Empisteutiko.gr
20.08.25 || 12:37
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Temu: Η πλατφόρμα με τις απίστευτα χαμηλές τιμές που ανταγωνίζεται Αmazon και Shein, αλλά αγαπά… τα προσωπικά μας δεδομένα

22.11.2023
in Τεχνολογία
Temu: Η πλατφόρμα με τις απίστευτα χαμηλές τιμές που ανταγωνίζεται Αmazon και Shein, αλλά αγαπά… τα προσωπικά μας δεδομένα
Share TweetShareEmail

Αν και με τις συγκλονιστικά χαμηλές τιμές του Temu, αισθάνεστε ότι μπορείτε να αγοράσετε ό,τι θέλετε, η εφαρμογή που συναγωνίζεται την SHEIN και την Amazon φαίνεται να αγαπά ιδιαιτέρως τα προσωπικά μας δεδομένα.

 

Το βραβείο του πιο επιθετικού μάρκετινγκ που έχουμε δει στο διαδίκτυο, ανήκει σίγουρα στην Temu. Η προϊοντική εταιρεία λιανικής με έδρα της τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, σπάει τα ρεκόρ προσφορών τους τελευταίους μήνες, χωρίς καν να χρειάζεται να έρθει η Black Friday. Απίστευτες εκπτώσεις σε συνδυασμό με δωρεάν έξοδα αποστολής κατακλύζουν, μέσω διαφημίσεων, τα κινητά μας τηλέφωνα και τις εφαρμογές Google, YouTube, Instagram κ.α.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Εκφοβισμός και κράτηση συνεργατών στις ΗΠΑ – Η Temu μηνύει τη Shein για «μαφιόζικες» πρακτικές

Ευρωπαϊκή Ένωση: Επιχείρηση «μυστικός αγοραστής» για τα προϊόντα από Temu και Shein

20.07.2025
Καταναλωτές καταγγέλλουν τη Shein για «σκοτεινά μοτίβα»

Καταναλωτές καταγγέλλουν τη Shein για «σκοτεινά μοτίβα»

05.06.2025

Φυσικά, με τον πληθωρισμό να αυξάνεται, όλοι μπαίνουμε στον πειρασμό, ειδικά όταν καταφθάνει η εορταστική περίοδος. Με τον μικρό μας οικονομικό προϋπολογισμό, η Temu φαίνεται να τα κάνει όλα σωστά. Αν και ορισμένοι την συγκρίνουν με ιστότοπους όπως η Shein, η Wish και η AliExpress, η Temu φαίνεται να διαφοροποιείται σημαντικά.

 

Με το Shein να επικεντρώνεται κυρίως σε είδη μόδας και τα Wish και AliExpress να είναι γνωστά για τα αντικείμενα χαμηλότερης ποιότητας, τους μεγαλύτερους χρόνους αποστολής και το μικρότερο παράθυρο επιστροφής αντικειμένων, οι πελάτες της Temu μπορούν να αγοράσουν σχεδόν τα πάντα και με μεγαλύτερη ευκολία και αμεσότητα.

Η εταιρεία όμως, που παρουσιάζεται ως από μηχανής θεός, δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται. Κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι η εφαρμογή της, διαχειρίζεται κάπως ύποπτα τα προσωπικά μας δεδομένα, σίγουρα θέτουν υπό αμφισβήτηση τον αλτρουιστικό της χαρακτήρα.

Η Temu είναι σαν να συνδυάζει τα προϊόντα της Shein και της Amazon σε μια κοινή σελίδα, παρέχοντας δωρεάν επιστροφές και αποστολές. Με έντονη διαφήμιση, προσφέρει προϊόντα με μεγάλες εκπτώσεις, τα οποία αποστέλλονται στους καταναλωτές, ως επί το πλείστον απευθείας από την Κίνα. Το όνειρο του κάθε διαδικτυακού καταναλωτή, δηλαδή.

 

Το όνομά της σημαίνει Team Up, Price Down και αν και είναι λίγο δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια η προέλευση της, η ίδια αποτελεί μια διαδικτυακή αγορά που λειτουργεί από την κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου PDD Holdings, με έδρα την Ιρλανδία. Παλαιότερα φαίνεται να είχε τα εκτελεστικά της γραφεία στη Σαγκάη της Κίνας, γεγονός που άλλαξε όταν μετακόμισε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Η μετεγκατάσταση των εκτελεστικών γραφείων δεν αποτελεί απαραίτητα αρνητική ένδειξη, καθώς πολλές εταιρείες τεχνολογίας -συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών- μετακομίζουν στην Ιρλανδία λόγω των χαμηλών εταιρικών φορολογικών συντελεστών της χώρας. Η εταιρεία αναφέρει ότι ιδρύθηκε στη Βοστώνη το 2022, αλλά η σελίδα της “Σχετικά με εμάς” του ιστότοπου της δεν αναφέρει τη μητρική εταιρεία. Το γραφείο της Temu στη Βοστώνη δεν είναι μια αποθήκη γεμάτη προϊόντα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι είναι το κεντρικό γραφείο που συνδέεται με τα άλλα γραφεία της Temu σε όλο τον κόσμο.

Tags: TEMU
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Instagram Reels – Έρχεται μεγάλη αλλαγή με δυνατότητα να…
Τεχνολογία

Μελέτη: Η παρακολούθηση TikTok και Reels είναι πιο επιβλαβής από την κατανάλωση αλκοόλ

19.08.2025
Τεχνητή νοημοσύνη: Παραιτήθηκε από την Google ο επιστήμονας που άνοιξε τον δρόμο στο ChatGpt
Τεχνολογία

Το εξωπραγματικό ποσό που κοστίζει η καθημερινή λειτουργία του ChatGPT

13.08.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Ο γιατρός του Γιώργου Τράγκα αποκαλύπτει: Τον παρακαλούσα να εμβολιαστεί αλλά έβρισκε δικαιολογίες

14.12.2021

Επίδομα ακρίβειας 200 ευρώ: Θα δοθεί έως 21 Απριλίου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

30.03.2022

Ρωσικό «όχι» στην απόφαση για πλαφόν στην τιμή πετρελαίου – «Δεν θα πουλάμε σε τιμή που ορίζει η Δύση»

04.12.2022

ΤΑΣΗ_

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker με πάνω από 150 γραμμάρια κοκαΐνης

04.08.2025
Αστυνομικός TikToker: «Ήταν κυνηγημένος, ενόχλησε με όσα έλεγε», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν με νοιάζει, ας γ…α δεκαπέντε ώρες»: Ο TikToker-αστυνομικός που «έκαιγε» την ΕΛ.ΑΣ.

14.08.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτή είναι η συγγενής που που φέρεται να του «έτρωγε» λεφτά – Πάνε στα δικαστήρια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη σε δημόσια ψυχιατρική κλινική

14.08.2025
Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

05.08.2025
Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

14.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved