Empisteutiko.gr
16.08.25 || 20:14
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Βασίλης Κικίλιας για μάσκες: Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο – μεθαύριο

06.07.2021
in Ελλάδα, Υγεία
Share TweetShareEmail

Ακόμη μια έκκληση σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο κατά του κορονοϊού να εμβολιαστούν, έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Που άφησε κι εκείνος ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους ενώ μίλησε και για την επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα.

Ως… πρώην μπασκετμπολίστας, ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για ισχυρή άμυνα στην πανδημία μέχρι τέλος του καλοκαιριού που μπορεί να φέρει την επίτευξη του στόχου. «Παρακινούμε σφόδρα με όλη την πειθώ και τη δύναμη των επιχειρημάτων μας τους συμπολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, να το κάνουν. Από αυτό εξαρτάται η δύναμη ενός επόμενου κύματος» τόνισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Μέχρι τέλος καλοκαιριού 70% επί των ενηλίκων μπορούν να εμβολιαστούν, είναι πολύ εφικτός στόχος, και αν προσθέσει κανείς κι αυτούς που έχουν νοσήσει έχουν αντισώματα και δηλώνονται στον ΕΟΔΥ, γύρω στο 5%, μπορεί να είναι παραπάνω οι μη δηλωμένοι, αυτό δίνει μια πολύ ισχυρή γραμμή άμυνας γύρω στο 75%… Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό; Όχι. Θα προσπαθούμε πάντα για μεγαλύτερα νούμερα» σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Βασίλης Κικίλιας: «Μάχη από τώρα δίνουν οι πυροσβέστες. Πάνω από 70 πυρκαγιές καθημερινά»

Κικίλιας: Αν τα πορίσματα για το δυστύχημα των Τεμπών είναι αυτά που ακούγονται, ο πρωθυπουργός «θα πάρει κεφάλια»

30.01.2025
Κικίλιας: Εξετάζεται δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης εκτάκτων καταστάσεων

Βασίλης Κικίλιας: Στημένη προβοκάτσια εναντίον των εποχικών πυροσβεστών τα επεισόδια

01.11.2024

Όταν ρωτήθηκε για τις μάσκες και το ενδεχόμενο να επιστρέψει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης τους σε εξωτερικούς χώρους είπε ότι «δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο – μεθαύριο», αφήνοντας κι εκείνος ανοιχτό το ενδεχόμενο. Πρόσθεσε δε πως «άλλο δε φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών όπως εισηγήθηκε η επιτροπή και τις φοράμε όποτε υπάρχει συγχρωτισμός κι άλλο το πετάμε τη μάσκα, υπάρχει διαφορά».

Ερωτηθείς για τυχόν τοπικά lockdown απάντησε ότι «κατά τόπους πάντα θα υπάρχει μέριμνα της οργανωμένης πολιτείας για προστατεύει με κανόνες δημόσιας υγείας τους συμπολίτες. Να μην ξεχνάμε τους κανόνες της δημόσιας υγείας».

Κατά τον Βασίλη Κικίλια «μόνο χθες (05.07.2021) κλείστηκαν 56.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό με πρώτη δόση μετά από πολύ καιρό» και αποκάλυψε ότι «13.500 ραντεβού σε νέους ανθρώπους 18 – 24, είχαμε καιρό να δούμε αυτό το νούμερο. Η κοινωνία ανταποκρίνεται στη προσπάθεια που είχαμε. Είχαμε χθες συνολικά πάνω από 90.000 εμβολιασμούς.

Όπως σημείωσε, μετά από μεγάλη προσπάθεια και εκατομμύρια εμβολιασμούς υπάρχει λογικά μια κάμψη, γιατί «από εδώ και πέρα πρέπει να πείσουμε κάποιους συμπολίτες μας που έχουν ορισμένες αμφιβολίες ή φοβούνται ενδεχομένως, σε απομακρυσμένες περιοχές ή είναι κατάκοιτοι. Δίνουμε πλέον το δικαίωμα σε δημάρχους, κοινοτάρχες, παπάδες στα χωριά ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης με μια απλή λίστα συμπολιτών που θα φτιάξουν σε ένα απομακρυσμένο χωριό ή δήμο ή κοινότητα να πάμε με τις κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας και να εμβολιάσουμε τοπικά εκεί».

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι σε μεγάλες ηλικίες και έχουν ευπαθή νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο απ’ όλους χάνουν τις ζωές τους καταλήγουν στις ΜΕΘ και από αυτούς το 99% είναι ανεμβολίαστο. Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβουμε τον κίνδυνο; Υπάρχει μικρός πυρήνας αντιεμβολιαστών και κάποιοι που είχαν επιφυλάξεις, κακή πληροφόρηση το ανέβαλαν  θέλουμε να προσεγγίσουμε αυτούς τους ανθρώπους και αν χρειάζεται να πάμε εκεί το οργανώσαμε», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Για τους εμβολιασμούς των εφήβων σημείωσε ότι από την άλλη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα, κάτι που συμβαίνει ήδη σε άλλες χώρες. «Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ ο EMA ή ο FDA να έκαναν επιστημονικές εισηγήσεις χωρίς βάσεις, ενώ υπάρχει πάντα η προαίρεση και η συμφωνία του προστάτη της οικογένειας για τον ανήλικο», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ο Βασίλης Κικίλιας παρέπεμψε στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας ότι ο αποφάσεις επί του θέματος θα ληφθούν προς το φθινόπωρο. Επικαλέστηκε επίσης το παράδειγμα των καπνιστών και μη καπνιστών στα καταστήματα όταν ρωτήθηκε για τους εμβολιασμένους και μη, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως τόνισε, ότι θα συμβεί ακριβώς το ίδιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βασίλης Κικίλιας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντίδρασή του στη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «υγειονομικού σαμποτάζ» από την αντιπολίτευση.

«Όταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα ακούγεται καμιά 25αρια φόρες ότι γίναμε ότι θα γίνουμε Μπέργκαμο, αυτό βοηθάει;», είπε

Διευκρίνισε πάντως και αρκετά από τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως οι Νίκος Φίλης και Ανδρέας Ξανθός, «με σθένος δημόσια υποστήριξαν τον εμβολιασμό».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ο Βασίλης Κικίλιας ρωτήθηκε και για την επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα (σ.σ. χθες σε σύσκεψη στο Μαξίμου) και δεν έκρυψε ότι… δεν ήταν έκπληξη. Όπως είπε, βλέπει τον καθηγητή πολλές φορές κάθε μέρα.

«Ο καθηγητής Τσιόδρας έχει επιλέξει να αφοσιωθεί στο επιστημονικό κομμάτι. Πρέπει να σεβαστούμε την ιδιωτικότητά του. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. Ο κ. Τσιόδρας έχει συμβάλει καθοριστικά στην έκβαση αυτής της πανδημίας με την επιστημοσύνη του», είπε.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Tags: LOCKDOWNΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣΜΑΣΚΕΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο: Έσπασε κάθισμα στο «ταψί» και εκσφενδονίστηκαν τέσσερις νεαροί
Ελλάδα

Σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο: Έσπασε κάθισμα στο «ταψί» και εκσφενδονίστηκαν τέσσερις νεαροί

16.08.2025
Σαλαμίνα: 16χρονος οδηγός ΙΧ τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο
Ελλάδα

Θανατηφόρα τροχαία με νεκρούς 22χρονο και 67χρονο στη Θεσσαλονίκη – Μέσα σε 2 ώρες

16.08.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Μπλίνκεν: Να σταματήσει ο αποκλεισμός των ουκρανικών λιμανιών – Ο κόσμος απειλείται με λιμό

Εποχές Ψυχρού Πολέμου – Ο Μπλίνκεν ζητά από τους Αμερικανούς να φύγουν από τη Ρωσία μετά τη σύλληψη του δημοσιογράφου

30.03.2023

Θρήνος στην Καβάλα: Πέθανε η Μυρτώ Φουρουντζόγλου -Η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες 2019

30.06.2021

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Χάκερς «φύτεψαν» κακόβουλους λογαριασμούς που οδηγούσαν στο OnlyFans

30.03.2023

ΤΑΣΗ_

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker με πάνω από 150 γραμμάρια κοκαΐνης

04.08.2025
Αστυνομικός TikToker: «Ήταν κυνηγημένος, ενόχλησε με όσα έλεγε», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν με νοιάζει, ας γ…α δεκαπέντε ώρες»: Ο TikToker-αστυνομικός που «έκαιγε» την ΕΛ.ΑΣ.

14.08.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτή είναι η συγγενής που που φέρεται να του «έτρωγε» λεφτά – Πάνε στα δικαστήρια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη σε δημόσια ψυχιατρική κλινική

14.08.2025
Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

05.08.2025
Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

14.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved