Empisteutiko.gr
07.04.26 || 13:33
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Πρόεδρος ΕΟΔΑΣΑΑΜ: Mέσω προσομοίωσης καταλήξαμε ότι υπήρξαν 2,5 τόνοι εύφλεκτου υγρού

28.02.2025
in Ελλάδα
Πρόεδρος ΕΟΔΑΣΑΑΜ: Mέσω προσομοίωσης καταλήξαμε ότι υπήρξαν 2,5 τόνοι εύφλεκτου υγρού
Share TweetShareEmail

«Ξεκινήσαμε την έρευνα χωρίς βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας» δήλωσε στο ΕΡΤΝews o Χρήστος Παπαδημητρίου, πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Μιλώντας για τη διερεύνηση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη και το ρόλο του φορέα τόνισε ότι ο οργανισμός «έπρεπε να υπάρχει από το 2004 και δημιουργήθηκε το 2023».

Σχολιάζοντας το πόρισμα που δημοσιεύθηκε χθες, μια μέρα πριν από την συμπλήρωση δύο χρόνων από την σύγκρουση των δύο τρένων, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν γνωρίζουμε πόσοι πέθαναν από τη φωτιά» ενώ όσον αφορά την παρουσία άγνωστης καύσιμης που προκάλεσε την πυρόμπαλα απάντησε ότι τυχόν ίχνη εξαφανίστηκαν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σημειώνοντας ότι «μέσω προσομοίωσης καταλήξαμε ότι υπήρξαν 2,5 τόνοι εύφλεκτου υγρού».

Παράλληλα ο κ. Παπαδημητρίου έκανε λόγο για ένα «αλαλούμ» που επικράτησε στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας λέγοντας ότι έγιναν πολλά λάθη ακόμα και από τους εισαγγελείς που ήταν στο σημείο επαναλαμβάνοντας ότι «δεν υπήρχε κάποια κεντρική εντολή για μπάζωμα».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Δικηγόρος οικογένειας Πλακιά για τα πορίσματα – Αποκλείουν παντελώς την ύπαρξη παράνομου φορτίου

Πλακιάς για τα βίντεο του πραγματογνώμονα: Αφού πήγε κουβά το αφήγημα για το παράνομο φορτίο άρχισαν να λένε πόσο κρίσιμα είναι για το μπάζωμα

06.04.2026
Φλωρίδης για Κωνσταντοπούλου: Δικογραφία για κακούργημα μετά τα βίντεο από τη δίκη των Τεμπών

Φλωρίδης για Κωνσταντοπούλου: Δικογραφία για κακούργημα μετά τα βίντεο από τη δίκη των Τεμπών

02.04.2026

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις», «τις πρώτες στιγμές δεν υπήρχαν πρωτόκολλα, επικρατούσε αλαλούμ μεταξύ πυροσβεστικής και αστυνομίας. Το πρώτο μέλημα ήταν να σωθούν οι άνθρωποι» σημειώνοντας στη συνέχεια ότι «στις 3 Μαρτίου έγιναν όλα λάθος στο πεδίο, όσον αφορά στη συλλογή των στοιχείων». Όπως χαρακτηριστικά είπε «δύο-τρεις μέρες μετά το δυστύχημα δεν ήμασταν σίγουροι πόσοι ήταν πάνω στο τρένο».

 

 

Αναφερόμενος στις έρευνες και στα αίτια του θανάτου των επιβαινόντων είπε ότι «ακόμα και ένας άνθρωπος να πέθανε από την φωτιά, έπρεπε να το ερευνήσουμε». Περιγράφοντας τι έγινε μετά τις 3 Μαρτίου που είχε σταματήσει η διαδικασία ανεύρεσης επιζώντων επισήμανε ότι «δεν υπήρχε κανείς να πει στοπ» σημειώνοντας ότι «υπήρχε το μέλημα ότι πρέπει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Κατερίνα Δούκα ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών ανέφερε ότι «μέσω προσομοίωσης καταλήξαμε ότι υπήρξαν 2,5 τόνοι εύφλεκτου υγρού». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παπαδημητρίου «από τα βίντεο βλέπω διαφορετικό χρώμα καπνού, λευκό από μαύρο, άρα είναι διαφορετικό καύσιμο, συν από τα ίχνη στο έδαφος βλέπω διαφορετικό καύσιμο, συν μια κρίσιμη γνωμάτευση που μας ήρθε από τον καθηγητή Κωσταντόπουλο, στο ΑΠΘ, που μας είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα τα έλαια σιλικόνης δεν μπορούν έχουν οδηγήσει σε αυτή φωτιά».

Ερωτηθείς που μπορεί ενδεχομένως να είχε τοποθετηθεί η άγνωστη εύφλεκτη ουσία ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε ότι «θα έπρεπε να είναι μεταξύ της δεύτερης μηχανής και της πρώτης ανοιχτής φορτάμαξας που είχε τις ατσάλινες πλάκες». Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν βρέθηκε κάτι τόνισε: «Δεν βρέθηκαν υπολείμματα. Η απάντηση των ειδικών είναι ότι εάν υπήρχε κάτι τέτοιο και αν είχε καεί σε αυτές τις θερμοκρασίες δεν θα είχαν βρεθεί υπολείμματα».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ αναφέρθηκε στην περιβόητη σύμβαση 717 λέγοντας ότι «εάν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 θα υπήρχαν περισσότερες δικλείδες ασφαλείας».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου η έρευνα είναι ανοικτή. «Κάναμε τη δουλειά μας σαν να ήταν τα παιδιά μας στο τρένο», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν βρήκε κάποια κεντρική εντολή για το μπάζωμα.

Mιλώντας για τα λάθη που έγιναν στις 28 Φεβρουαρίου 2023 δήλωσε: «Εκείνη την βραδιά, ήταν λάθος ακόμα και η εργονομία του σταθμού. Το βράδυ ο σταθμάρχης ήταν μόνος του και απαντούσε ακόμα και σε τηλέφωνα κατοίκων».

Tags: ΕΟΔΑΣΑΜΤΕΜΠΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Αγρότες: Σκληραίνουν τη στάση τους και προαναγγέλουν νέες κινητοποιήσεις – Κρίσιμη σύσκεψη στις Σέρρες
Ελλάδα

Στους δρόμους βγαίνουν ξανά οι αγρότες λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ: Mπλόκο στον Ε65 το μεσημέρι – Τα αιτήματά τους

07.04.2026
Άγιο Φως: Την Τετάρτη οι αποφάσεις για τη μεταφορά του στην Ελλάδα – Τα σενάρια που εξετάζονται
Ελλάδα

Άγιο Φως: Κανονικά η μεταφορά στην Ελλάδα – Όλο το σχέδιο για το Μεγάλο Σάββατο

07.04.2026
Next Post
Εύη Βατίδου για το ενδεχόμενο επανασύνδεσης με Κούγια: «Δεν ξέρω αν θα φάτε και κουφέτα»

Εύη Βατίδου: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο του Αλέξη Κούγια

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Θεσσαλονίκη: Φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 25χρονη στην Πολίχνη

Θεσσαλονίκη: 8χρονος ήρωας έσωσε τη μητέρα του καλώντας το 100!

28.02.2023

Κορονοϊός στη Γερμανία: Έρχονται νέα αυστηρά μέτρα – Προτάσεις για lockdown και κλειστά σχολεία

15.11.2021
Αιματηρή συμπλοκή μαθητών Λυκείου στην Αμαλιάδα – Στο νοσοκομείο ένας ανήλικος

Αιματηρή συμπλοκή μαθητών Λυκείου στην Αμαλιάδα – Στο νοσοκομείο ένας ανήλικος

13.03.2025

ΤΑΣΗ_

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

Βίντεο από το φονικό στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που σωριάζεται ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ

13.03.2026
Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

Οικογένεια Ρομά που εμπλέκεται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχε μέχρι και ελικοδρόμιο στη βίλα της, δείτε εικόνες

10.03.2026
Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος – Στο «κόκκινο» οι δρόμοι γύρω από τον Πειραιά

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ

17.03.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved