Empisteutiko.gr
05.01.26 || 12:22
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Τι τρέχει με τον Δημήτρη Λιγνάδη -Ανακοίνωση Μενδώνη, κάνει λόγο για «φήμες»

02.02.2021
in Showbiz
Share TweetShareEmail

Διαψεύδει το υπουργείο Πολιτισμού φήμες που κυκλοφορούν από το πρωί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη, όπως αφήνεται να εννοηθεί σε ανακοίνωση της Λίνας Μενδώνη.

Μέσα από το προφίλ της Έλενας Ακρίτα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άρχισε να αναπαράγεται η φήμη ότι η υπουργός Πολιτισμού ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Η φήμη αυτή που αναπαράγεται με την επίκληση «αξιόπιστων πληροφοριών» που όμως δεν κατονομάζονται, ραγδαία έκανε τον κύκλο του διαδικτύου δημιουργώντας μια αίσθηση τετελεσμένου. Mάλιστα ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο γραφείο του, ενώ οι φήμες τον φέρουν να μην έχει προσέλθει σήμερα.

Αμεση ήταν η αντίδραση από το υπουργείο Πολιτισμού με την έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσης:

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

ΣΟΧ: Νέες προσλήψεις στο Υπουργείου Πολιτισμού

ΣΟΧ: Νέες προσλήψεις στο Υπουργείου Πολιτισμού

30.09.2025
Η «οικία Κοκοβίκου» αποκαθίσταται και μετατρέπεται σε πολιτιστικό χώρο προβολής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου

Η «οικία Κοκοβίκου» αποκαθίσταται και μετατρέπεται σε πολιτιστικό χώρο προβολής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου

25.08.2025

«Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη «αξιόπιστη πληροφορία» είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

Απαντες στο υπουργείο και στον καλλιτεχνικό οργανισμό αιφνιδιάστηκαν από την φήμη περί παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη που άρχισε να κυκλοφορεί σήμερα. Αιφνιδιασμός υπάρχει και στον καλλιτεχνικό οργανισμό για την είδηση της παραίτησης, αφού ο εν λόγω καλλιτέχνης συσκέπτεται από το πρωί και βρίσκεται κανονικά στο γραφείο παρουσία δεκάδων εργαζομένων.
Σπουδαστές Εθνικού Θεάτρου: «Eχουμε βιώσει αντίστοιχα περιστατικά, δεν μιλάμε λόγω φόβου»

Ας σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Σπουδαστών/τριών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου με ανακοίνωσή του καλεί φοιτήτριες και φοιτητές που έχουν δεχθεί παρενόχληση να βρουν τη δύναμη να το καταγγείλουν.

Με αφορμή τις καταγγελίες κατά του Γιώργου Κιμούλη, ο Σύλλογος καλεί όσους έχουν υποστεί ανάλογα περιστατικά να μιλήσουν.

«Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και έφτασε η ώρα να φανερωθούν τα αμέτρητα περιστατικά εργασιακού εκφοβισμού, σεξιστικής βίας, ρατσισμού, ομοφοβίας, τρανσοφοβίας, μισοαναπειρισμού, ηλικισμού και αποκλεισμών του θεάματος -έναν χώρο, που αν και φαινομενικά μοιάζει ρόδινος, είναι γεμάτος από ανθρώπους που εκμεταλλευόμενοι τη θέση ισχύος μπορούν να υποτιμούν ή ακόμη και να συμπεριφέρονται παραβιαστικά, να εκβιάζουν συναισθηματικά και παρενοχλούν σεξουαλικά.

Εμείς οι ίδιες και οι ίδιοι, άλλες περισσότερο, άλλοι λιγότεροι, άλλοι ευτυχώς καθόλου, έχουμε βιώσει αντίστοιχα περιστατικά -τα οποία δυστυχώς δεν έχουμε μπορέσει να αρθρώσουμε λόγω φόβου μήπως εμείς κάτι δεν καταλάβαμε καλά και μήπως μελλοντικά στιγματιστούμε. Αυτό που έγινε μας δίνει ελπίδα ότι κάτι αλλάζει: η ”άγνοια” ενός νέου φοιτητή δεν μπορεί να δίνει πάτημα σε διδάσκοντες να συμπεριφέρονται ως αυθεντίες, κακοποιητικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές ως μέθοδοι εκπαίδευσης ή ως τεχνικές εξάσκησης νέων δημιουργών. Η βία είναι βία.

Αντιλαμβανόμαστε το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για ένα άτομο που έχει δεχτεί παρενόχληση να βρει τη δύναμη να το καταγγείλει. Γι’ αυτόν τον λόγο, θέλουμε να συνδημιουργήσουμε έναν χώρο στον οποίο τα άτομα που έχει υποστεί βία θα μπορούν να μιλήσουν κατευθείαν γι’ αυτό, έναν χώρο στον οποίο θα μπορούν να καταγγείλουν, να διεκδικήσουν και να δικαιωθούν», αναφέρει.
Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΓΝΑΔΗΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

«Καλημέρα Ελλάδα»: Εκτός εκπομπής ο Γιώργος Παπαδάκης – Τι συνέβη
Showbiz

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης μετά από βαρύτατο έμφραγμα

04.01.2026
Άντζυ Σαμίου για τον Καποδίστρια: «Η ταινία δεν επιζητά το Όσκαρ, αλλά μας έδωσε κάτι βασικό που μας λείπει»
Showbiz

Άντζυ Σαμίου για τον Καποδίστρια: «Η ταινία δεν επιζητά το Όσκαρ, αλλά μας έδωσε κάτι βασικό που μας λείπει»

03.01.2026
Next Post

Σέρρες: Ανατροπή αυτοκινήτου στην Εθνική Οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε εξέλιξη οι συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου στη Λευκορωσία

Ξεκίνησε ο τέταρτος γύρος των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων

14.03.2022

Η Ελλάδα γιορτάζει! Δείτε LIVE την μεγαλειώδη παρέλαση για τα 200 χρόνια από το 1821

25.03.2021

Κορωνοϊός: Εκρηξη με 1.797 κρούσματα -8 νεκροί, 168 διασωληνωμένοι

06.07.2021

ΤΑΣΗ_

«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Εντοπίστηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Άνω Ποροΐων, Κώστας Γκίνης – Βρέθηκε κρυμμένο σε πεύκα το αυτοκίνητό του

03.01.2026
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Γυμνός με κομμένες τις φλέβες ο 45χρονος πυροσβέστης που εντοπίστηκε στο όρος Μπέλλες

03.01.2026
Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Βγάζουν έως και 10.000 ευρώ ανά θύμα

«Μητρώο 11»: Πώς εξασφαλίζεις αποζημίωση 10.000€ από ανεπιθύμητες κλήσεις

14.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved