Empisteutiko.gr
15.10.25 || 14:44
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έσφαζαν και ο Πούτιν επαινούσε τον «ηρωισμό» τους, περιγράφει Ρώσος αποστάτης

14.12.2022
in Κόσμος
Πόλεμος στην Ουκρανία – Νέο τελεσίγραφο της Ρωσίας για τη Μαριούπολη: Παραδώστε το Azovstal μέχρι το μεσημέρι
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Συγκλονίζει η μητέρα ισραηλινού ομήρου: «Δεν ξέρω αν το παιδί μου ζει ή είναι νεκρό – Εξαντλητικό να ελπίζεις δύο χρόνια»

Συγκλονίζει η μητέρα ισραηλινού ομήρου: «Δεν ξέρω αν το παιδί μου ζει ή είναι νεκρό – Εξαντλητικό να ελπίζεις δύο χρόνια»

07.10.2025
Για πρώτη φορά ο Νετανιάχου αναγνωρίζει δημόσια τη γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου

Νετανιάχου: Πιστεύω ότι πλησιάζουμε στο τέλος του πολέμου στη Γάζα

07.10.2025
Δραπέτευσε από τον ρωσικό στρατό τον Σεπτέμβριο και διέφυγε στην Ευρώπη μέσω Λευκορωσίας και Καζακστάν. Πρόκειται για τον  Nικίτα Τσιμπρίν πρώην στρατιώτη από την πόλη Γιακούτσκ της Ρωσίας.

Σε συνέντευξή του στο CNN, μιλάει έξω από τα δόντια για την απάνθρωπη συμπεριφορά Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία επισημαίνοντας ότι δεν διστάζουν να σκοτώσουν εν ψυχρώ τους Ουκρανούς.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι υπηρέτησε στην 64η Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων Φρουράς, τη διαβόητη ρωσική στρατιωτική μονάδα που κατηγορείται για εγκλήματα εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους στη Μπούτσα, τη Μποροντιάνκα και άλλες πόλεις και χωριά βόρεια του Κιέβου.

Τα στρατεύματα της ταξιαρχίας του Τσιμπρίν χαρακτηρίστηκαν «εγκληματίες πολέμου» από το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας τον Απρίλιο, αφού ανακαλύφθηκαν ομαδικοί τάφοι που περιείχαν δολοφονημένους αμάχους και πτώματα στους δρόμους μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή του Κιέβου.

Στρατιωτικά έγγραφα του Τσιμπρίν, που περιήλθαν στην κατοχή του CNN, δείχνουν ότι ο διοικητής του ήταν ο Αζάτμπεκ Ομουρμπέκοφ, γνωστός ως ο «χασάπης της Μπούτσα», στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει κυρώσεις σε ολόκληρη την ταξιαρχία.

Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στις μαζικές δολοφονίες, ενώ επανέλαβε αβάσιμους ισχυρισμούς ότι οι εικόνες πτωμάτων αμάχων ήταν ψεύτικες.

Σε μια κίνηση που προκάλεσε οργή σε όλο τον κόσμο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απένειμε στη μονάδα έναν τιμητικό στρατιωτικό τίτλο και την επαίνεσε για τον «ηρωισμό» και τις «τολμηρές ενέργειές της». Ο Τσιμπρίν, πάντως, δεν είδε κανέναν ηρωισμό, αλλά πολλά από τα εγκλήματα.

Μιλώντας στο CNN, από μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει ζητήσει άσυλο, περιέγραψε ορισμένα από τα εγκλήματα στα οποία λέει ότι υπήρξε μάρτυρας και άλλα για τα οποία άκουσε μαρτυρίες, και είπε ότι θα ήταν έτοιμος να καταθέσει εναντίον της μονάδας του σε διεθνές ποινικό δικαστήριο. Υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν διέπραξε κανένα έγκλημα.

«Δεν είδα δολοφονίες, αλλά είδα βιαστές να τρέχουν μακριά, να τους κυνηγούν (από υψηλόβαθμα μέλη της μονάδας) επειδή διέπραξαν βιασμό», είπε.

Είπε επίσης ότι η μονάδα είχε «άμεση εντολή να δολοφονήσει» οποιονδήποτε μοιραζόταν πληροφορίες για τις θέσεις της μονάδας, είτε στρατιωτικούς είτε πολίτες.

«Αν κάποιος είχε τηλέφωνο, μας επέτρεπαν να τον πυροβολήσουμε», είπε και ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάποιοι από τους άνδρες της μονάδας ήταν ικανοί να σκοτώσουν άοπλους πολίτες.

«Υπάρχουν μανιακοί που απολαμβάνουν να σκοτώνουν έναν άνθρωπο. Τέτοιοι μανιακοί εμφανίστηκαν εκεί», όπως υποστήριξε .

Επιπλέον, περιέγραψε εκτεταμένες λεηλασίες με Ρώσους στρατιώτες να αρπάζουν υπολογιστές, κοσμήματα και οτιδήποτε τους έμπαινε στο μάτι. Έκλεβαν ακόμα αμάξια και τα πουλούσαν στη Λευκορωσία.

Όπως εξήγησε, «η νοοτροπία είναι: αν κλέψεις κάτι, είσαι καλός. Αν δεν σε πιάσει κανείς, όλα καλά! Αν δεις κάτι που είναι ακριβό και το κλέψεις και δεν σε πιάσουν, είσαι καλός».

Όσο για τους διοικητές της μονάδας, είπε ότι γνώριζαν καλά για τους υποτιθέμενους βιασμούς και δολοφονίες και τις λεηλασίες, αλλά δεν ίδρωνε το αυτί τους για να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Σε ερώτηση του CNN, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με τον Τσιμπρίν, οι άνδρες στη μονάδα του δεν είχαν την απαραίτητη εκπαίδευση για να πολεμήσουν στο μέτωπο.

Υποστήριξε ότι η εκπαίδευση που έλαβε η μονάδα του συνίστατο σε διοικητές που τους έδωσαν ένα όπλο, έναν στόχο και 5.000 σφαίρες.

«Συνέχισε να πυροβολείς και μετά είσαι ελεύθερος να φύγεις. Κανείς δεν έκανε τίποτα. Δεν υπήρχε ουσιαστική εκπαίδευση. Προηγουμένως δούλευα με υπολογιστή σε γραφείο…», είπε. Εκτός από το ότι ήταν κακώς εκπαιδευμένοι, πρόσθεσε, οι περισσότεροι δεν είχαν ιδέα που πήγαιναν.

«Ήταν ένα μεγάλο ψέμα. Ήταν μια στρατιωτική εκπαίδευση με τον στρατό της Λευκορωσίας. Και μας είπαν ψέματα. Στις 24 Φεβρουαρίου απλώς είπαν ότι όλοι θα πάνε στον πόλεμο», είπε ο Τσιμπρίν, προσθέτοντας ότι ο ίδιος αρχικά δεν ήθελε να πάει.

Tags: ΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Σφαγή, λιμός, εκτοπισμός, καταστροφή: Γάζα, δύο χρόνια μετά
Επιλογές Συντακτών

«Σιγοβράζει» εμφύλιος στη Γάζα – Οι 4 φατρίες που μάχονται και οι σχέσεις τους με τη Χαμάς

15.10.2025
Δημόσιες εκτελέσεις από τη Χαμάς μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τη Γάζα – Στόχος οι «συνεργάτες του Ισραήλ»
Επιλογές Συντακτών

Δημόσιες εκτελέσεις από τη Χαμάς μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τη Γάζα – Στόχος οι «συνεργάτες του Ισραήλ»

15.10.2025
Next Post
Κεφαλάρι: Σκύλος Ντόγκο Αρτζεντίνο κατασπάραξε κοκόνι – Τον πυροβόλησε εν ψυχρώ οδηγός αυτοκινήτου

«Αυτό το σκυλί το είχε ξανακάνει» λέει εκπαιδεύτρια για το Ντόγκο Αρτζεντίνο που κατασπάραξε το κοκόνι

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Αναστάτωση στην Εύβοια με φίδι που κολυμπάει σε θάλασσα – Δείτε βίντεο

Αναστάτωση στην Εύβοια με φίδι που κολυμπάει σε θάλασσα – Δείτε βίντεο

03.08.2023

Εμβόλια: Φέρνουν προνόμια σε νέους – Από δωρεάν data μέχρι είσοδο σε μπαρ

26.06.2021
Κολώνα φωτισμού έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο ΙΧ στη Θεσσαλονίκη

Κολώνα φωτισμού έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο ΙΧ στη Θεσσαλονίκη

22.08.2023

ΤΑΣΗ_

Διατροφολόγος: Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν αγοράζει ποτέ από το σούπερ μάρκετ

Πρόστιμο 2,2 εκατομμύρια ευρώ σε Σκλαβενίτη και Lidl από το υπουργείο Ανάπτυξης

24.09.2025
Γιώργος Μαζωνάκης: «Η μητέρα του ζήτησε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική» σύμφωνα με πληροφορίες

Γιώργος Μαζωνάκης: «Κάνει αλόγιστη χρήση κοκαΐνης – Ξεριζώνει μόνος του τα μαλλιά του»

19.09.2025
Απειλές από Τούρκο οπαδό στη γυναίκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»

Απειλές από Τούρκο οπαδό στη γυναίκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»

16.09.2025
Ομολογία – σοκ Von der Leyen: «Επιβάλαμε τα εμβόλια Covid-19 Pfizer, χωρίς να ξέρουμε τι θα πάθουν οι πολίτες»!

Ομολογία – σοκ Von der Leyen: «Επιβάλαμε τα εμβόλια Covid-19 Pfizer, χωρίς να ξέρουμε τι θα πάθουν οι πολίτες»!

18.09.2025
Γιατί προσλαμβάνονται 100 Ρομά στην ΕΛ.ΑΣ. – Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τους καταυλισμούς

Γιατί προσλαμβάνονται 100 Ρομά στην ΕΛ.ΑΣ. – Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τους καταυλισμούς

25.09.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved