Empisteutiko.gr
07.03.26 || 03:32
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Θεσσαλονίκη: Τι βλέπει η Αντιτρομοκρατική πίσω από τον φάκελο – βόμβα στα δικαστήρια

13.02.2024
in Έγκλημα, Επιλογές Συντακτών
Θεσσαλονίκη: Διεκόπη για την επόμενη Τετάρτη η δίκη του γιατρού για τον θάνατο 24χρονου – Ξέσπασε ο πατέρας του θύματος
Share TweetShareEmail

Σε συγκεκριμένους ποινικούς εστιάζει η Αντιτρομοκρατική μετά τον φάκελο – βόμβα που πέρασε στα δικαστήρια και έφτασε στο γραφείο της προέδρου Εφετών στη Θεσσαλονίκη…

Σε εξέλιξη οι έρευνες στη Θεσσαλονίκη, μετά τον φάκελο – βόμβα που πέρασε στα δικαστήρια της πόλης και παρέμεινε για 10 μέρες στο γραφείο της προέδρου Εφετών. Οι δράστες δεν προειδοποίησαν και όλα δείχνουν πως ήθελαν να προκαλέσουν μακελειό. Η δικαστικός απουσίαζε με άδεια και πληροφορήθηκε την είδηση από τις Αρχές. Έχουν μπει στο μικροσκόπιο μια σειρά από υποθέσεις που είχε χειριστεί ενώ έχει δεχτεί ερωτήσεις, για τυχόν απειλές που είχε δεχτεί.

Η πρώτη εκτίμηση που μάλλον είναι και η ισχυρότερη, έστρεψε τις έρευνες από την πρώτη στιγμή σε συγκεκριμένα πρόσωπα, όλα από τον χώρο των ποινικών. Μετά την εξουδετέρωση της βόμβας το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου, οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής προσανατόλισαν το ενδιαφέρον τους σε ενδεχόμενες απειλές που είχαν παραλήπτρια της συγκεκριμένη πρόεδρο Εφετών η οποία ήταν αποδέκτης της βόμβας.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Βόλος: 35χρονη καταγγέλλει τον πρώην σύντροφό της: Μου έριξε οινόπνευμα στο στόμα για να με κάψει

Θεσσαλονίκη: 17χρονος χτύπησε άγρια συνομήλικό του για λόγους… ερωτικής αντιζηλίας

04.03.2026
«Φώναζα, γιατί μου βίασες το παιδί και με ειρωνευόταν» – Πώς ο 50χρονος περιγράφει το φονικό στον Βόλο

Θεσσαλονίκη: Άνδρας ξυλοκόπησε την γυναίκα του μπροστά στα ανήλικα ανίψια του

28.02.2026

Απειλές οι οποίες δεν αποκλείεται να θεωρήθηκαν συνήθεις για έναν δικαστή και γι’ αυτό δεν αξιολογήθηκαν ως σοβαρές και για τις οποίες μπορεί η ίδια να μην ενημέρωσε την υπηρεσία της. Παράλληλα έθεσαν απέναντι σε αυτές, συγκεκριμένα πρόσωπα που συνδέονται με αποφάσεις δικαστηρίων στα οποία προήδρευσε η ίδια δικαστής και δεν ήταν τόσο ευχάριστες.

Μέχρι αργά τη νύχτα συνεχιζόταν η σταχυολόγηση των πληροφοριών και εξέταση προσώπων για να διαλευκανθεί η απόπειρα της τρομοκρατικής επίθεσης. Χωρίς να αποκλείεται η επέκταση των ερευνών γενικότερα, οι πρώτες κρούσεις έγιναν σε χώρους ποινικών. Άλλωστε βομβιστικές επιθέσεις που έχουν ιδεολογικό πρόσημο έχουν άλλα χαρακτηριστικά, δεν στοχεύουν σε μεγάλο αριθμό ατόμων, – εάν η βόμβα είχε εκραγεί έμπειροι αστυνομικοί μιλούσαν για πολλά θύματα – ενώ σχεδόν πάντα οι βομβιστές προειδοποιούν με τηλεφωνήματά τους. Στον φάκελο – βόμβα των δικαστηρίων ο μηχανισμός έμεινε επί δέκα ημέρες στο γραφείο της συγκεκριμένης προέδρου, χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής πιστεύουν πως πίσω από την επίθεση δεν βρίσκεται μόνον ο εμπνευστής της. Πιστεύουν πως για την κατασκευή της βόμβας και την εισαγωγή του φακέλου στα δικαστήρια χρειάστηκε η συμβολή περισσότερων του ενός ατόμου, γεγονός που δείχνει την οργάνωση, αλλά και την αποφασιστικότητα των δραστών να προκαλέσουν μακελειό.

Σύμφωνα με το voria.gr, ήδη εξετάζονται μαρτυρίες για να οδηγήσουν στο πρόσωπο που παρέδωσε τον φάκελο πριν δέκα ημέρες στο γραφείο της προϊσταμένης του δικαστικού μεγάρου, επειδή η πρόεδρος Εφετών που ήταν παραλήπτρια απουσίαζε σε αναρρωτική άδεια, και υποστήριξε ότι είναι υπάλληλος κούριερ.

Αυτό που προβληματίζει έντονα τόσο τις διωκτικές, αλλά κυρίως τις δικαστικές αρχές που απειλήθηκαν για μία ακόμη φορά σοβαρά, είναι η ευκολία με την οποία κινήθηκε αυτός ο φάκελος μέσα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης μέχρι να καταλήξει στο γραφείο της Προέδρου Εφετών που έγινε στόχος.

Θεωρείται δεδομένο πως ο φάκελος δεν πέρασε ποτέ από τον έλεγχο της εισόδου των δικαστηρίων όπου όλα εξετάζονται από το μηχάνημα ακτίνων Χ το γνωστό X-ray και το οποίο χειρίζονται εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, καθώς η απεικόνιση στο οποίο θα σήμανε αμέσως συναγερμό. Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι καθιερώθηκαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μετά την ισχυρή έκρηξη βόμβας τον Μάιο του 2010 στο υπόγειο του δικαστικού μεγάρου και συγκεκριμένα στις τουαλέτες του κοινού. Έκτοτε κάθε πρωί το δικαστικό μέγαρο ελέγχει ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος για ανίχνευση εκρηκτικών που εξετάζει τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι στην είσοδο.

Η βόμβα που έσκασε το 2010

Η υπόθεση επανέφερε στις μνήμες την βομβιστική επίθεση που είχε σημειωθεί στις 14 Μαΐου του 2010, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Ήταν 1.30 μετά το μεσημέρι, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στις δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται στο ημιυπόγειο. Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκε ένας δικαστικός επιμελητής, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό του κτηρίου. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, ένα σε γραφείο εφημερίδας και το άλλο σε τηλεοπτικό σταθμό.

Μετά το “χτύπημα” – για το οποίο δεν υπήρχε ανάληψη ευθύνης – ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της πόλης, με πιο χαρακτηριστικό την τοποθέτηση μηχανημάτων ανίχνευσης X-RAY στην κεντρική είσοδο του κτηρίου και την εφαρμογή κανόνων ελέγχου.

Δεν ήταν λίγες φορές βέβαια που “φαρσέρ” προειδοποίησαν για τοποθέτηση βόμβας – μάλλον σε μία προσπάθεια να προκαλέσουν τη ματαίωση μίας δίκης – προκαλώντας πάντως εκκένωση του μεγάρου βάσει σχετικού σχεδίου που είχε καταρτιστεί μετά την έκρηξη του 2010.

Tags: ΒΟΜΒΑΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

ΓΑΔΑ: Σουδανός με ποινικό παρελθόν ο άνδρας που απειλούσε με χειροβομβίδα να ανατιναχθεί
Έγκλημα

ΓΑΔΑ: Σουδανός με ποινικό παρελθόν ο άνδρας που απειλούσε με χειροβομβίδα να ανατιναχθεί

06.03.2026
«Νίκο μην παίζεις με τη φωτιά»: Το πρωτοσέλιδο της Sabah για τον Δένδια, μετά τη μεταφορά πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο
Έγκλημα

«Νίκο μην παίζεις με τη φωτιά»: Το πρωτοσέλιδο της Sabah για τον Δένδια, μετά τη μεταφορά πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο

06.03.2026
Next Post
Ποιος είναι ο 36χρονος Έλληνας που σκοτώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία

Ποιος είναι ο 36χρονος Έλληνας που σκοτώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

«Πράσινο φως» της ΕΕ για πληρωμές ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια

16.05.2022
Τραμπ: Το Ισραήλ δεν έχει πλέον τον έλεγχο του Κογκρέσου -Χάνει τον πόλεμο δημοσίων σχέσεων

Τραμπ: Νέοι δασμοί σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες για το ζήτημα της Γροιλανδίας

17.01.2026
«Απειλούσαν ότι θα με κάνουν “πρόβατο” από το ξύλο» – Τι είπε η Δομνίκη Παπαδοπούλου για τη διαγραφή από τους Σπαρτιάτες

«Απειλούσαν ότι θα με κάνουν “πρόβατο” από το ξύλο» – Τι είπε η Δομνίκη Παπαδοπούλου για τη διαγραφή από τους Σπαρτιάτες

27.06.2023

ΤΑΣΗ_

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

03.03.2026
Παρέμβαση Ομπάμα προς Ισραήλ: Τηρήστε το διεθνές Δίκαιο, αλλιώς θα σας γυρίσει μπούμερανγκ

Ο Ομπάμα δηλώνει ότι οι εξωγήινοι είναι πραγματικοί, αποκαλύπτοντας τι ισχύει για την Περιοχή 51

15.02.2026
Πάτρα: «Μας σκότωσε τα παιδιά και ζητάει και 22 χιλιάρικα» – Ξεσπούν οι γονείς θυμάτων τροχαίου

Πάτρα: «Μας σκότωσε τα παιδιά και ζητάει και 22 χιλιάρικα» – Ξεσπούν οι γονείς θυμάτων τροχαίου

12.02.2026
Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

14.02.2026
Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου παίζει στα τέσσερα με ένα μυστηριώδες νήπιο και μια ιδιαίτερα άσεμνη μπάλα

Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου παίζει στα τέσσερα με ένα μυστηριώδες νήπιο και μια ιδιαίτερα άσεμνη μπάλα

20.02.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved