Empisteutiko.gr
12.03.26 || 04:25
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Συναγερμός στη Μαγνησία: Πέρασαν τα 100 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

02.06.2024
in Υγεία
Χαλκιδική: Νεκρή ανασύρθηκε 75χρονη από παραλία στα Ψακούδια
Share TweetShareEmail

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο νομός Μαγνησίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που πιθανότατα σχετίζονται με την καταλληλότητα του νερού της περιοχής.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της δημοτικής αρχής Νασίκα στον δήμο Ρήγα Φεραίου είναι ανάστατοι μετά την αποκάλυψη ότι 100 και πλέον άτομα, μικροί και μεγάλοι, στην περιοχή του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου, κατέλαν μαζικά -μέσα σε διάστημα λίγων ημερών- στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στο Νοσοκομείο Βόλου, παρουσιάζοντας συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, εξαιτίας, όπως όλα δείχνουν, του νερού.

 

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Επικίνδυνος μύκητας εξαπλώνεται στα ελληνικά νοσοκομεία: Στην 5αδα με τα περισσότερα κρούσματα στην ΕΕ η χώρα μας

ΕΟΔΥ: 15 θάνατοι από γρίπη και 7 από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα

12.02.2026
Συνελήφθη για ναρκωτικά ο αδελφός του προέδρου Συλλόγου Κτηνοτρόφων Μαγνησίας – Τον ερευνούν για όπλα και κλεμμένα αυτοκίνητα

Συνελήφθη για ναρκωτικά ο αδελφός του προέδρου Συλλόγου Κτηνοτρόφων Μαγνησίας – Τον ερευνούν για όπλα και κλεμμένα αυτοκίνητα

11.02.2026

Μετά τις αναφορές για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας, με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας ξεκίνησε τις έρευνες.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή καθώς έχει εντοπιστεί και ένα κρούσμα σαλμονέλας, ενώ ένας ηλικιωμένος βρίσκεται στη ΜΕΘ με άλλα 9 παιδιά να παραμένουν νοσηλευόμενα με τα συμπτώματα.

Την Δευτέρα (3/6) θα γίνουν οι έλεγχοι στο δίκτυο ύδρευσης, με την περιφέρεια και τον Δήμο να έχουν ενημερώσει τους πολίτες να μην πίνουν νερό από τη βρύση.

Καθυστέρηση στην ενημέρωση των πολιτών

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής πως υπάρχει πρόβλημα με το νερό την Παρασκευή το βράδυ, λίγο μετά της 11, μέσω μίας ανάρτησης στα social media, όταν ήδη είχαν εντοπιστεί τα πρώτα 30 κρούσματα, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας μέσω της Διεύθυνσης Υγιεινής ήταν εκείνη που έσπευσε να κινητοποιήσει άπαντες και να «ταρακουνήσει» τον δήμο.

Μετά τις αναφορές για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας, με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας ξεκίνησε τις έρευνες.

«Το νερό είναι πολύ επιβαρυμένο και φυσικά ακατάλληλο σε κάθε περίπτωση για πόση», τονίστηκε στην ιστοσελίδα από την Διεύθυνση υγείας της ΠΕ Μαγνησίας.

«Εμείς τους ειδοποιήσαμε ότι υπάρχει μείζον θέμα με το νερό. Οι υπηρεσίες μας έκαναν εξονυχιστική έρευνα, έλαβαν δείγματα και έτσι επιβεβαιώθηκε η ακαταλληλότητα», επιβεβαίωσε η αντιπεριφερειάρχης Αννα Μαρία Παπαδημητρίου.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για επιδημιολογική διερεύνηση

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει τη Δευτέρα (3/6) στη Μαγνησία μετά την καταγραφή για πολλές δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας, προκειμένου να ενισχύσει την περαιτέρω εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση.

Αναφορικά με τον εργαστηριακό έλεγχο των κλινικών δειγμάτων, ένα δείγμα κοπράνων που λήφθηκε από ασθενή που προσήλθε στο ΚΥ Βελεστίνου και στάλθηκε στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας είναι θετικό για Salmonella. Σε εξέλιξη είναι και ο εργαστηριακός έλεγχος κλινικών δειγμάτων στο ΓΝ Βόλου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ στις 30/5/24, το Τμήμα Τροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων της Διεύθυνσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για τα Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου για αυξημένη προσέλευση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας. Στις 31/05/2024 το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής (ΤΥΕΠΥ) της ΠΕ Μαγνησίας μετέβη στις περιοχές για υγειονομική αναγνώριση του δικτύου ύδρευσης, έλαβε δείγματα νερού από σημεία αντιπροσωπευτικά του δικτύου ύδρευσης και τα απέστειλε στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας για εργαστηριακό έλεγχο.

Ενδείξεις για μικρόβια στο νερό

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων νερού, υπάρχουν ενδείξεις μικροβιολογικής επιβάρυνσης, με πιθανή αιτιολογία να σχετίζεται με έργα στο δίκτυο ύδρευσης, η οποία διερευνάται περαιτέρω. Ωστόσο ο εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων νερού θα ολοκληρωθεί για κάθε επίσημο πόρισμα τις προσεχείς ημέρες, αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Ο ΕΟΔΥ με το ΠΕΔΥ Θεσσαλίας διερευνούν την έξαρση κρουσμάτων και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και το ΤΥΕΠΥ της ΠΕ Μαγνησίας, ενημέρωσαν στις 31/05/2024 τον Δήμο Ρήγα Φεραίου για το φαινόμενο. Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου εξέδωσε ανακοίνωση στους πολίτες σχετικά με τη μη χρήση νερού δικτύου ύδρευσης για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ο ΕΟΔΥ συστήνει την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής για την αποφυγή της δευτερογενούς μετάδοσης της νόσου. Από τη ΔΕΥΑ έχουν δρομολογηθεί μέτρα εξυγίανσης του δικτύου ύδρευσης. Η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη.

Η έξαρση κρουσμάτων δεν έχει καμία σχέση με την κακοκαιρία Daniel.

Tags: ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΕΟΔΥΜΑΓΝΗΣΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Άδωνις Γεωργιάδης: Εντός δεκαημέρου οι ανακοινώσεις για τα απογευματινά χειρουργεία – Θα είναι πιο οικονομικά
Υγεία

Κορονοϊός: Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η πραγματική προέλευση του ίσως δεν είναι αυτή που πιστεύαμε

11.03.2026
Ψαλτοπούλου για κορονοϊό: Η νέα υποπαραλλαγή διαφεύγει εν μέρει από την ανοσία
Υγεία

EMA: Εγκρίθηκε το πρώτο συνδυαστικό εμβόλιο κατά γρίπης και COVID-19

27.02.2026
Next Post
Google Maps – Αυτή είναι η νέα προσθήκη που θα λατρέψουν οι χρήστες

Οι 10 άγνωστες λειτουργίες των Google Maps - Πώς θα τις ενεργοποιήσεις

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Μαζικά τεστ κορωνοϊού στην Πέλλα μετά τα 114 κρούσματα σε κονσερβοποιία

03.10.2020

Εκκληση Κικίλια: Κάντε έστω μια δόση εμβολίου πριν πάτε διακοπές -Ιδιαίτερη προσοχή για τους 55 και άνω

26.07.2021
Κούγιας για την ενοχή Πισπιρίγκου: «Θα καταθέσουμε έφεση, εξεπλάγην με την απόφαση του δικαστηρίου»

Αλέξης Κούγιας: Είχα καρκίνο του προστάτη αλλά εγχειρίστηκα, τώρα κάνω ανοσοθεραπεία

18.01.2025

ΤΑΣΗ_

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

03.03.2026
Παρέμβαση Ομπάμα προς Ισραήλ: Τηρήστε το διεθνές Δίκαιο, αλλιώς θα σας γυρίσει μπούμερανγκ

Ο Ομπάμα δηλώνει ότι οι εξωγήινοι είναι πραγματικοί, αποκαλύπτοντας τι ισχύει για την Περιοχή 51

15.02.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Πάτρα: «Μας σκότωσε τα παιδιά και ζητάει και 22 χιλιάρικα» – Ξεσπούν οι γονείς θυμάτων τροχαίου

Πάτρα: «Μας σκότωσε τα παιδιά και ζητάει και 22 χιλιάρικα» – Ξεσπούν οι γονείς θυμάτων τροχαίου

12.02.2026
Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

14.02.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved