπουργό και βγήκαν έξω. Προσέξτε. Αυτό το οποίο έγινε χθες είναι προβοκάτσια μερικών δεκάδων δήθεν αγανακτισμένων. Δηλαδή μιας μειοψηφίας, εναντίον των 2.500 εποχικών πυροσβεστών, και θα το εξηγήσω» σημείωσε.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Μπογδάνος καταγγέλλει Βούλτεψη για δουλειές με Πακστανό μεγαλοπαράγοντα – Τι απαντά η υπουργός

Εποχικοί πυροσβέστες κατά Βούλτεψη: «Βγάλτε το σκασμό επιτέλους»

13.08.2025
Βασίλης Κικίλιας: «Μάχη από τώρα δίνουν οι πυροσβέστες. Πάνω από 70 πυρκαγιές καθημερινά»

Κικίλιας: Αν τα πορίσματα για το δυστύχημα των Τεμπών είναι αυτά που ακούγονται, ο πρωθυπουργός «θα πάρει κεφάλια»

30.01.2025

«Προκάλεσαν εν γνώσει τους κρίση, γιατί δεν μπήκαν απλώς στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, μπήκαν στο Υπουργείο που είναι το ΕΣΚΕΔΙK (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων). Αυτή την ώρα είχαμε δύο φωτιές, μία στον Κίσσαμο στα Χανιά και μία στην Ικαρία. Αρνούνταν να αποχωρήσουν επί ώρες και όλο αυτό το έκαναν όχι για να λυθεί το πρόβλημα του κλάδου, αλλά για να μπορέσουν να ανεβάσουν δύο βίντεο και έναν τίτλο: “ΜΑΤ εναντίον Πυροσβεστών”» συμπλήρωσε.

Συνέχισε λέγοντας: «Αυτός ήταν ο σκοπός και ο στόχος και αν αυτό δεν είναι προβοκάτσια, τι είναι; Ήταν αδιανόητο. Έσπασαν πόρτες, χτυπάγανε τζάμια. Ορμούσαν σε αίθουσες, υβρίζαν τους συναδέλφους τους και βιντεοσκοπούσαν με συγκεκριμένο σκοπό. Όταν, επαναλαμβάνω, οι εκπρόσωποί τους, τους καλούσαν να βγουν έξω, τους ζητούσαν να μην προχωρήσουν σε τέτοιες πράξεις αυτές οι μειοψηφίες. Και για να είμαστε ξεκάθαροι, είναι δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη, εργαζόμενου, σωματείου και φορέα, η συγκέντρωση και η διεκδίκηση αιτημάτων. Η κα Κωνσταντοπούλου, ο κ. Κασσελάκης και οι λοιποί ήταν εκεί όλη μέρα, είδαν συγκέντρωση και έτρεξαν, το αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά. Δεν είπαν τίποτα για το 2019, όταν με νόμο ΣΥΡΙΖΑ προσελήφθησαν ως εποχικοί αυτοί οι άνθρωποι, το “κάνανε γαργάρα” και τώρα είναι αυτοί οι οποίοι καπηλεύονται με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο την αγωνία αυτών των ανθρώπων, αν θέλετε. Στους οποίους, όπως είχα δεσμευθεί, και θα το κάνω, θα μιλήσω μαζί τους, τίποτα δεν αλλάζει, για το νόμο ΣΥΡΙΖΑ, την εποχικότητά τους και αυτά τα οποία προβλέπονται».

Ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε ότι το 2019 με νόμο ΣΥΡΙΖΑ προσελήφθησαν 2.500 εποχικοί πυροσβέστες με ετήσιες συμβάσεις 6μηνης διάρκειας- από 1η Μαΐου ως 31 Οκτωβρίου- δηλαδή στο χρόνο της αντιπυρικής περιόδου. «Αυτός ο νόμος ισχύει και σήμερα. Τελείωσε η σύμβασή τους και είμαστε υποχρεωμένοι να προκηρύξουμε νέο διαγωνισμό, με αυξημένη μοριοδότηση βέβαια για αυτούς οι οποίοι έχουν εμπειρία, ώστε να επαναπροσληφθούν» επισήμανε ο Υπουργός, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέλαβε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 13.100 πυροσβέστες, τώρα το Πυροσβεστικό Σώμα έχει 14.900, με τις προσλήψεις του 2025 θα φτάσουν τις 15.500, ενώ μαζί με τους 2500 εποχικούς την επόμενη αντιπυρική περίοδο θα είναι συνολικά 18.000 πυροσβέστες.

Πρόσθεσε επίσης ότι από τη δεξαμενή των 2500 εποχικών έχουν προσληφθεί 1550 δασοκομάντος.

Tags: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Μητσοτάκης για τα Τέμπη: «Φτιάξατε έναν συνεταιρισμό της τοξικότητας, άθλια η σκευωρία που στήσατε»
Επιλογές Συντακτών

Τα έξι μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το στεγαστικό

16.12.2025
Καρυστιανού: «Όνειρα σε μπάζωμα, ξεκάθαρο το όφελος για το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο»
Πολιτική

Μαρία Καρυστιανού για το νέο κόμμα: «Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτης – Μόνο του θα υποδείξει ποιον θέλει αρχηγό»

16.12.2025
Next Post

Μετρό: Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας κάθε Παρασκευή και Σάββατο

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Ο 29χρονος έπνιξε τον 64χρονο, έγραψε τη λέξη «Παιδεραστής» με το αίμα του θύματος

Κρήτη: Χτύπησε γυναίκα με τη μηχανή του και την εγκατέλειψε στη μέση του δρόμου

18.11.2023

Σπείρα διακινούσε ναρκωτικά σε Αττική και Δωδεκάνησα – Τα έκρυβαν σε λάμπες και πρίζες (εικόνες & βίντεο)

22.06.2021
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας

Πάτρα: Ίχνη ύποπτης ουσίας και στη Μαλένα

30.04.2022

ΤΑΣΗ_

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

19.11.2025
«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σοβαρό ατύχημα στην Ιταλία: 18 μηνών αγοράκι έπεσε από αυτοκίνητο εν κινήσει – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πέθανε 15χρονος μετά την εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του

20.11.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved