Empisteutiko.gr
16.07.25 || 05:20
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Το παρασκήνιο πίσω από το διαζύγιο Έλον Μασκ και Ντόναλντ Τραμπ: Ο «πικραμένος» κροίσος και το «μοιραίο» ταξίδι στη Μέση Ανατολή

29.05.2025
in Κόσμος
Επίθεση Έλον Μασκ κατά της βρετανικής κυβέρνησης: Είναι ένα «τυραννικό αστυνομικό κράτος»
Share TweetShareEmail
Πολλά είχαν ακουστεί για την είσοδο του Έλον Μασκ στην κυβέρνηση του Τραμπ. Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Μασκ θα έβαζε μια τάξη στα οικονομικά της κυβέρνησης, ενώ από την πρώτη στιγμή είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι η παραμονή στη θέση του υπουργείου Αποδοτικότητας της Κυβέρνησης ήταν προσωρινή.

Εν τέλει την Τετάρτη (28.5.2025) ο ίδιος ανακοίνωσε πως φεύγει από τη κυβέρνηση, αφήνοντας ωστόσο αιχμές κατά του Ντόναλντ Τραμπ και τους χειρισμούς του Αμερικανού προέδρου.

 

«Καθώς η προγραμματισμένη περίοδος που εργάστηκα ως ειδικός κυβερνητικός υπάλληλος φθάνει στο τέλος της, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που μου έδωσε την ευκαιρία να μειώσω τις σπατάλες», ανέφερε ο επιχειρηματίας μέσω X.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Τραμπ: Το Ισραήλ έστειλε πράκτορες στο Φορντό μετά τις βόμβες – Μας είπαν πως αφανίστηκε εντελώς

Τραμπ: Ο Ζελένσκι δεν πρέπει να χτυπήσει την Μόσχα – Σκληρή επίθεση στους Financial Times

15.07.2025
Financial Times: Ο Τραμπ ρώτησε τον Ζελένσκι «μπορείς να χτυπήσεις τη Μόσχα, εάν πάρεις όπλα μεγάλου βεληνεκούς;»

Financial Times: Ο Τραμπ ρώτησε τον Ζελένσκι «μπορείς να χτυπήσεις τη Μόσχα, εάν πάρεις όπλα μεγάλου βεληνεκούς;»

15.07.2025

«Η αποστολή του @DOGE θα ενισχυθεί μόνο με την πάροδο του χρόνου, καθώς θα γίνει τρόπος ζωής σε όλη την κυβέρνηση», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ομάδα του Τμήματος Αποδοτικότητας της Κυβέρνησης.

Όπως όλα δείχνουν, ο ίδιος δεν φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη κυβέρνηση του Τραμπ, ενώ οι σχέσεις των δύο ισχυρών ανδρών βρίσκονται στη χειρότερη τους φάση.

 

«Ειλικρινά, απογοητεύτηκα όταν είδα το κολοσσιαίο νομοσχέδιο για τις δαπάνες, το οποίο όχι μόνον δεν μειώνει το έλλειμμα αλλά το αυξάνει, και υπονομεύει το έργο που κάνει η ομάδα της DOGE», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla σε συνέντευξή του στο CBS μιλώντας για το φορολογικό νομοσχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο ψηφίστηκε οριακά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την προηγούμενη εβδομάδα.

Το μεγα-νομοσχέδιο, το οποίο πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με μία μόνο ψήφο την περασμένη εβδομάδα, ενσωματώνει μεγάλο μέρος της εσωτερικής ατζέντας του Ντόναλντ Τραμπ για τις φορολογικές περικοπές, τη μετανάστευση και άλλα θέματα.

Ο ίδιος ο Μασκ ήταν ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του Τραμπ στις εκλογές του 2024, ενώ φέτος είχε υποσχεθεί στους συμβούλους του Τραμπ ότι θα έδινε 100 εκατομμύρια δολάρια σε ομάδες Ρεπουμπλικάνων πριν τις ενδιάμεσες εκλογές του 2026. Σύμφωνα με τους New York Times μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει δεκάρα…

Ο Μασκ φαίνεται πως κρατάει τα δισεκατομμύριά του για τον εαυτό του, αλλά και ο Τραμπ μάλλον δεν τον έχει ανάγκη πια.

Ο κροίσος Μασκ εμφανίζεται μετανιωμένος για την ενασχόλησή του με την πολιτική: «Νομίζω ότι πιθανώς αφιέρωσα λίγο παραπάνω χρόνο στην πολιτική» δήλωσε σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα στο Ars Technica.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις επικρίσεις του Μασκ την Τετάρτη, ο Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει άμεσα. Υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι δεν του άρεσε κάθε πτυχή του, και επαίνεσε τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να το προωθήσουν. Δεν ανέφερε ούτε μία φορά το όνομα του Μασκ.

Ωστόσο, ο Στίβεν Μίλερ, αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου για θέματα πολιτικής, απάντησε στον Μασκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να τον κατονομάσει. Ο Μίλερ ισχυρίστηκε ότι το νομοσχέδιο θα μειώσει το έλλειμμα – παρά το γεγονός ότι πολλαπλές ανεξάρτητες αναλύσεις υποστηρίζουν το αντίθετο – και σημείωσε ότι οι περικοπές που έκανε η ομάδα του Μασκ δεν σχετίζονταν με το νομοσχέδιο δαπανών.

Το μοιραίο ταξίδι στη Μέση Ανατολή

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πριν από το ταξίδι του Τραμπ στη Μέση Ανατολή, ο Μασκ αντέδρασε σε μια συμφωνία που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ μιας αντίπαλης εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την κατασκευή ενός τεράστιου κέντρου δεδομένων στο Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Ο Μασκ παραπονέθηκε στον Ντέιβιντ Σακς, σύμβουλο του προέδρου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, και σε άλλους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου για το έργο του Άμπου Ντάμπι που αφορούσε την OpenAI – έναν οργανισμό που ίδρυσε με τον Σαμ Άλτμαν, με τον οποίο έκτοτε έχουν έρθει σε ρήξη.

Εξέφρασε επίσης νομικές ανησυχίες γενικότερα για άλλες εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης και επεδίωξε να συμπεριληφθεί η δική του εταιρεία, η xAI, στη συμφωνία, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Η συμφωνία OpenAI ακολουθεί ένα σχέδιο που εξασφαλίστηκε μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την κατασκευή μιας πανεπιστημιούπολης Τεχνητής Νοημοσύνης στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Μασκ συνόδευσε τον πρόεδρο στο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή, αλλά ο Τραμπ σπάνια ανέφερε το όνομά του δημόσια. Και ξένοι αξιωματούχοι στον Κόλπο φάνηκαν να ενδιαφέρονται περισσότερο να αναζητήσουν τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ στην περιοχή, Στιβ Γουίτκοφ, παρά τον Μασκ.

Ο Μασκ ήταν απλά μέλος της συνοδείας του Τραμπ. Καμία ειδική θέση, καμία ξεχωριστή αναφορά. Μάλιστα, κάποια στιγμή στο Άμπου Ντάμπι ο Μασκ εθεάθη να περιμένει στην ουρά για να σφίξει το χέρι του Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tags: ΕΛΟΝ ΜΑΣΚΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Οικογένεια με έξι παιδιά εγκατέλειψε τη Γερμανία και μετακόμισε σε χωριό της Ευρυτανίας για να «ξαναζωντανέψει» το μέρος
Κόσμος

Η Ευρώπη πεθαίνει χωρίς παιδιά: Η προειδοποίηση Μασκ και η ελπίδα από τη Φουρνά Ευρυτανίας

15.07.2025
Σοβαρή καταγγελία του Σλοβάκου πρωθυπουργού για τον Ζελένσκι: «Προσφέρθηκε να μου δώσει μισό δισ.»
Επιλογές Συντακτών

Η Σλοβακία μπλόκαρε το 18ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία – «Απορρίπτουμε την ηλίθια πρόταση να διακοπεί το φυσικό αέριο»

15.07.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει σε μέσα ενημέρωσης 9 εκατομμύρια ευρώ μια μέρα πριν τη διάλυση της Βουλής!

Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει σε μέσα ενημέρωσης 9 εκατομμύρια ευρώ μια μέρα πριν τη διάλυση της Βουλής!

05.05.2023

Κορονοϊός: Αποσωληνώθηκε ο 17χρονος που νοσηλεύεται στον «Ερυθρό Σταυρό»

27.05.2021
Άρχισαν οι απελάσεις από τον Τραμπ – Αλυσοδεμένοι μετανάστες έφυγαν με στρατιωτικό αεροσκάφος

Άρχισαν οι απελάσεις από τον Τραμπ – Αλυσοδεμένοι μετανάστες έφυγαν με στρατιωτικό αεροσκάφος

24.01.2025

ΤΑΣΗ_

Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφονίες τριών βρεφών και της αδερφής της: «Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»

Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφονίες τριών βρεφών και της αδερφής της: «Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»

09.07.2025
Σέρρες: “Άνοιξε” κατάστημα αλλά έφυγε με άδεια χέρια – Άρπαξε κέρματα από άλλο κατάστημα αλλά συνελήφθη

Χειρoπέδες σε γνωστό TikToker για εκβιασμό – Χτύπησε αστυνομικό κατά τη σύλληψή του

12.07.2025
Ομαδικός βιασμός 14χρονης στο Κερατσίνι: Πώς παρέσυραν το κορίτσι οι «άγουροι» βιαστές – Η αγωνία της οικογένειας και η μεγάλη απόφαση

Ομαδικός βιασμός 14χρονης στο Κερατσίνι: Πώς παρέσυραν το κορίτσι οι «άγουροι» βιαστές – Η αγωνία της οικογένειας και η μεγάλη απόφαση

03.07.2025
Χερσόνησος: Έλληνα βίασε άγρια 28χρονο Γάλλο τουρίστα

Χερσόνησος: Έλληνα βίασε άγρια 28χρονο Γάλλο τουρίστα

11.07.2025
Κόλαφος για την οικογένεια γνωστού influencer: Κατηγορούνται για απάτη με αναπηρικά επιδόματα

Κόλαφος για την οικογένεια γνωστού influencer: Κατηγορούνται για απάτη με αναπηρικά επιδόματα

20.06.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved