Empisteutiko.gr
17.03.26 || 21:07
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Πρόταξα το μαχαίρι για να σώσω τη ζωή μου, δεν είχα άλλη επιλογή: Η απολογία του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου Κλεομένη στην Καλαμαριά

17.03.2026
in Έγκλημα, Επιλογές Συντακτών
Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 23χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου Κλεομένη στην Καλαμαριά
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Καλαμαριά: Τρία τα θανατηφόρα χτυπήματα που δέχτηκε ο 20χρονος – «Του επιτέθηκαν και αμύνθηκε» λέει ο θείος του 23χρονου

Μπαράζ ερευνών για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά – Η άρση απορρήτου θα «μιλήσει» για το δεύτερο άτομο

17.03.2026

Καλαμαριά: Δίωξη για συμμορία στα δύο άτομα που ήταν μαζί με τον 20χρονο τη στιγμή της δολοφονίας του

15.03.2026
Οργανωμένη επίθεση από το θύμα και ακόμα τέσσερα άτομα, που τον περίμεναν έξω από το σπίτι του και τον χτυπούσαν ακόμη και με σφυρί στο κεφάλι, υποστηρίζει ότι δέχθηκε ο 23χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον 20χρονο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα ο νεαρός να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στην κατάθεση που έδωσε ενώπιον των αστυνομικών, το βράδυ της Παρασκευής που παρουσιάστηκε αυτοβούλως, ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι το θύμα μαζί με άλλα άτομα, του έστησαν ενέδρα και τον ξυλοκόπησαν άγρια, πριν τραβήξει το μαχαίρι που είχε την κατοχή του και τραυματίσει θανάσιμα τον 20χρονο.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με πρόθεση, εδωσε τη δική του εκδοχή λέγοντας ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει και ότι έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να γλιτώσει τη ζωή του. Ο ίδιος κατέθεσε ότι διαμένει μαζί με τους γονείς του και πως στις 8 το βράδυ βγήκε βόλτα με το αμάξι του για να βρει την παρέα του.

«Γυρνώντας στο σπίτι μου πάρκαρα το αυτοκίνητό μου και κινήθηκα προς την είσοδο της πολυκατοικίας μου. Πριν προλάβω να φτάσω και πριν καν προλάβω να κλειδώσω το αυτοκίνητο μου είδα μια αντανάκλαση – σκιά στο τζάμι της εισόδου της πολυκατοικίας μου και με το που γύρισα είδα τρία άτομα πολύ κοντά μου και το κοντινότερο άτομο σε εμένα εκ των τριών κρατούσε σφυρί. Το ίδιο άτομο μου είπε «Τώρα σε βρήκαμε που…να, θα σε γα…με» και εγώ αποκρίθηκα «Γιατί εμένα;» και ξεκίνησα να τρέχω για να ξεφύγω με δεξιά κατεύθυνση στην οδό Αργοναυτών», κατέθεσε.

Ο κατηγορούμενος πρόσθεσε ότι αντιλήφθηκε την παρουσία δύο ακόμα ατόμων οι οποίοι είχαν μεγαλύτερη απόσταση από τους τρεις που ήταν κοντά του.

«Ο ένας από τους τρεις που ήταν πολύ κοντά σε εμένα μου έβαλε τρικλοποδιά και έπεσα στο έδαφος. Όταν έπεσα με περικύκλωσαν και με χτύπησαν πέντε φορές με το σφυρί στο κεφάλι και με χτύπησαν με το σφυρί και σε όλο μου το σώμα. Παράλληλα με χτύπησαν και με τα χέρια και με τα πόδια τους και νομίζω ότι ένιωσα και κλειδιά και κάποιο μαχαίρι. Σε αυτό το σημείο με χτυπούσαν τέσσερα άτομα και το πέμπτο παρατήρησα ότι με βγάζει βίντεο», υποστήριξε.

Η στιγμή που μαχαίρωσε τον 20χρονο

Φτάνοντας στη στιγμή που τραυμάτισε θανάσιμα τον 20χρονο, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι φοβούμενος για τη ζωή του και τη στιγμή που δεχόταν χτυπήματα, το μαχαίρι που είχε μαζί του και το χρησιμοποιούσε για τις δουλειές του έπεσε από την τσέπη του.

«Προκειμένου να μην με σκοτώσουν, γιατί με χτυπούσαν με σφυρί στο κεφάλι προσπάθησα να αμυνθώ προτάσσοντας το μαχαίρι στα τυφλά, ενώ πάντα βρισκόμουν ξαπλωμένος έχοντας ήδη δεχθεί χτυπήματα στο πρόσωπο και χτύπησα κατά λάθος ένα παιδί από αυτά που μου επιτέθηκαν. Έχοντας δεχθεί πάρα πολλά χτυπήματα στο κορμί, αλλά και στο κεφάλι προσπάθησα απλά να ανακόψω την επίθεση που δεχόμουν εκείνη την στιγμή. Δεν το έκανα επίτηδες, ήθελα μόνο να προστατευτώ. Λυπάμαι πάρα πολύ για όλα αυτά που συνέβησαν. Εγώ προσπάθησα να αποφύγω την επίθεση τρέχοντας, αλλά τελικά με πρόλαβαν και δεν είχα άλλη επιλογή», είπε.

Κλείσιμο

Ο 23χρονος κατέθεσε ότι αμέσως μετά από αυτά τα χτυπήματα τα άτομα τον άφησαν και ξεκίνησαν να τρέχουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις οι τρεις από τους άλλους δύο, ενώ διαπίστωσε ότι του είχαν αφαιρέσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του.

Αφού εξέφρασε την λύπη του προς την οικογένεια του 20χρονου που έχασε τη ζωή του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι έφυγε από το σημείο με ένα φιλικό του πρόσωπο με το οποίο είχε επικοινωνήσει για να ζητήσει βοήθεια. Εκείνος έφτασε στο σημείο, μαζί με άλλα άτομα που επέβαιναν στο όχημα, τον περισυνέλλεξε αιμόφυρτο και τον άφησαν σε ένα ιατρείο πριν αποχωρήσουν, όπως είπε.

Όσον αφορά το μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε στον 20χρονο, υποστήριξε ότι το πέταξε σε έναν υπόνομο κοντά στο σπίτι του και τα ρούχα που φορούσε τότε τα πέταξε σε κάδο κοντά στη Νέα Ελβετία.

Ο κατηγορούμενος είπε στους αστυνομικούς ότι είναι οργανωμένος οπαδός, ωστόσο ποτέ δεν έχει συμμετάσχει σε περιστατικά βίας και συμπλοκών για την ομάδα του. Σχετικά με την αιτία της ενέδρας που του έστησαν, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, όταν είδε το σφυρί κατάλαβε ότι πρόκειται για οπαδικό επεισόδιο από άτομα που υποστηρίζουν αντίπαλη ομάδα και σκέφτηκε ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν.

«Αυτό το λέω, γιατί ήταν απρόκλητη η επίθεση σε βάρος μου και ποτέ δεν μου φάνηκε να είναι κάποιος άλλος ο λόγος της επίθεσης. Άλλωστε εγώ απλά γυρνούσα σπίτι μου στις 10 το βράδυ κανέναν δεν πείραζα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει επίθεση στο μαγαζί του πατέρα του από άτομα που έσπασαν την τζαμαρία και πέταξαν καπνογόνο στο εσωτερικό του ενώ δύο φορές στο παρελθόν έχει δεχθεί επίθεση από οπαδούς που υποστηρίζουν την ίδια αντίπαλη ομάδα από εκείνον.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 23χρονος, μετά τη νέα προθεσμία που έλαβε, αναμένεται να απολογηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη δύο άτομα, τα οποία ήταν μαζί με το θύμα την μοιραία νύχτα. Πρόκειται για έναν 19χρονο ο οποίος έχει συλληφθεί και θα απολογηθεί επίσης αύριο και ένα ακόμη άτομο που διαφεύγει της σύλληψης.

Σε βάρος και των δύο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για συμμορία, διακεκριμένη περίπτωση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και για κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη, από κοινού και με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου

Tags: ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

New York Times: Για 30 ώρες έκαιγε η φωτιά στο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, ναύτες κοιμούνται σε τραπέζια ή στο πάτωμα
Επιλογές Συντακτών

New York Times: Για 30 ώρες έκαιγε η φωτιά στο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, ναύτες κοιμούνται σε τραπέζια ή στο πάτωμα

17.03.2026
Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία, στο μάτι και η Αττική -Ποιες ώρες θα βρέχει
Επιλογές Συντακτών

Άστατος ο καιρός σήμερα, με βροχές και ενίσχυση ανέμων -Έρχεται επιδείνωση από την Τετάρτη

17.03.2026

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Κορωνοϊός: Στον «αέρα» η παρέλαση και οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη – Εν αναμονή των αποφάσεων

03.10.2021

Κορωνοϊός: 1.262 νέα κρούσματα, 656 διασωληνωμένοι, 50 θάνατοι

16.05.2021
Τσάρλι Κερκ: Η σύζυγος του Τζέι Ντι Βανς παρηγορεί τη χήρα του 31χρονου καθώς συνοδεύουν το φέρετρο με τη σορό

Τσάρλι Κερκ: Η σύζυγος του Τζέι Ντι Βανς παρηγορεί τη χήρα του 31χρονου καθώς συνοδεύουν το φέρετρο με τη σορό

12.09.2025

ΤΑΣΗ_

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

03.03.2026
Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Σέρρες: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 34χρονου έξω από μπαρ(Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος στην Καλαμαριά μετά από μαχαίρωμα – Ήταν ένας από τους «αυτόκλητους τιμωρούς»

13.03.2026
Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου παίζει στα τέσσερα με ένα μυστηριώδες νήπιο και μια ιδιαίτερα άσεμνη μπάλα

Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου παίζει στα τέσσερα με ένα μυστηριώδες νήπιο και μια ιδιαίτερα άσεμνη μπάλα

20.02.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved