Empisteutiko.gr
16.12.25 || 05:40
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Απομένει η τελευταία εκδοχή που είναι η εγκληματική ενέργεια…»

29.03.2022
in Ελλάδα
Πάτρα: «Αυτή είναι η αλήθεια για τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας» – Οι γονείς μέσω του δικηγόρου τους για όλα
Share TweetShareEmail

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας έκανε μια συγκλονιστική εκτίμηση για τον θάνατο των παιδιών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα

  

Αίσθηση προκαλεί τις τελευταίες ώρες η δήλωση της προέδρου του ιατρικού συλλόγου Πάτρας, Άννας Μαστοράκου, σχετικά με τον θάνατο των παιδιών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα κληθείσα να σχολιάσει τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα ευρήματα των ιατροδικαστών.

Όπως είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΑΧ FM, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα της ιατρικής – επιστημονικής έρευνας για τις αιτίες θανάτου των παιδιών, έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια – σε μεγάλο βαθμό – για την Μαλένα και την Ίριδα καθώς γίνεται αναθεώρηση για να ερμηνεύσουν συνδυαστικά τα ευρήματα οι ιατροδικαστές, έχει αποκλειστεί για την Τζωρτζίνα το καρδιολογικό πρόβλημα, δεν προκύπτει ιατρικό λάθος, ενώ αποκλείεται – σε μεγάλο βαθμό – το γενετικό αίτιο.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Αγωνία στην ΕΕ: Παιδιά γεννήθηκαν από σπέρμα με καρκινικό γονίδιο – Χρησιμοποιήθηκε και στην Ελλάδα

Αγωνία στην ΕΕ: Παιδιά γεννήθηκαν από σπέρμα με καρκινικό γονίδιο – Χρησιμοποιήθηκε και στην Ελλάδα

10.12.2025
Viral καμπάνια για τα παιδιά στα social media: «Θέλεις κάθε περαστικός να γνωρίζει τα πάντα;»

Viral καμπάνια για τα παιδιά στα social media: «Θέλεις κάθε περαστικός να γνωρίζει τα πάντα;»

01.12.2025

«Απομένει η τελευταία εκδοχή που είναι η εγκληματική ενέργεια…» κατέληξε τον συλλογισμό της η κυρία Μαστοράκου.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας αναφέρθηκε και στο μπαράζ κλήσεων που δεχόταν χθες, Δευτέρα, από απόκρυψη καθ’ όλη τη διάρκεια της τοποθέτησής της στην ΕΡΤ όπου μιλούσε για το θέμα των θανάτων των τριών παιδιών.

Την Πέμπτη πιθανότατα οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Ο συλλογισμός της κυρίας Μαστοράκου έρχεται ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων τα οποία θα προέλθουν – πληροφορίες αναφέρουν την Πέμπτη – από τον καθηγητή του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκο Ράικο, που έχει μετεκπαιδευτεί στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Βέρνης στην Ελβετία.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα pelop.gr o κ. Ράικος και οι συνεργάτες του αναλύουν ποιοτικά και ποσοτικά τις φαρμακευτικές ουσίες που έλαβε στο 9μηνο διάστημα των νοσηλειών της η 9χρονη Τζωρτζίνα και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο το πόρισμα εντός της εβδομάδος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η εντολή από το εργαστήριο είναι ρητή να μην διαρρεύσει το παραμικρό. «Τα αποτελέσματα της ανάλυσης θα τύχουν θεσμικής αξιοποίησης και μόνο», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Εντωμεταξύ η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ιατροδικαστικής και Ιατροδικαστικών Ερευνών, Ελένη Ζαγγελίδου ερωτηθείσα για την υπόθεση είπε ότι «κάποια πράγματα θα μας δώσει ο πιο πρόσφατος θάνατος, της Τζωρτζίνας, που ίσως αποβούν καταλυτικά στην προσπάθεια του Τμήματος Ανθρωποκτονιών να φτάσει με αδιαμφισβήτητο τρόπο στη λύση του τριπλού αινίγματος. Για τα άλλα δύο παιδιά έχει παρέλθει πολύς χρόνος από τον θάνατό τους και αν δεν έχουμε συνταρακτικά στοιχεία για την Τζωρτζίνα, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα παρουσιαστεί δυστοκία στο δικονομικό κομμάτι της υπόθεσης…».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη αναμένονται, εκτός απρόοπτου τα αποτελέσμα των τοξικολογικών εξετάσεων για την 9χρονη Τζωρτζίνα με ιατροδικαστικές πηγές να λένε στο Newsbomg.gr ότι «είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε αποτελέσματα που θα μας διαφωτίσουν. Η έρευνα θα καταλήξει σε συμπέρασμα. Έχουν βρεθεί στοιχεία που θεωρώ ότι είναι σημαντικά».

Το ερώτημα που ζητά απάντηση είναι εάν χορηγήθηκε στο παιδί ουσία που δεν σχετίζεται με τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε ή εάν χορηγήθηκε στην 9χρονη μεγαλύτερη δόση φαρμάκου από την ενδεδειγμένη.

Μαυροειδάκος για θάνατο τριών παιδιών στην Πάτρα: Η αστυνομία ξέρει τι έχει συμβεί

Το μήνυμα ότι η αστυνομία έχει καταλήξει στο τι έχει συμβεί με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα έστειλε το πρωί της Τρίτης ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την ανακοίνωση των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας που θεωρούνται «κλειδί» για την εξέλιξη της έρευνας.

«Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι πάρα πολύ έμπειροι και μπορούν ακόμα και χωρίς επιστημονικά ευρήματα να σκιαγραφήσουν και να δουν και οι ίδιοι από την εμπειρία τους αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια ή είναι από παθολογικά αίτια» είπε ο κ. Μαυροειδάκος το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι από την έρευνα που έχουν κάνει και τις καταθέσεις που έχουν πάρει, ότι έχουν καταλήξει στο τι έχει συμβεί» πρόσθεσε ο ίδιος συμπληρώνοντας ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στο γεγονός ότι περιμένουν και τα επιστημονικά δεδομένα.

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης σημείωσε ότι η ιατροδικαστική εξέταση πρέπει να στηρίζεται σε αντικειμενικά ευρήματα. «Προφανώς ο θάνατος οφείλεται ή σε ένα κοινό παθολογικό αίτιο που μπορεί να μην έχει εντοπιστεί, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο ή σε εγκληματική ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν στις προηγούμενες ιατροδικαστικές έρευνες έγιναν λάθη, επισήμανε ότι «μπορεί να έγινε λάθος σε μια εκτίμηση ή σε ένα συμπέρασμα. Και για αυτό δίνεται και η δυνατότητα να ξαναεργαστούν οι ιατροδικαστές».

Διευκρίνισε, τέλος, ότι το πόρισμα που αναμένεται, θα δώσει απαντήσεις μόνο για ένα από τα τέσσερα γεγονότα: «Στην οικογένεια υπάρχουν 2 θάνατοι και στο τρίτο παιδί, μια ανακοπή κι έναν θάνατο. Ο ιατροδικαστής με την έκθεσή του θα δώσει τα ευρήματα, τα οποία θα αποτελέσουν πειστήρια, σε σχέση με τον θάνατο του τρίτου παιδιού».

Tags: ΠΑΙΔΙΑΠΑΤΡΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Οι αγρότες κατέληξαν: Κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη, θα κλείσουν και τελωνεία, λιμάνια, δρόμους
Ελλάδα

«Ασπιρίνες οι παρεμβάσεις Τσιάρα» απαντούν οι αγρότες – Το σενάριο για «τακτοποίηση» των τρακτέρ

15.12.2025
«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)
Ελλάδα

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Next Post

Λάρισα: Τρομακτικό ατύχημα για 45χρονο εργάτη – Ακρωτηριάστηκαν τα δάχτυλα του χεριού του

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Κρητικόπουλο 7 ετών παλεύει με τον καρκίνο – Έκκληση για βοήθεια

Κρητικόπουλο 7 ετών παλεύει με τον καρκίνο – Έκκληση για βοήθεια

30.12.2022

Σύμβουλος Ερντογάν: «Έλληνες είστε νάνοι! Οι στρατιώτες σας θα πεθάνουν στα νησιά από την πείνα»(Βίντεο)

01.09.2020
Σοκ στην Καβάλα: Μαθητές εκβίαζαν συμμαθήτριές τους για χρήματα – Ζητούσαν μέχρι και 2.000 ευρώ

Σοκ στην Καβάλα: Μαθητές εκβίαζαν συμμαθήτριές τους για χρήματα – Ζητούσαν μέχρι και 2.000 ευρώ

20.10.2022

ΤΑΣΗ_

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

19.11.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σοβαρό ατύχημα στην Ιταλία: 18 μηνών αγοράκι έπεσε από αυτοκίνητο εν κινήσει – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πέθανε 15χρονος μετά την εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του

20.11.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025
Επιμένει η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο στο Λουτράκι: Πρώτη φορά μου συνέβη αυτό στα 25 χρόνια, να βοηθήσουμε το παιδί

Επιμένει η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο στο Λουτράκι: Πρώτη φορά μου συνέβη αυτό στα 25 χρόνια, να βοηθήσουμε το παιδί

21.11.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved