Empisteutiko.gr
03.01.26 || 17:20
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Θάνατος 19χρονου σε λούνα παρκ: «Αν ήξερα τους κινδύνους θα το έκλεινα», λέει η Χαλκιά

22.01.2025
in Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Στoν εισαγγελέα η οικογένεια του 19χρονου που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ
Share TweetShareEmail

Παραμυθιάζει τον κόσμο» είπε ο πατέρας του 19χρονου για τη δήμαρχο Κασσάνδρας – Στα δικαστήρια συγγενείς και φίλοι του 19χρονου

Ενώπιον του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών βρέθηκε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου τον περασμένο Αύγουστο έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος. Εκτός από τη δήμαρχο ελέγχεται πειθαρχικά και η αντιδήμαρχος Κασσάνδρας, Γερακίνα Μπενίση. Την παραπομπή των δύο αιρετών είχε ζητήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης με το ερώτημα τη αργίας. Η ετυμηγορία του Συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από τρεις ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς και δύο αιρετούς, αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα.

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη, από φίλους και συγγενείς του 19χρονου, αίθουσα του Εφετείου Θεσσαλονίκης, η δήμαρχος Κασσάνδρας, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου νεαρού, υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε ενημερωθεί για την επικινδυνότητα του λούνα παρκ. «Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο τρισεκατομμύριο να γνώριζα για τους κινδύνους και να μην έκλεινα την επιχείρηση. Ξέρω τι θα πει να χάνεις παιδί. Εάν είχα την παραμικρή ευθύνη δεν θα ήμουν τώρα εδώ», ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Χαλκιά.

Περαιτέρω, επικαλέστηκε ελλείψεις στη στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών του Δήμου κι ότι πρακτικά το μοναδικό ελεγκτικό όργανο σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρων ψυχαγωγίας και λούνα παρκ είναι η ΕΛ.ΑΣ. Η αναφορά της περί υποστελέχωσης προκάλεσε το σχόλιο του προεδρεύοντος -του προέδρου Εφετών, ο οποίος σχολίασε ότι εάν ήταν στη θέση της «θα παραιτούμουν».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Ευτύχης Μπλέτσας: Η τούμπα του παρουσιαστή σε λούνα παρκ – Η μπουνιά σε παιχνίδι και η στιγμή της πτώσης

Ευτύχης Μπλέτσας: Η τούμπα του παρουσιαστή σε λούνα παρκ – Η μπουνιά σε παιχνίδι και η στιγμή της πτώσης

17.12.2025
Αίγιο: Ψάχνουν τα αίτια θανάτου του 43χρονου μποξέρ – Χτύπησε τον γιατρό και πέθανε ενώ κρυβόταν για να γλιτώσει το αυτόφωρο

Αίγιο: Ψάχνουν τα αίτια θανάτου του 43χρονου μποξέρ – Χτύπησε τον γιατρό και πέθανε ενώ κρυβόταν για να γλιτώσει το αυτόφωρο

15.12.2025
syggeneis_19xronos_louna_park_1.jpg

Όσον αφορά έγγραφο που φέρεται να απέστειλε έναν μήνα πριν από το δυστύχημα η ΕΛ.ΑΣ. -και διαβιβάστηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου- με το οποίο ενημέρωνε ότι το λούνα παρκ λειτουργεί άνευ αδείας (μη γνωστοποίηση λειτουργίας), είπε ότι έλαβε γνώση για την ύπαρξή του μετά το συμβάν. «Δεν ήταν κατεπείγον το έγγραφο. Όταν πήγε η αστυνομία να ελέγξει το λούνα παρκ δεν αξιολόγησε την επικινδυνότητά του. Καθημερινά ο δήμος λαμβάνει 500 – 800 έγγραφα. Το συγκεκριμένο έγγραφο πήγε στο αρμόδιο τμήμα για τις περαιτέρω ενέργειες» είπε, τονίζοντας ότι με δεδομένο ότι δεν μνημονεύονταν διαπιστώσεις ή επισημάνσεις όσον αφορά τους κινδύνους λειτουργίας της επιχείρησης, καταλογίστηκε διοικητική παράβαση. «Έτσι όπως ήταν το έγγραφο δεν μπορούσα να κάνω κάτι, δεν είχε γνωστοποίηση», πρόσθεσε.

Οι τοποθετήσεις της δημάρχου προκάλεσαν την αντίδραση του πατέρα του 19χρονου, Γιώργου Καμπαϊλη. «Παραμυθιάζει τον κόσμο», σχολίασε ο ίδιος όσο ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία, ενώ εξεταζόμενος από το Συμβούλιο καταλόγισε ευθύνες στις δύο αιρετές για τον θάνατο του γιου του. «Πήραμε το παιδί μας σε φέρετρο, έχουν ευθύνες τις οποίες καλείται να αποδώσει η Ποινική Δικαιοσύνη», είπε και κάλεσε τους δικαστές του Πειθαρχικού Συμβουλίου να επιβάλουν την μέγιστη των ποινών.

Υπενθυμίζεται πως για την ίδια υπόθεση, οι δύο παραπάνω αιρετές ελέγχονται και ποινικά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Η προκαταρκτική εξέταση που είναι σε εξέλιξη με εντολή εισαγγελέα βρίσκεται στο τελικό στάδιο, σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές.

Μέχρι στιγμής έχουν αποδοθεί ποινικές ευθύνες σε τέσσερα πρόσωπα: στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και τη σύζυγό του, στον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού (crazy dance) και στον μηχανικό που είχε προσκομίσει πιστοποιητικά ελέγχου λειτουργίας. Ο πρώτος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του, τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Διώκονται -ανάλογα με την περίπτωση- για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και απλή συνέργεια στις συγκεκριμένες πράξεις.

Δείτε το video του TyposThes:

Tags: 19ΧΡΟΝΟΣΘΑΝΑΤΟΣΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Τι συμβολίζει η σημαία του One Piece που είδαμε (και) στα μπλόκα των αγροτών
Ελλάδα

Τι συμβολίζει η σημαία του One Piece που είδαμε (και) στα μπλόκα των αγροτών

03.01.2026
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες
Ελλάδα

Εντοπίστηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Άνω Ποροΐων, Κώστας Γκίνης – Βρέθηκε κρυμμένο σε πεύκα το αυτοκίνητό του

03.01.2026
Next Post
Meta: Εξετάζεται συνδρομή σε Instagram και Facebook για απαλλαγή από διαφημίσεις

Meta: Τεχνικό λάθος αναγκάζει χρήστες να ακολουθούν τον Ντόναλντ Τραμπ στα social

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Πατέρας χτύπησε το 10χρονο παιδί του στην Κρήτη – Τον κατήγγειλε η σύζυγός του

Πατέρας χτύπησε το 10χρονο παιδί του στην Κρήτη – Τον κατήγγειλε η σύζυγός του

27.11.2024
Συνεργάτης του kickboxer Γιάννη Τσουκαλά περιγράφει την άγρια επίθεση στη Σερβία: Μπήκαν 100 άτομα στο ρινγκ και μας βαρούσαν ανελέητα

Συνεργάτης του kickboxer Γιάννη Τσουκαλά περιγράφει την άγρια επίθεση στη Σερβία: Μπήκαν 100 άτομα στο ρινγκ και μας βαρούσαν ανελέητα

30.12.2025

Κορωνοϊός: Υποχωρεί η διάδοση του ιού, 481 κρούσματα στην Αττική, 270 στη Θεσσαλονίκη

08.09.2021

ΤΑΣΗ_

«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Βγάζουν έως και 10.000 ευρώ ανά θύμα

«Μητρώο 11»: Πώς εξασφαλίζεις αποζημίωση 10.000€ από ανεπιθύμητες κλήσεις

14.12.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025
Wall Street Journal: Ο Μπάιντεν ήταν σε διανοητική παρακμή από την πρώτη μέρα στον Λευκό Οίκο – Το άγνωστο σχέδιο για την προστασία του

Deathlist 2026: Η αρρωστημένη λίστα θανάτου «ξαναχτυπά» – Οι διάσημοι που αναμένεται να πεθάνουν

02.01.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved