Empisteutiko.gr
15.04.26 || 23:38
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Σεισμολόγοι «σκοτώνονται» για τη Σαντορίνη – Χουλιάρας: «Ψάχνουν ψήφους και ηλίθιους στα γεράματα» – Τσελέντης: «Πιστεύω να ήταν νηφάλιος»

13.02.2025
in *ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΛΙΑ ΑΡΘΡΑ *
Σεισμολόγοι «σκοτώνονται» για τη Σαντορίνη – Χουλιάρας: «Ψάχνουν ψήφους και ηλίθιους στα γεράματα» – Τσελέντης: «Πιστεύω να ήταν νηφάλιος»
Share TweetShareEmail

Την ώρα που η γη της Σαντορίνης σείεται οι σεισμολόγοι επιδίδονται σε έναν «πόλεμο» ανακοινώσεων με αλληλοκατηγορίες και «καρφιά».

Αφορμή στάθηκαν οι πολλές και διαφορετικές απόψεις των σεισμολόγων για τους σεισμούς στη Σαντορίνη, με τον Γεράσιμο Χουλιάρα και τον Άκη Τσελέντη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στα social media.

Το νέο επεισόδιο στον πόλεμο των σεισμολόγων ξεκίνησε με την παραίτηση του Άκη Τσελέντη από την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, με τον γνωστό σεισμολόγο να ανεβάζει στo Facebook την αιχμηρή επιστολή παραίτησής του.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

LIVE BLOG: Αγώνας δρόμου για νέο κύκλο διαπραγματεύσεων – «Η μπάλα στο Ιράν», λέει η Ουάσινγκτον

Τραμπ: «Ο πόλεμος με το Ιράν είναι πολύ κοντά στο τέλος του»

15.04.2026
Το Ισραήλ απειλεί τον Χαμενεΐ μετά το ιρανικό χτύπημα στο νοσοκομείο: «Δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει»

Η πιο κρίσιμη νύχτα του πολέμου: «Απόψε θα συμβεί» λέει ο Τραμπ – Το Ιράν μοιράζει χάπια ιωδίου υπό το φόβο πυρηνικής επίθεσης

07.04.2026

Την Τετάρτη (12.2.2025) ο Γεράσιμος Χουλιάρας έκανε μια ανάρτηση για τον Άκη Τσελέντη, χωρίς να τον κατονομάζει, λέγοντας πως: «Από την επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου έπρεπε να φύγεις αξιοπρεπώς όταν συνταξιοδοτήθηκες, comprento?”».

Πολλοί ήταν οι χρήστες του διαδικτύου που έσπευσαν να σχολιάσουν κάτω από την ανάρτηση πως δεν είναι η ώρα για τέτοιες κόντρες.

Στη συνέχεια έκανε μια νέα ανάρτηση λέγοντας: «Θυμηθείτε τα πρόσφατα από Θήβα: “ξύπνησε το τέρας” δήλωνε ο ένας, “έκτακτα μέτρα προσεισμικής δραστηριότητας” ζητούσε ο άλλος. Με σεβασμό σε εσάς δεν έφτασα ποτέ σε τέτοια πολιτικοεπιστημονική φαφλατούρα».

«Αυτό που ψάχνουν είναι καμία καρέκλα στην πολιτική και όχι στην εκτίμηση του σεισμικού κινδύνου. Επειδή κυνήγησαν εμένα και τον Π. Βαρώτσο σε δικαστήρια όπου αθωώθηκα ομόφωνα δεν τους μένει τίποτα. Σιωπή λοιπόν» συνέχισε σε άλλη ανάρτηση.

Όταν άρχισε να γίνεται γνωστή η διαμάχη τους επανήλθε γράφοντας: «Ξεκατίνιασμα θεωρούν οι δημοσιογράφοι το γεγονός ότι σύστησα την παραίτηση από την επιτροπή σεισμικού κινδύνου συνταξιούχου που ζητά δημόσια τα ΦΕΚ των νεοδιορισθέντων;».

Εν τω μεταξύ ο Άκης Τσελέντης σήκωσε το γάντι και με μια μακροσκελή ανάρτηση άσκησε σκληρή κριτική σε συναδέλφους του: «Η Σαντορίνη φωνάζει αυτές τις ημέρες: Δεν αντέχω άλλο σεισμολογικές μεταβαλλόμενες κατά το δοκούν θεωρίες και βαρύγδουπες προβλέψεις ατόμων που έπιασαν στασίδι στα τηλεοπτικά παράθυρα και ο κόσμος να τρομοκρατείτε και να μην ξέρει τι να πιστέψει».

«Επαναλαμβάνω αυτά που έγραψα σε μια από τις αναρτήσεις μου για το τι έχει ακουστεί:

  1. Ο ένας λέει ότι κατά 99% θα εκραγεί το ηφαίστειο.
  2. Ο άλλος ότι για πρώτη φορά στα χρονικά θα δημιουργηθεί νέο ηφαίστειο.
  3. Ο άλλος ότι οι σεισμοί προέρχονται από μια αμφίδρομη σχέση με το ηφαίστειο (την άνοδο τη μάγματος -Εγώ και ο καταξιωμένος Ομοτ. Καθηγητής Παπανικολάου).
  4. Ο άλλος ανέφερε ότι το πρώτο 5ρι τότε που είχε γίνει μάλλον ήταν ο κυρίως σεισμός.
  5. Πολλοί ότι θα τελειώσουμε σύντομα με μέγιστο τα 5R μετά τα 5 έγιναν 5,5 μετά 6 και χθες 6,5 και βάλε.
  6. Ο άλλος ότι είναι σμηνοσειρά (λες και ο πολίτης καταλαβαίνει τι είναι η σμηνοσειρά)
  7. Ο άλλος (μάλλον άσχετος με τη σεισμολογία) να δηλώνει ότι με υπολογισμούς του (!) όλοι αυτοί οι μικροί σεισμοί ξεθύμαναν το ρήγμα (όταν εγώ σε προηγούμενη ανάρτηση μου απέδειξα ότι η ενέργεια ενός 7ρι είναι 32,967 φορές της ενέργειας ενός σεισμού 4R!!) Δηλαδή όπως έλεγαν οι αρχαίοι “Πάρ’ τ’ αυγό και κούρευτο”».

Για τον Γεράσιμο Χουλιάρα έγραψε – χωρίς να τον κατονομάζει: «Από την άλλη άκουσα κάποιον πολύ συμπαθή κατά τα άλλα συνάδελφο στο Γεωδυναμικό (πιστεύω να ήταν νηφάλιος…) να μου συνιστά να αποσυρθώ από την ενεργό δράση και να μην αξιοποιώ τη τεράστια πείρα μου λέγοντας τη Ισπανική λέξη combrendo. Δυστυχώς επιβεβαίωσε ότι ουδείς χειρότερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου. Δεν θα ξανασχοληθώ με τέτοιες γελοιότητες».

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας απάντησε με νέα ανάρτηση: «Μύγα στο σπαθί από αδαείς ψεύτες της επιστήμης. Ψήφους και ηλίθιους ψάχνουν στα γεράματα τους».

Tags: ΠΟΛΕΜΟΣΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Πετρέλαιο: Υποχωρούν συνεχώς οι τιμές – Γιατί επιμένουν τα σενάρια για εκτίναξή τους το 2024;
*ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΛΙΑ ΑΡΘΡΑ *

Κάτω από τα $100 το βαρέλι μετά την κατάπαυση πυρός στο Ιράν – Άλμα για τις μετοχές

08.04.2026
Οικογένεια Βιλανάκη: Γιατί έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των ανέργων με τις Ferrari
*ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΛΙΑ ΑΡΘΡΑ *

Οικογένεια Βιλανάκη: Γιατί έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των ανέργων με τις Ferrari

01.04.2026
Next Post
Τρίπολη: Άνδρας με τη βοήθεια του αδελφού του ξυλοκόπησε τη σύζυγό του και το 12χρονο παιδί του

Έγκλημα στις Σέρρες: 59χρονος σκότωσε τη σύζυγό του στο Σιτοχώρι

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Ήρθε νωρίτερα η ρύθμιση στη Βουλή -Τι πρέπει να γνωρίζετε

09.04.2022
Τραγωδία στην Κερατέα: 90χρονος εντοπίστηκε νεκρός στην αυλή από τη σύζυγό του

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Βόλο – 44χρονος έπεσε σε δεξαμενή από μεγάλο ύψος, δίνει μάχη για τη ζωή

21.11.2023
Φρικη στο Ιράν: 15χρονο κορίτσι ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε σχολείο

Φρικη στο Ιράν: 15χρονο κορίτσι ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε σχολείο

20.10.2022

ΤΑΣΗ_

Space X: Εξερράγη στον αέρα ο πύραυλος Starship – «Η διασκέδαση είναι εγγυημένη» έγραψε ο Μασκ

Υπερυπολογιστής της NASA έκανε μια πολύ ανησυχητική πρόβλεψη για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου

13.04.2026
Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος – Στο «κόκκινο» οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ

17.03.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026
Απτόητο το κύκλωμα της παράνομης συνταγογράφησης: Έγραψαν ξανά 200 κουτιά Xanax στο ΑΜΚΑ του ίδιου ασθενή

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γνωστός bodybuilder και TikToker για αναβολικά – Έφοδος της ΕΛΑΣ στο γυμναστήριό του

20.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved