Empisteutiko.gr
11.01.26 || 07:02
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Στα δικαστήρια Πειραιά η 46χρονη που σκότωσε την πεθερά της στη Σαλαμίνα – Τα στοιχεία που την πρόδωσαν

26.11.2025
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Στα δικαστήρια Πειραιά η 46χρονη που σκότωσε την πεθερά της στη Σαλαμίνα – Τα στοιχεία που την πρόδωσαν
Share TweetShareEmail
Σε σοκ εξακολουθούν να βρίσκονται τα μέλη της οικογένειας της άτυχης 75χρονης στη Σαλαμίνα που, όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα, έπεσε νεκρή από τα χέρια της ίδια της της νύφης.

Γύρω στις 9:30 το πρωί η 46χρονη καθ΄ομολογίαν δολοφόνος έφτασε δικαστικό μέγαρο Πειραιά.  Η μεταγωγή της έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ τη συνόδευε η Αστυνομικός του Ανθρωποκτονιών που συνόδευε την Ειρήνη Μουρτζούκου κατά τη μεταφορά της στα δικαστήρια της Πάτρας.

Η 46χρονη, η οποία φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε σκυμμένο το κεφάλι, θα περάσει την πόρτα του γραφείου του Ανακριτή από όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Ο δικηγόρος της 46χρονης Βασίλης Ταουξής ανέφερε ότι η καθ’ομολογίαν δολοφόνος είχε ψυχιατρικά θέματα και φρόντιζε την ηλικιωμένη, ενώ είπε ότι είχε και τεράστια χρέη από τον τζόγο. Συνεργάτης του Ταουξή ανέφερε, επίσης, ότι η 46χρονη «τάιζε στον στόμα την ηλικιωμένη».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Σέρρες: Ο 17χρονος Άγγελος ζει μέσα από την αφιέρωση φίλων του στο σχολείο

Σέρρες: Ο 17χρονος Άγγελος ζει μέσα από την αφιέρωση φίλων του στο σχολείο

09.01.2026
Σέρρες: Ξεκινά η Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

Σέρρες: Στη φυλακή ο 15χρονος που σκότωσε στο ξύλο τον 17χρονο

09.01.2026

Η 46χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο και ενδοοικογενειακή βία.

Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά (ή έστω μία από τις ελάχιστες αν υπάρχουν) που μία γυναίκα σχεδιάζει και είναι φυσικός αυτουργός ληστείας μετά φόνου.

Αστυνομικοί με μακρά εμπειρία και διαδρομή στην εξιχνίαση ανθρωποκτονιών δεν μπορούσαν να ανακαλέσουν έστω μία ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν, ενώ και ο πρύτανης του αστυνομικού ρεπορτάζ, Πάνος Σόμπολος σημείωσε ότι οι γυναίκες έχουν εμπλοκή σε κλοπές- διαρρήξεις, έχουν λειτουργήσει ως συνεργοί ή ως «εγκέφαλοι»- ηθικοί αυτουργοί, αλλά ούτε εκείνος μπορούσε να ανακαλέσει έστω μία ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν, παρότι το θέμα της εγκληματικότητας των γυναικών είναι αντικείμενο ενός εκ των βιβλίων του.

Αυτό που πρόδωσε την κατηγορούμενη και οδήγησε τους αστυνομικούς στα ίχνη της είναι το προφίλ της (έχει εθισμό στον τζόγο) καθώς και οι εικόνες από κάμερες της περιοχής που την έδειχναν να φθάνει και να φεύγει από το σπίτι της 75χρονης. Μπορεί η 46χρονη να άλλαξε τη φορά των καμερών ώστε να μην την καταγράψουν, ξέχασε όμως να κλείσει το μικρόφωνο με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην κατοχή των Αρχών ένα βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η δολοφονία ηχητικά.

Στο βίντεο, όπως μετέδωσε το Mega, φαίνεται το αυτοκίνητο της 46χρονης να φεύγει από την περιοχή της κατοικίας της 75χρονης.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 

Σε αυτό το βίντεο, το οποίο έχει διάρκεια 35 λεπτά, έχουν καταγραφεί τα τελευταία λόγια της 75χρονης. Ακούγονται οι απειλές της 46χρονης και οι εκκλήσεις της 75χρονης να σταματήσει να την χτυπά. Από τους διαλόγους συνάγεται το συμπέρασμα πως η γυναίκα δεν είχε καταλάβει πως πρόκειται για τη νύφη της, καθώς μιλούσε θεωρώντας ότι το πρόσωπο που τη χτυπούσε ήταν άντρας. Στο τέλος η άτυχη γυναίκα ακούγεται να λέει το «Πάτερ ημών».

Το εν λόγω βίντεο ουσιαστικά διαψεύδει τους ισχυρισμούς της 46χρονης στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την γυναίκα επειδή νόμιζε ότι την αναγνώρισε.

Ειδικότερα η δράστιδα ανέφερε πως ο λόγος που μπήκε στο σπίτι της 75χρονης ήταν για να πάρει χρήματα και συγκεκριμένα 1.100 ευρώ, ωστόσο η κατάσταση εκτροχιάστηκε όταν -όπως είπε- θεώρησε πως το θύμα την κατάλαβε.

Ειδικότερα υποστήριξε πως το προηγούμενο διάστημα η 75χρονη είχε δώσει στον γιο της -και σύζυγο της- 10.000 ευρώ προκειμένου να τα φυλάξει για λογαριασμό της. Τα χρήματα όμως αυτά χάθηκαν. Κάποιος τα πήρε (δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποιος) με αποτέλεσμα ο άνδρας να νιώθει τύψεις για τα χρήματα της μητέρας του. Έτσι αποφάσισε να της τα δώσει πίσω. Μάζεψε 8.000 ευρώ και της τα έδωσε με την υπόσχεση ότι θα της επέστρεφε σύντομα και τα υπόλοιπα 2.000.

Τελικά κατάφερε να μαζέψει ακόμη 1.100 ευρώ και ετοιμαζόταν να της τα πάει και αυτά. Ένα βράδυ όμως η σύζυγος του, η οποία φέρεται να είναι εθισμένη στον τζόγο, πήρε αυτά τα 1.100 ευρώ, τα έπαιξε και τα έχασε. Τότε, προκειμένου να μην την καταλάβει ο άνδρας της, αποφάσισε να μπει κρυφά στο σπίτι της πεθεράς της, να πάρει 1.100 ευρώ και να τα επιστρέψει στο σημείο που τα είχε αφήσει ο σύζυγός της.

Έτσι και έγινε. Έχοντας πρόσβαση στις κάμερες ασφαλείας, τους άλλαξε τη φορά προκειμένου να μην την καταγράψουν, φόρεσε μάσκα και γάντια, πήρε ένα κρουστικό και ξεκίνησε για το σπίτι της. Έσπασε το τζάμι ενός παραθύρου, εισέβαλε στον χώρο και άρχισε να απειλεί τη γυναίκα και να της ζητά να της δώσει χρήματα.

Εκείνη αντέδρασε και τότε η δράστιδα πήρε ένα μπουκάλι και, πιστεύοντας όπως είπε ότι την έχει καταλάβει, την χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει στο πάτωμα. Στη συνέχεια, σε κατάσταση σοκ όπως είπε, πήρε ένα μαχαίρι από τον χώρο και την κατέσφαξε.  Μετά το έγκλημα επέστρεψε στο σπίτι της, έπλυνε τα ρούχα που φορούσε και τα πέταξε σε έναν κάδο σκουπιδιών.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής (31/10). Αρχικά οι έρευνες στράφηκαν προς πάσα κατεύθυνση και οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών προσπάθησαν μέσα από τις καταθέσεις των συγγενών της αλλά και προσώπων που είχαν πρόσβαση στο σπίτι της οδού Ικάρου να οδηγηθούν στα ίχνη των δραστών. Τελικά, μετά από επισταμένη έρευνα, έφτασαν στα ίχνη της γυναίκας η οποία στο τέλος λύγισε και ομολόγησε.

protothema.gr
Tags: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣΑΛΑΜΙΝΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Αγρότες: Τι ώρα θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας, ποιοι δρόμοι θα κλείσουν – Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ελλάδα

Οι αγρότες αποφάσισαν «ναι» στο διάλογο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Δεν θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

10.01.2026
Στο τραπέζι η διαγραφή των κόκκινων δανείων σε αγρότες – Σε πρώτο πλάνο η στήριξη της οικογένειας
Επιλογές Συντακτών

Συμφωνία Ε.Ε. – Mercosur: Πράσινο φως στις εξαγωγές – Τα προϊόντα που «ταξιδεύουν» χωρίς δασμούς

10.01.2026
Next Post
Έρχονται καταιγίδες, κεραυνοί, μπουρίνια, «προσοχή» το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή – Πώς επηρεάζεται η Αττική από την αστάθεια

Κακοκαιρία Adele: Πότε θα χτυπήσει την Αττική - «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τη δεύτερη φάση

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Δώρο Χριστουγέννων 2023: Πότε θα μπει στους λογαριασμούς των μισθωτών – Πώς υπολογίζεται

Δώρο Χριστουγέννων 2023: Πότε θα μπει στους λογαριασμούς των μισθωτών – Πώς υπολογίζεται

14.12.2023

Άκης Τσοχατζόπουλος: Κόλλυβα με ήλιο ΠΑΣΟΚ στο μνημόσυνο για τα 40 του

03.10.2021
Δασκάλα Δημοτικού δέχεται επίθεση απο μανάδες για τα ρούχα και το τεράστιο στήθος της

Δασκάλα Δημοτικού δέχεται επίθεση απο μανάδες για τα ρούχα και το τεράστιο στήθος της

01.09.2022

ΤΑΣΗ_

«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Εντοπίστηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Άνω Ποροΐων, Κώστας Γκίνης – Βρέθηκε κρυμμένο σε πεύκα το αυτοκίνητό του

03.01.2026
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Γυμνός με κομμένες τις φλέβες ο 45χρονος πυροσβέστης που εντοπίστηκε στο όρος Μπέλλες

03.01.2026
Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Βγάζουν έως και 10.000 ευρώ ανά θύμα

«Μητρώο 11»: Πώς εξασφαλίζεις αποζημίωση 10.000€ από ανεπιθύμητες κλήσεις

14.12.2025
Wall Street Journal: Ο Μπάιντεν ήταν σε διανοητική παρακμή από την πρώτη μέρα στον Λευκό Οίκο – Το άγνωστο σχέδιο για την προστασία του

Deathlist 2026: Η αρρωστημένη λίστα θανάτου «ξαναχτυπά» – Οι διάσημοι που αναμένεται να πεθάνουν

02.01.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved