Empisteutiko.gr
11.10.25 || 12:40
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Tραμπ: Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του μετά τις μυστηριώδεις μελανιές στα χέρια του

17.07.2025
in Επιλογές Συντακτών, Κόσμος
Τραμπ: Ο συμπέθερός του είναι ο νέος πρεσβευτής στη Γαλλία
Share TweetShareEmail

Τα μυστηριωδη σημάδια στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ έγιναν για άλλη μια φορά πρωτοσέλιδο, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ φάνηκε να κρύβει τα χέρια του με μακιγιάζ κατά τη διάρκεια μίας πρόσφατης συνέντευξης Τύπου.

Την Τρίτη 15 Ιουλίου, παρατηρητικοί θεατές διαπίστωσαν ότι το χέρι του 79χρονου πολιτικού ήταν καλυμμένο με υγρό μέικαπ κατά τη διάρκεια μιας κοντινής λήψης. Αυτή η αποκάλυψη έρχεται μετά από προηγούμενες ανησυχίες για επαναλαμβανόμενους μώλωπες στα χέρια του Τραμπ που παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά την άνοιξη του 2024.

Η ορατή πράσινη μελανιά, που έγινε μοβ, παρατηρήθηκε στο χέρι του κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα 14 Ιουλίου. Μετά την εμφάνιση αυτής της ανησυχητικής εικόνας, ορισμένοι υπέθεσαν ότι μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της σταθερής χειραψίας του με τον Μακρόν, ενώ άλλοι υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να υποδηλώνει προβλήματα υγείας καθώς μεγαλώνει.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Η «βόμβα» Τραμπ για το Ιράν βυθίζει το πετρέλαιο – «Είμαστε κοντά σε συμφωνία»

ΗΠΑ – Οργή Τραμπ προς την Κίνα: «Σκέφτομαι μαζική αύξηση δασμών» – Ακυρώθηκε η συνάντηση με Σι

10.10.2025
Γάζα: Ο Τραμπ φέρνει ειρήνη στη Μέση Ανατολή, η Χαμάς απαντά και ο Νετανιάχου στη γωνία

«Γαλλικά» του Τραμπ στον Νετανιάχου μετά την απάντηση της Χαμάς στο αμερικανικό σχέδιο για τη Γάζα – «Γιατί είσαι πάντα τόσο γ@@@@ένα αρνητικός»

05.10.2025
bruise.jpg

Καθώς το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λίβιτ, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις. «Ο Πρόεδρος Τραμπ είναι άνθρωπος του λαού. Η δέσμευσή του είναι ακλόνητη και το αποδεικνύει αυτό κάθε μέρα».Σε μεταγενέστερη δήλωσή της, η 27χρονη πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος Τραμπ έχει μώλωπες στο χέρι του επειδή εργάζεται συνεχώς και κάνει χειραψίες όλη μέρα, κάθε μέρα», αναφέρει η Irish Star.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, ο Τραμπ εμφάνισε μελανιες στο χέρι του κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης πριν από μια 65λεπτη συνέντευξη με το TIME. Όταν ένας δημοσιογράφος του περιοδικού ρώτησε για την κατάσταση του δεξιού του χεριού, ο Τραμπ απάντησε: «Είναι από τις χειραψίες με χιλιάδες ανθρώπους».

Tο μακιγιάζ φαινόταν να κρύβει μια κυκλική περιοχή δέρματος που η ομάδα του Τραμπ θέλησε πιθανότατα να καλύψει. Ενώ δεν τον θεράπευσαν ούτε τον εξέτασαν, ιατρικοί εμπειρογνώμονες εξέτασαν βίντεο και μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με την Daily Mail. «Πιθανότατα, έχει κάποιους μώλωπες στο χέρι του και προσπαθούν να τους κρύψουν», δήλωσε στην εφημερίδα ο δρ Μπόμπακ Μπερουχίμ, ουρολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη και ειδικός στη σεξουαλική υγεία των ανδρών.

«Θα μπορούσε να οφείλεται σε αιμοληψία, σε τσίμπημα εντόμου ή ενδεχομένως σε χτύπημα του χεριού του σε κάτι». Αυτό το μικρό υπερυψωμένο εξόγκωμα μετά από αιμοληψία είναι μια μικρή αντίδραση ισταμίνης στο μικροτραύμα της βελόνας, μια αντίδραση που συνήθως εξασθενεί μέσα σε λίγες ώρες, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε πιο δραματικούς μώλωπες σε ηλικιωμένους ενήλικες λόγω των φυσικά λεπτότερων, πιο σκληρών αιμοφόρων αγγείων.

Η επίσημη εξήγηση του Λευκού Οίκου δεν έπεισε την ιατρική κοινότητα. Ο δρ Νιλ Πατέλ, γιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην κομητεία Όραντζ της Καλιφόρνια, δήλωσε: «Το να σφίγγεις πολλά χέρια είναι λίγο υπερβολικό. Ο πρόεδρος Τραμπ είχε κάτι παρόμοιο στο παρελθόν και από την εμπειρία τη δική μου και των ασθενών μου, θα το έβαζα αυτό χαμηλότερα στη λίστα των πιθανοτήτων».

Ο πρόεδρος εμφανίζεται με παρόμοια σημάδια στο χέρι του σχεδόν κάθε μήνα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο. Ο παθολόγος δρ. Στιούαρτ Φίσερ, με έδρα τη Νέα Υόρκη, είχε προηγουμένως σημειώσει ότι η ευθραυστότητα του δέρματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Τραμπ, ο οποίος στα 79 του χρόνια είναι ο δεύτερος γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Σε αυτή την ηλικία, το δέρμα γίνεται πιο ευάλωτο στις βαθιές μωβ κηλίδες που εμφανίζονται συχνά μετά από μικρά εξογκώματα ή συνήθεις ιατρικές επεμβάσεις.

Ο δρ. Πατέλ πρόσθεσε ότι οι μώλωπες μετά από μια απλή αιμοληψία θα ήταν απολύτως αναμενόμενες σε κάποιον της ηλικίας του Τραμπ και είναι πολύ πιο συχνές στους ηλικιωμένους. Μερικοί από τους ασθενείς του δύσκολα μπορούν να ακουμπήσουν ένα μπουκάλι νερό στο δέρμα τους χωρίς να εμφανίσουν σημάδι, είπε.

Το γερασμένο δέρμα χάνει προστατευτικό λίπος και κολλαγόνο, καθιστώντας τα αιμοφόρα αγγεία πιο εκτεθειμένα ακόμη και σε μικρή πίεση. Η δύναμη συμπιέζει αυτά τα εύθραυστα τριχοειδή αγγεία στα οστά, προκαλώντας διαρροή αίματος ακριβώς κάτω από την επιφάνεια. Για κάποιον με λεπτό δέρμα ή αγγειακή ευθραυστότητα, ακόμη και η συνήθης επαφή μπορεί να οδηγήσει σε αυτές τις χαρακτηριστικές μωβ κηλίδες.

«Θα μπορούσε να προέλθει μετά από μια απλή κλινική εξέταση ρουτίνας», σημείωσε ο δρ. Μπερουχίμ. «Ίσως λαμβάνει φάρμακα που χρειάζονται παρακολούθηση. Ίσως είχε κάποια ενόχληση και ήθελαν να τον εξετάσουν περαιτέρω».

Ο Τραμπ δήλωσε ότι «τα πήγε καλά» στην κλινική εξέταση του Απριλίου στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed, όπου υποβλήθηκε σε εκτεταμένες εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας γνωστικής αξιολόγησης. Η εξέταση, που διεξήχθη από τον νέο γιατρό του Τραμπ, Δρ. Σον Μπαρμαμπέλα, διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες.

Ο Τραμπ έχει ιστορικό όπως λέει στις καλές αξιολογήσεις για την υγεία του, συμπεριλαμβανομένης μιας υποτιθέμενης τέλειας βαθμολογίας σε ένα γνωστικό τεστ το 2018. Παρόλα αυτά, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το βάρος του (ήταν 100 κιλά στην τελευταία του κλινική εξέταση) και τους συχνούς μώλωπες στο χέρι του, τους οποίους οι βοηθοί του έχουν επανειλημμένα αποδώσει στην έντονη χειραψία.

 

newsbomb.gr

Tags: ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Αμερικανός μεγιστάνας «προειδοποιεί»: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μπορεί να είναι προάγγελος του Αντίχριστου
Κόσμος

Αμερικανός μεγιστάνας «προειδοποιεί»: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μπορεί να είναι προάγγελος του Αντίχριστου

11.10.2025
Γάζα: «Ανθρώπινο ποτάμι» οι Παλαιστίνιοι που επιστρέφουν στα κατεστραμμένα σπίτια τους – «Η κατάπαυση του πυρός θα κρατήσει» λέει ο Τραμπ
Επιλογές Συντακτών

Γάζα: «Ανθρώπινο ποτάμι» οι Παλαιστίνιοι που επιστρέφουν στα κατεστραμμένα σπίτια τους – «Η κατάπαυση του πυρός θα κρατήσει» λέει ο Τραμπ

11.10.2025
Next Post
Αγία Παρασκευή: Λίγο πριν εκτελέσουν τον Πολωνό καθηγητή δράστης και ηθική αυτουργός έστελναν φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονίας

Αγία Παρασκευή: Λίγο πριν εκτελέσουν τον Πολωνό καθηγητή δράστης και ηθική αυτουργός έστελναν φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονίας

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Ρόδος: «Μου πλήρωσε το ταξί αλλά το ίδιο βράδυ με βίασε» – H άγνωστη αλήθεια πίσω από την καταγγελία

01.07.2022
Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο – Εξαπάτησε πάνω από 800.000 ανθρώπους

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο – Εξαπάτησε πάνω από 800.000 ανθρώπους

08.05.2024

Προκόπης Παυλόπουλος: Στο νοσοκομείο για παρακολούθηση- Νοσεί με covid-19

06.11.2021

ΤΑΣΗ_

Διατροφολόγος: Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν αγοράζει ποτέ από το σούπερ μάρκετ

Πρόστιμο 2,2 εκατομμύρια ευρώ σε Σκλαβενίτη και Lidl από το υπουργείο Ανάπτυξης

24.09.2025
Απειλές από Τούρκο οπαδό στη γυναίκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»

Απειλές από Τούρκο οπαδό στη γυναίκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»

16.09.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: «Η μητέρα του ζήτησε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική» σύμφωνα με πληροφορίες

Γιώργος Μαζωνάκης: «Κάνει αλόγιστη χρήση κοκαΐνης – Ξεριζώνει μόνος του τα μαλλιά του»

19.09.2025
Ομολογία – σοκ Von der Leyen: «Επιβάλαμε τα εμβόλια Covid-19 Pfizer, χωρίς να ξέρουμε τι θα πάθουν οι πολίτες»!

Ομολογία – σοκ Von der Leyen: «Επιβάλαμε τα εμβόλια Covid-19 Pfizer, χωρίς να ξέρουμε τι θα πάθουν οι πολίτες»!

18.09.2025
Γιατί προσλαμβάνονται 100 Ρομά στην ΕΛ.ΑΣ. – Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τους καταυλισμούς

Γιατί προσλαμβάνονται 100 Ρομά στην ΕΛ.ΑΣ. – Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τους καταυλισμούς

25.09.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved