Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα με παράσυρση πεζού σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 8 Απριλίου στα Σπάτα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 3χρονο αγοράκι.
Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα οδηγούσε ένας 58χρονος κινούμενος επί της οδού Δημάρχου Μπέκα με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Σπάτων και παρέσυρε το παιδί, το οποίο εκείνη την ώρα επιχείρησε να διασχίσει κάθετα τον δρόμο, από σημείο χωρίς διάβαση για πεζούς.
Ο οδηγός του διερχόμενου οχήματος σταμάτησε άμεσα και μετέφερε κατευθείαν το παιδί, μαζί με τη μητέρα του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, ωστόσο οι γιατροί διαπίστωσαν πως ήταν πολύ αργά, καθώς το παιδί ήταν ήδη νεκρό.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε για το περιστατικό: «Προσπαθούν να διαπιστώσουν οι αστυνομικοί της Τροχαίας πώς βρέθηκε το παιδί στο οδόστρωμα. Δεν γνωρίζουμε με την ταχύτητα στην οποία κινούνταν το όχημα και αυτό προσπαθούν να το διαπιστώσουν οι οδηγοί και από αυτόπτες μάρτυρες και από βιντεοληπτικό υλικό».
Επισήμανε πως πρόκειται για μια λεωφόρο που αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα οι οδηγοί.
«Έχει συλληφθεί ο οδηγός, όπως προβλέπεται, και για ανθρωποκτονία από αμέλεια και έχουν γίνει και όλες οι εξετάσεις που προβλέπονται σε αυτή την περίπτωση. Μέσα στο επόμενο 24ωρο θα υπάρχουν αποτελέσματα για το εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή οποιαδήποτε άλλη ουσία», συνέχισε η κυρία Δημογλίδου.
«Το παιδί δεν κινούνταν σε χώρο διάβασης ή σε φανάρι πεζών. Είναι φυσικό καθώς μιλάμε για ένα 3χρονο παιδί που ξέφυγε της προσοχής της μητέρας του», τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια
Στη συνέχεια, η κυρία Δημογλίδου συμπλήρωσε πως «φυσικά ο οδηγός έχει συλληφθεί και έχει ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Προς το παρόν, έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για να αποδειχθεί αν ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών, όπως προβλέπεται σε αυτήν την διαδικασία».
Πηγή: newsbomb.gr