Empisteutiko.gr
17.08.25 || 20:41
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Σήμερα οι αποζημιώσεις στα θύματα των Τεμπών – Μεταβατικές διοικήσεις σε ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ

10.03.2023
in Επιλογές Συντακτών, Πολιτική
Τέμπη: Εβδομάδα διαβουλεύσεων για τις εκλογές – Προς μετάθεση το αρχικό σχέδιο, ποιες ημερομηνίες είναι πιο πιθανές
Share TweetShareEmail

Στην ανακοίνωση των μεταβατικών διοικήσεων σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, με πρόσωπα που κατά πληροφορίες θα είναι από το εσωτερικό δυναμικό των δύο οργανισμών αναμένεται να προχωρήσει σήμερα η κυβέρνηση δεδομένου ότι για τους νέους διοικητές έχει αποφασιστεί να υπάρξει δημόσια διεθνής πρόσκληση.

Παράλληλα σήμερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει η ανακοίνωση του πλαισίου των αποζημιώσεων – πιθανότατα με μια γραπτή ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών – στις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Στο θέμα αυτό είχε αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη λέγοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η στήριξη των συγγενών των θυμάτων, «η οικονομική στήριξη αλλά και η ηθική και ψυχολογική στήριξη. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα και με την διακριτικότητα που αυτό απαιτεί»

Όπως έγραφε το πρωί της Παρασκευής το protothema.gr το πακέτο της κυβέρνησης θα περιλαμβάνει χρηματικές αποζημιώσεις, ανεξάρτητες από αυτές που είναι υποχρεωμένη να δώσει η Hellenic Train, και ευκαιρίες για μετεγγραφές φοιτητών και τοποθετήσεις στο δημόσιο.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Τραγωδία στα Τέμπη: Προκαταρκτική εξέταση για το βιντεοληπτικό υλικό

Καταπέλτης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η Λάουρα Κοβέσι: Η διαφθορά σκοτώνει – Τα Τέμπη μπορούσαν να αποφευχθούν

11.08.2025
Σοβαρός ο κίνδυνος λειψυδρίας, κυρίως στα νησιά -Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Χατζηδάκη

Ανεβάζει ταχύτητα από Σεπτέμβρη η κυβέρνηση: Θα δώσει έμφαση στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, στις μεταρρυθμίσεις και στα μεγάλα έργα

05.08.2025

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναμένεται, επίσης σήμερα, να στείλει επιστολή στους προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να υπάρξει συνάντηση του ίδου είτε μαζί τους είτε με εκπροσώπους, αν αυτοί το επιθυμούν.

Στο ίδιο πλαίσιο, δε, ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να στείλει επιστολή στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής δηλώνοντας τη διάθεσή του για την ενημέρωση των μελών της.

Τα μηνύματα του Μητσοτάκη από το υπουργικό συμβούλιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έδωσε τον τόνο του κυβερνητικού ύφους, επιλέγοντας χαμηλούς τόνους, αυτοκριτική για όσα δεν έγιναν, αλλά και ένα μήνυμα αποφασιστικότητας να αλλάξουν τα κακώς κείμενα. «Αναλαμβάνω την ευθύνη. Και δεν μπορούμε, δεν θέλουμε, δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μία σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

«Είναι το προβληματικό κράτος το οποίο σας ζητώ να ανατρέψουμε και θα το ανατρέψουμε, σε όποιον τομέα και αυτό εκδηλώνεται, όσα εμπόδια και αν συναντήσουμε», δεσμεύτηκε σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας την πρόκληση που έχει μπροστά της η κυβέρνηση. Αλλά και την πρόκληση να πείσει τους πολίτες ότι είναι αυτή που μπορεί να το πετύχει, όπως παραδέχονται κυβερνητικά στελέχη.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε, επίσης, συγγνώμη «στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια, αλλά κυρίως προσωπικά» αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

«Το γεγονός ότι αυτό το ψηφιακό σύστημα ελέγχου, το έργο της τηλεδιοίκησης, θα λειτουργεί σε λίγους μήνες από τώρα, δεν αποτελεί δικαιολογία, κάνει και τον προσωπικό μου πόνο ακόμα μεγαλύτερο, καθώς δεν προφτάσαμε να το εγκαταστήσουμε πριν συμβεί το κακό» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως υπογράμμισε, μάλιστα, «το τελευταίο το οποίο με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να μπούμε σε μία στείρα αντιπαράθεση για το ποιος φταίει. Απαντώ: όλοι φταίμε και ας το ομολογήσουμε με θάρρος. Από κυβερνήσεις και διοικήσεις που επί χρόνια κατάντησαν ένα κρίσιμο έργο «γιοφύρι της Άρτας», μέχρι κάποιες συντεχνίες που ταυτόχρονα εμπόδιζαν κάθε αξιολόγηση του προσωπικού των τρένων μας».

Tags: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΤΕΜΠΗΤΡΑΓΩΔΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Ανάσα δροσιάς για Κυριάκο Μητσοτάκη και Μαρέβα στις Καλύβες των Χανίων
Πολιτική

Ανάσα δροσιάς για Κυριάκο Μητσοτάκη και Μαρέβα στις Καλύβες των Χανίων

17.08.2025
Πλεύρης: Είδα να βγάζουν σορούς και γονείς να ψάχνουν παιδιά – Δεν είχαμε καμία βοήθεια από την εταιρεία
Πολιτική

Πλεύρης: «Ο λαθρομετανάστης που προσέβαλε τους Εύζωνες αγνόησε τις αρχές και αξίες της πατρίδας μας»

17.08.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Άρειος Πάγος προς εισαγγελείς: “Σαρώστε” τις λέσχες φιλάθλων – “Τρέξτε” τις δικογραφίες, ψάξτε για εγκληματικές οργανώσεις

04.02.2022

Θεσσαλονίκη: Ποιος είναι ο 21χρονος οδηγός που σκότωσε με το αυτοκίνητο τον ντελιβερά(Βίντεο)

02.11.2021

Κορωνοϊός: 269 νέα κρούσματα, 4 θάνατοι, 73 διασωληνωμένοι

28.09.2020

ΤΑΣΗ_

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker με πάνω από 150 γραμμάρια κοκαΐνης

04.08.2025
Αστυνομικός TikToker: «Ήταν κυνηγημένος, ενόχλησε με όσα έλεγε», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν με νοιάζει, ας γ…α δεκαπέντε ώρες»: Ο TikToker-αστυνομικός που «έκαιγε» την ΕΛ.ΑΣ.

14.08.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτή είναι η συγγενής που που φέρεται να του «έτρωγε» λεφτά – Πάνε στα δικαστήρια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη σε δημόσια ψυχιατρική κλινική

14.08.2025
Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker

05.08.2025
Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

Ποινική δίωξη σε γνωστή χορεύτρια και influencer – Διαφήμιζε παράνομη ιστοσελίδα τζόγου

14.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved