Empisteutiko.gr
15.09.25 || 02:37
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Πόσα δεινά θα μας βρουν αν επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ – Ειδικοί εξηγούν

08.02.2024
in Κόσμος
Πόσα δεινά θα μας βρουν αν επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ – Ειδικοί εξηγούν
Share TweetShareEmail

Κατάρρευση της αμερικανικής βοήθειας προς την Ουκρανία, «κατάρρευση» του ΝΑΤΟ και εξασθένηση της «ηγεσίας» των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτά είναι λίγα από τα δεινά που περιμένουν τις ΗΠΑ και όχι μόνο σύμφωνα με αμερικανούς διπλωμάτες αλλά και την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, σε περίπτωση επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Το πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη -όπου η Χίλαρι Κλίντον διδάσκει πλέον διεθνείς σχέσεις- πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη (07/02/2024), ένα συμπόσιο για «το μέλλον της Ουκρανίας» έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου με τη Ρωσία και η κουβέντα ήρθε και στον Ντόναλντ Τραμπ και τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στις ΗΠΑ.

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για τη Δύση και για το ΝΑΤΟ», προειδοποίησε η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας (2009-2013), το τέλος της θητείας της οποίας είχε συμπέσει με την έναρξη μιας επιδείνωσης των αμερικανορωσικών σχέσεων μετά την επανεκλογή το 2012 του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Ντόναλντ Τραμπ σε Ισραήλ: Μην ρίξετε βόμβες στο Ιράν θα είναι μεγάλη παραβίαση της εκεχειρίας

Ντόναλντ Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει – Θα επιβάλω κυρώσεις στη Ρωσία όταν όλοι κάνουν το ίδιο»

13.09.2025
Η «βόμβα» Τραμπ για το Ιράν βυθίζει το πετρέλαιο – «Είμαστε κοντά σε συμφωνία»

Τραμπ: Η υπομονή μου με τον Πούτιν εξαντλείται

12.09.2025

Για την πρώην γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, «ο τρόπος με τον οποίο εμείς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, αντιδράμε ή παραλείπουμε να αντιδράσουμε θα έχει ανυπολόγιστο αντίκτυπο στην παγκόσμια τάξη του 21ου αιώνα».

Η Ουάσινγκτον είναι ο κύριος στρατιωτικός υποστηρικτής του Κιέβου, με 110 δισεκατομμύρια να έχουν ήδη αποδεσμευθεί από το Κογκρέσο, όμως η μεγαλύτερη παγκόσμια δύναμη αποτυγχάνει εδώ και μήνες να ψηφίσει την αποδέσμευση νέων κεφαλαίων για την Ουκρανία.

Η επιρροή του Ντόναλντ Τραμπ

Εξαιτίας καβγάδων ανάμεσα στους αιρετούς του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί την επιρροή του, και ενός μπρα-ντε-φερ με τους Δημοκρατικούς του προέδρου Τζο Μπάιντεν, το Κογκρέσο ανέβαλε και πάλι για σήμερα την ψηφοφορία για τη χορήγηση βοήθειας προς το Κίεβο και προς τους ισραηλινούς συμμάχους.

Η Χίλαρι Κλίντον, η οποία υπήρξε μια υπουργός Εξωτερικών του Μπαράκ Ομπάμα (2009-2017) η οποία ευνοούσε τον επεμβατισμό των ΗΠΑ στο εξωτερικό, χαρακτήρισε «επαίσχυντο το γεγονός ότι η Ουκρανία συνεχίζει να χρησιμοποιείται από το Κογκρέσο για μικροπολιτική».

Η ίδια ζήτησε «να μην μείνουν αναπάντητα η ρωσική επίθεση και τα βάσανα των Ουκρανών».

Αν αυτό δεν συμβεί, τόνισε η 76χρονη πρώην επικεφαλής των Δημοκρατικών, θα ήταν «δώρο για τον Βλαντίμιρ Πούτιν και πλήγμα στην παγκόσμια ηγεσία της Αμερικής για την ελευθερία και τη δημοκρατία».

Ακόμη χειρότερα, σύμφωνα με την Κίμπερλι Μάρτεν, καθηγήτρια πολιτικών επιστημών στο Κολέγιο Μπάρναρντ του Κολούμπια, ο πρόεδρος «Πούτιν (…) πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κερδίσει πιθανόν τις προσεχείς εκλογές και, όταν αυτό συμβεί, το ΝΑΤΟ θα καταρρεύσει».

Ο ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος (2017-2021) και επιχειρηματίας, πιθανός αντίπαλος για δεύτερη φορά του Τζο Μπάιντεν το Νοέμβριο, έχει φανεί διστακτικός και μερικές φορές εχθρικός σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της αμερικανικής αρωγής προς την Ουκρανία και έχει μάλιστα απειλήσει να βγει από το ΝΑΤΟ, αν επιστρέψει στο Λευκό Οίκο.

Η Ουκρανία «θα χάσει»

Όμως για την πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία Μαρί Γιοβάνοβιτς, «αν δεν τους βοηθήσουμε, (οι Ουκρανοί) θα χάσουν (την υποστήριξη που έχουν) στην Ουάσινγκτον και θα χάσουν στο πεδίο της μάχης». Η αμερικανίδα διπλωμάτης πιστεύει κι αυτή ότι «οι Ρώσοι υπολογίζουν σε μια νίκη του πρώην προέδρου Τραμπ», πράγμα που θα είχε ως συνέπεια «να μας βγάλει από το ΝΑΤΟ».

«Πρόκειται για μια πολύ, πολύ σκοτεινή προοπτική για την Ουκρανία, στην οποία θα εγκαταλείπαμε τους συμμάχους μας και θα βοηθήσουμε στην πράξη τους αντιπάλους μας».

Ο Ίαν Μπρέμερ, της ομάδας μελετών Eurasia και καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Κολούμπια, δεν βλέπει ωστόσο τη χώρα του «να εγκαταλείπει το ΝΑΤΟ» σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στις 20 Ιανουαρίου 2025 στο Λευκό Οίκο.

«Το ζήτημα θα είναι το επίπεδο της συνέργειας των ΗΠΑ» στην Ατλαντική Συμμαχία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξήγησε ο ειδικός.

Πολύ περισσότερο που «τα λαϊκιστικά και ευρωσκεπτικιστικά κινήματα ενισχύονται, θα έχουν περισσότερη υποστήριξη στις ευρωεκλογές σε χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία και θα ευθυγραμμιστούν πιθανόν με τον Τραμπ», προέβλεψε ο Μπρέμερ.

Από την πλευρά της, η πρεσβευτής της Ουκρανίας στις ΗΠΑ Οξάνα Μαρκάροβα επανέλαβε ότι η χώρα της, υποψήφια για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, θέλει «να είναι ευρωπαϊκή» και βλέπει τον εαυτό της «μέσα στη διατλαντική οικογένεια».

Πηγή: newsit.gr

Tags: ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Έπεσαν υπογραφές Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας για παραγωγή τουρκικών UAVs αξίας 7 δις! Εμείς απλά στείλαμε Patriot!
Κόσμος

Η Τουρκία προκαλεί για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: «Αβάσιμες και εξωφρενικές δηλώσεις που δεν ανταποκρινονται στα ιστορικά γεγονότα»

14.09.2025
«Ο Κιρ Στάρμερ πρέπει να δολοφονηθεί» – Αναζητείται ο άνδρας που ζήτησε τον θάνατό του σε ακροδεξιά διαδήλωση στο Λονδίνο
Κόσμος

«Ο Κιρ Στάρμερ πρέπει να δολοφονηθεί» – Αναζητείται ο άνδρας που ζήτησε τον θάνατό του σε ακροδεξιά διαδήλωση στο Λονδίνο

14.09.2025
Next Post
Απίστευτη αντίδραση οδηγού στη Λάρισα σε προειδοποιητικό σημείωμα του δήμου για παρκάρισμα

Απίστευτη αντίδραση οδηγού στη Λάρισα σε προειδοποιητικό σημείωμα του δήμου για παρκάρισμα

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Με εγκαύματα και μελανιές σε όλο του το σώμα έφτασε το 4χρονο κοριτσάκι στο «Παίδων» – Η ιατροδικαστική θα ρίξει «φως» στην υπόθεση

Τρίκαλα: Στο νοσοκομείο 21χρονη με βαρύ εγκεφαλικό

15.03.2025
Πρίγκιπας Παύλος: Το μήνυμά του για την 25η Μαρτίου

Πρίγκιπας Παύλος: Το μήνυμά του για την 25η Μαρτίου

25.03.2023
Κολωνός: Βίαζε την 12χρονη όταν η γυναίκα και το παιδί του έπαιζαν στο πάρκο

Βιασμός 12χρονης – Το σκεπτικό του εισαγγελέα: Οι εκβιασμοί της μάνας για τα λεφτά ανάγκασαν την 12χρονη σε εκπόρνευση

09.07.2023

ΤΑΣΗ_

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε Coca-Cola Zero κάθε μέρα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε Coca-Cola Zero κάθε μέρα

26.08.2025
egnatia-odos-troxaio

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα – Δυο σοβαρά τραυματίες

18.08.2025
Καστοριά: Τι έκανε τον 16χρονο να φρενάρει απότομα – Σήμερα οι κηδείες των δύο παιδιών

Καστοριά: Τι έκανε τον 16χρονο να φρενάρει απότομα – Σήμερα οι κηδείες των δύο παιδιών

29.08.2025
Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

08.09.2025
Πλατεία Ομονοίας κατήντησε η κεντρική πλατεία των Σερρών

Πλατεία Ομονοίας κατήντησε η κεντρική πλατεία των Σερρών

20.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved