Μπορούν οι σπιτικές βάφλες να ανταγωνιστούν τις επαγγελματικές; Εννοείται!!! Και είναι πολύ καλύτερες, καθώς στο σπίτι θα χρησιμοποιήσουμε ποιοτικά υλικά χωρίς συντηρητικά. Για τις πιο νόστιμες, βουτυράτες σπιτικές βάφλες, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τη συνταγή μου κατά γράμμα… Ά! Και να έχετε και μία βαφλιέρα στο σπίτι. Οι βάφλες γίνονται πεντανόστιμες και κανένας δεν μπορεί να φάει μόνο μία. Οπότε προσοχή!! Ακολουθεί ακαταμάχητη συνταγή που προκαλεί εθισμό!!!!
Υλικά
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 45γρ. ζάχαρη
- 15γρ. μπέικιν πάουντερ
- 4γρ. αλάτι
- 2 αυγά
- 1 κρόκος
- 120γρ. κεφίρ
- 240γρ. γάλα
- 140γρ. βούτυρο λιωμένο αγελαδινό
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Μόλις γίνουν κρέμα, προσθέτουμε το γάλα και το κεφίρ.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια και το μπέικιν. Ανακατεύουμε και αφού ενσωματωθούν θα προσθέσουμε το βούτυρο λιωμένο.
- Μόλις ετοιμάσουμε το μείγμα, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα μας και ψήνουμε με βάση τις οδηγίες της βαφλιέρας.
- Όσο είναι ζεστή η βάφλα, προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας και την απολαμβάνουμε!!!
Βήματα
1
|
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Μόλις γίνουν κρέμα, προσθέτουμε το γάλα και το κεφίρ. |
2
|
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια και το μπέικιν. Ανακατεύουμε και αφού ενσωματωθούν θα προσθέσουμε το βούτυρο λιωμένο. |
3
|
Μόλις ετοιμάσουμε το μείγμα, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά. |
4
|
Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα μας και ψήνουμε με βάση τις οδηγίες της βαφλιέρας. |
5
|
Όσο είναι ζεστή η βάφλα, προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας και την απολαμβάνουμε!!! |