Στη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη ταβέρνας στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη για ρύπανση του περιβάλλοντος προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης.
Η σύλληψη έγινε μετά από έλεγχο το πρωί της Τρίτης κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι από την τουαλέτα του καταστήματος και από την κουζίνα έφευγαν λύματα από αγωγό που κατέληγε σε κοντινό ρέμα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι η ρύπανση του ρέματος, η διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας της περιοχής με αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, καθώς και πρόκληση κινδύνου για την δημόσια υγεία, λόγω της διασποράς των ακάθαρτων αστικών λυμάτων, με κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών».
Δείτε φωτογραφίες
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και ενδελεχή έρευνα, προχώρησαν στη σύλληψη 45χρονου ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (27-01-2025) σε περιοχή του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας με τη συνδρομή υπαλλήλων του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τον οποίο διαπιστώθηκε η ανεξέλεγκτη διάθεση αστικών ακάθαρτων λυμάτων σε ρέμα από την εσωτερική τουαλέτα του καταστήματος, μέσω αγωγού, στο πρανές του οποίου εντοπίστηκαν ακαθαρσίες καθώς και η απόρριψη λυμάτων από την κουζίνα του καταστήματος, με αποτέλεσμα την πρόκληση έντονης δυσοσμίας.
Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι η ρύπανση του ρέματος, η διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας της περιοχής με αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, καθώς και πρόκληση κινδύνου για την δημόσια υγεία, λόγω της διασποράς των ακάθαρτων αστικών λυμάτων, με κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.