Empisteutiko.gr
15.10.25 || 21:30
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Βασίλης Κικίλιας για μάσκες: Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο – μεθαύριο

06.07.2021
in Ελλάδα, Υγεία
Share TweetShareEmail

Ακόμη μια έκκληση σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο κατά του κορονοϊού να εμβολιαστούν, έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Που άφησε κι εκείνος ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους ενώ μίλησε και για την επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα.

Ως… πρώην μπασκετμπολίστας, ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για ισχυρή άμυνα στην πανδημία μέχρι τέλος του καλοκαιριού που μπορεί να φέρει την επίτευξη του στόχου. «Παρακινούμε σφόδρα με όλη την πειθώ και τη δύναμη των επιχειρημάτων μας τους συμπολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, να το κάνουν. Από αυτό εξαρτάται η δύναμη ενός επόμενου κύματος» τόνισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Μέχρι τέλος καλοκαιριού 70% επί των ενηλίκων μπορούν να εμβολιαστούν, είναι πολύ εφικτός στόχος, και αν προσθέσει κανείς κι αυτούς που έχουν νοσήσει έχουν αντισώματα και δηλώνονται στον ΕΟΔΥ, γύρω στο 5%, μπορεί να είναι παραπάνω οι μη δηλωμένοι, αυτό δίνει μια πολύ ισχυρή γραμμή άμυνας γύρω στο 75%… Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό; Όχι. Θα προσπαθούμε πάντα για μεγαλύτερα νούμερα» σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Έρχεται lockdown για τα ελληνικά αιγοπρόβατα αν δεν περιορισθεί το επόμενο δεκαήμερο η ευλογιά

Έρχεται lockdown για τα ελληνικά αιγοπρόβατα αν δεν περιορισθεί το επόμενο δεκαήμερο η ευλογιά

16.09.2025
Βασίλης Κικίλιας: «Μάχη από τώρα δίνουν οι πυροσβέστες. Πάνω από 70 πυρκαγιές καθημερινά»

Κικίλιας: Αν τα πορίσματα για το δυστύχημα των Τεμπών είναι αυτά που ακούγονται, ο πρωθυπουργός «θα πάρει κεφάλια»

30.01.2025

Όταν ρωτήθηκε για τις μάσκες και το ενδεχόμενο να επιστρέψει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης τους σε εξωτερικούς χώρους είπε ότι «δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο – μεθαύριο», αφήνοντας κι εκείνος ανοιχτό το ενδεχόμενο. Πρόσθεσε δε πως «άλλο δε φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών όπως εισηγήθηκε η επιτροπή και τις φοράμε όποτε υπάρχει συγχρωτισμός κι άλλο το πετάμε τη μάσκα, υπάρχει διαφορά».

Ερωτηθείς για τυχόν τοπικά lockdown απάντησε ότι «κατά τόπους πάντα θα υπάρχει μέριμνα της οργανωμένης πολιτείας για προστατεύει με κανόνες δημόσιας υγείας τους συμπολίτες. Να μην ξεχνάμε τους κανόνες της δημόσιας υγείας».

Κατά τον Βασίλη Κικίλια «μόνο χθες (05.07.2021) κλείστηκαν 56.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό με πρώτη δόση μετά από πολύ καιρό» και αποκάλυψε ότι «13.500 ραντεβού σε νέους ανθρώπους 18 – 24, είχαμε καιρό να δούμε αυτό το νούμερο. Η κοινωνία ανταποκρίνεται στη προσπάθεια που είχαμε. Είχαμε χθες συνολικά πάνω από 90.000 εμβολιασμούς.

Όπως σημείωσε, μετά από μεγάλη προσπάθεια και εκατομμύρια εμβολιασμούς υπάρχει λογικά μια κάμψη, γιατί «από εδώ και πέρα πρέπει να πείσουμε κάποιους συμπολίτες μας που έχουν ορισμένες αμφιβολίες ή φοβούνται ενδεχομένως, σε απομακρυσμένες περιοχές ή είναι κατάκοιτοι. Δίνουμε πλέον το δικαίωμα σε δημάρχους, κοινοτάρχες, παπάδες στα χωριά ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης με μια απλή λίστα συμπολιτών που θα φτιάξουν σε ένα απομακρυσμένο χωριό ή δήμο ή κοινότητα να πάμε με τις κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας και να εμβολιάσουμε τοπικά εκεί».

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι σε μεγάλες ηλικίες και έχουν ευπαθή νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο απ’ όλους χάνουν τις ζωές τους καταλήγουν στις ΜΕΘ και από αυτούς το 99% είναι ανεμβολίαστο. Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβουμε τον κίνδυνο; Υπάρχει μικρός πυρήνας αντιεμβολιαστών και κάποιοι που είχαν επιφυλάξεις, κακή πληροφόρηση το ανέβαλαν  θέλουμε να προσεγγίσουμε αυτούς τους ανθρώπους και αν χρειάζεται να πάμε εκεί το οργανώσαμε», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Για τους εμβολιασμούς των εφήβων σημείωσε ότι από την άλλη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα, κάτι που συμβαίνει ήδη σε άλλες χώρες. «Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ ο EMA ή ο FDA να έκαναν επιστημονικές εισηγήσεις χωρίς βάσεις, ενώ υπάρχει πάντα η προαίρεση και η συμφωνία του προστάτη της οικογένειας για τον ανήλικο», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ο Βασίλης Κικίλιας παρέπεμψε στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας ότι ο αποφάσεις επί του θέματος θα ληφθούν προς το φθινόπωρο. Επικαλέστηκε επίσης το παράδειγμα των καπνιστών και μη καπνιστών στα καταστήματα όταν ρωτήθηκε για τους εμβολιασμένους και μη, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως τόνισε, ότι θα συμβεί ακριβώς το ίδιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βασίλης Κικίλιας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντίδρασή του στη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «υγειονομικού σαμποτάζ» από την αντιπολίτευση.

«Όταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα ακούγεται καμιά 25αρια φόρες ότι γίναμε ότι θα γίνουμε Μπέργκαμο, αυτό βοηθάει;», είπε

Διευκρίνισε πάντως και αρκετά από τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως οι Νίκος Φίλης και Ανδρέας Ξανθός, «με σθένος δημόσια υποστήριξαν τον εμβολιασμό».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ο Βασίλης Κικίλιας ρωτήθηκε και για την επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα (σ.σ. χθες σε σύσκεψη στο Μαξίμου) και δεν έκρυψε ότι… δεν ήταν έκπληξη. Όπως είπε, βλέπει τον καθηγητή πολλές φορές κάθε μέρα.

«Ο καθηγητής Τσιόδρας έχει επιλέξει να αφοσιωθεί στο επιστημονικό κομμάτι. Πρέπει να σεβαστούμε την ιδιωτικότητά του. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. Ο κ. Τσιόδρας έχει συμβάλει καθοριστικά στην έκβαση αυτής της πανδημίας με την επιστημοσύνη του», είπε.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Tags: LOCKDOWNΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣΜΑΣΚΕΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Τρελή καταδίωξη Τούρκου στο κέντρο της Αθήνας που παραβίασε τον μισό ΚΟΚ – Πέρασε κόκκινα φανάρια, έτρεχε, έκανε ελιγμούς
Ελλάδα

Μπλόκα της Τροχαίας: Τι προβλέπει ο νόμος για τους οδηγούς που προειδοποιούν άλλους – Το «παίξιμο» με τα φώτα και οι ομάδες στα τσατ

15.10.2025
Έτσι έκλεισε η ανακριτική διαδικασία για τα Τέμπη
Ελλάδα

Τέμπη: Αναβλήθηκε για τις 30 Οκτωβρίου η δίκη για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας

15.10.2025
Next Post

Survivor: Το γιόρτασε μέχρι το... πρωί ο Ηλίας Μπόγδανος

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Τέμπη: Έτσι είναι σήμερα ό,τι απέμεινε από το σιδηροδρομικό δυστύχημα – Ξεσπούν γονείς και τραυματίες

Τέμπη: Η μητέρα της 21χρονης Κλαούντια ξεσπά για την αποφυλάκιση του σταθμάρχη – «Θέλουν να μας τρελάνουν»

01.08.2024
Άγιος Στυλιανός: Σήμερα τιμάται η μνήμη του – Η ζωή του προστάτη των παιδιών

Άγιος Στυλιανός: Σήμερα τιμάται η μνήμη του – Η ζωή του προστάτη των παιδιών

26.11.2023
Κώστας Καραμανλής: Ντροπιαστική δήλωση για τη μαύρη επέτειο της τραγωδίας στα Τέμπη

Κώστας Καραμανλής: Ντροπιαστική δήλωση για τη μαύρη επέτειο της τραγωδίας στα Τέμπη

28.02.2024

ΤΑΣΗ_

Διατροφολόγος: Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν αγοράζει ποτέ από το σούπερ μάρκετ

Πρόστιμο 2,2 εκατομμύρια ευρώ σε Σκλαβενίτη και Lidl από το υπουργείο Ανάπτυξης

24.09.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: «Η μητέρα του ζήτησε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική» σύμφωνα με πληροφορίες

Γιώργος Μαζωνάκης: «Κάνει αλόγιστη χρήση κοκαΐνης – Ξεριζώνει μόνος του τα μαλλιά του»

19.09.2025
Απειλές από Τούρκο οπαδό στη γυναίκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»

Απειλές από Τούρκο οπαδό στη γυναίκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»

16.09.2025
Ομολογία – σοκ Von der Leyen: «Επιβάλαμε τα εμβόλια Covid-19 Pfizer, χωρίς να ξέρουμε τι θα πάθουν οι πολίτες»!

Ομολογία – σοκ Von der Leyen: «Επιβάλαμε τα εμβόλια Covid-19 Pfizer, χωρίς να ξέρουμε τι θα πάθουν οι πολίτες»!

18.09.2025
Γιατί προσλαμβάνονται 100 Ρομά στην ΕΛ.ΑΣ. – Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τους καταυλισμούς

Γιατί προσλαμβάνονται 100 Ρομά στην ΕΛ.ΑΣ. – Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τους καταυλισμούς

25.09.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved