Empisteutiko.gr
15.01.26 || 22:58
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Πλεύρης: Έρχονται μέτρα στη διασκέδαση μετά τις γιορτές -Θα ισχύσουν για 15 ημέρες

24.12.2021
in Πολιτική
Share TweetShareEmail

Ο Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε παρεμβάσεις στον χώρο της διασκέδασης μετά τις γιορτές.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, τα νέα μέτρα, τα οποία δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα, θα έχουν χρονική διάρκεια 15 ημερών.

«Η βασική κατηγορία παρέμβασης που θα αφορά τα κέντρα και μας έχουν προτείνει και οι ειδικοί έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης. Άρα εκεί πέρα θα γίνει μια συζήτηση τη Δευτέρα, για να ορίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι όπου υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση. Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν έχουν αποφασιστεί, αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν, π.χ., όρθιας διασκέδασης, τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα», ήταν τα λόγια του στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Μπλόκα: Επιμένει ο «σκληρός πυρήνας» των αγροτών – Κόβουν την Ελλάδα στα δύο στις 16:00

Κλειδώνει η συνάντηση Μητσοτάκη με τους «αγροτοπατέρες»: Προς εκτόνωση των μπλόκων μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

15.01.2026
Μπλόκα αγροτών: 5-7 το απόγευμα κλείνουν και τις παρακαμπτηρίους στη Νίκαια(Βίντεο)

Στα 8,5 λεπτά/kWh το ρεύμα για τους αγρότες – Δείτε live τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης

07.01.2026

«Πιστεύουμε ότι θα είναι ήπιες παρεμβάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι’ αυτό τον λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο», πρόσθεσε.

Θάνος Πλεύρης: «Δεν έφυγε ποτέ το πρόστιμο για τη μάσκα»
Σχετικά με την επιστροφή της μάσκας σε όλους τους χώρους, ο Θάνος Πλεύρης υπενθύμισε ότι η σύσταση για τη χρήση της δεν έφυγε ποτέ και το ίδιο ισχύει και για το διοικητικό πρόστιμο, το οποίο παραμένει σε ισχύ.

«Να ξέρετε δεν είχε φύγει ποτέ η υποχρέωση της μάσκας σε κάποιες κατηγορίες με διοικητικό πρόστιμο, άρα παραμένει το ίδιο. Εμείς τι κάναμε; Μέσα στην υπουργική απόφαση που έβγαινε και έλεγε κλειστούς χώρους και ανοιχτούς, σύσταση όπου υπάρχει συνωστισμός δεδομένου και της επιδημιολογικής κατάστασης αλλά και επειδή τουλάχιστον στη διάρκεια των εορτών και στους εξωτερικούς χώρους υπάρχει συνωστισμός για να είναι σαφές το μήνυμα το επεκτείναμε σε όλους τους χώρους. Άρα παραμένει με διοικητικό πρόστιμο».

«Δεν τηρούνται τα μέτρα στα γήπεδα»
Στη συνέχεια κ. Πλεύρης ανέφερε ότι υπάρχουν χώροι, όπως τα θέατρα και τα σινεμά, που ο κόσμος τηρεί το μέτρο της χρήσης μάσκας και η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μην κάνει αλλαγές. Ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τα γήπεδα.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι φίλαθλοι δεν τηρούν το μέτρο της μάσκας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν νέα περιοριστικά μέτρα. «Στα γήπεδα αντιθέτως – και μην πάμε μακριά, χθες όσοι είδαν το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός είδαμε δυστυχώς και το βλέπουμε γενικά ότι οι φίλαθλοι δεν τηρούν το μέτρο της μάσκας. Θα μας υποχρεώσουν οι φίλαθλοι τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι περιοριστικά», τόνισε αρχικά.

«Υπάρχουν κάποιοι αγώνες να γίνουν. Αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο θα πάμε με ολιστικά μέτρα στους αγωνιστικούς χώρους δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα παιχνίδια συνολικά ή θα μπορούν να τα παρακολουθούν λίγοι», πρόσθεσε.

«Δεν αλλάζει το πρωτόκολλο των σχολείων»
Σχετικά με τα σχολεία, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνουν ανοιχτά με το ίδιο πρωτόκολλο λειτουργίας. «Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι δεν λειτουργεί το πρωτόκολλο των σχολείων. Αντιθέτως, άμα δούμε διαχρονικά είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με την κ. Κεραμέως, τα κρούσματα που παρατηρούνται στα σχολεία είναι λιγότερα από ότι περιμέναμε όταν κάναμε το πρωτόκολλο άρα και σε συζήτηση με τους ειδικούς δεν φαίνεται – σίγουρα θα είναι ανοιχτά τα σχολεία – αλλά δεν φαίνεται ότι θα χρειαστούν και παρεμβάσεις. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά με το ίδιο πρωτόκολλο. Όπου χρειαστεί θα γίνουν παρεμβάσεις στη φιλοσοφία όμως τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά».

Τέλος μίλησε και για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τονίζοντας ότι όπου εφαρμόστηκε έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Tags: ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣΜΕΤΡΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Τέμπη: «Τσουνάμι» αντιδράσεων για τη συναυλία – «Ούτε καν τα μέλη του συλλόγου της δεν στηρίζουν την Καρυστιανού»
Επιλογές Συντακτών

Μαρία Καρυστιανού: Παραιτείται από το Δ.Σ. του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών – «Εν τέλει ο διχασμός επικράτησε»

14.01.2026
Μητσοτάκης από Βελεστίνο: Το 2026 θα στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτούς που έχουν δοκιμαστεί περισσότερο
Επιλογές Συντακτών

Μητσοτάκης: Βελτιώσεις σε πετρέλαιο και ρεύμα, επιτάχυνση αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και μέτρα για όσους επηρεάστηκαν από την Ευλογιά – «Δε θα ανεχθούμε εκβιασμούς από μειοψηφίες»

13.01.2026
Next Post

Πέθανε ο Φρειδερίκος Χόντος: Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 40 ετών

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Τέξας: Έφτασαν τους 82 οι νεκροί από τις πλημμύρες, ανάμεσά τους και 28 παιδιά – Δύσκολο το έργο των διασωστών

Τέξας: Έφτασαν τους 82 οι νεκροί από τις πλημμύρες, ανάμεσά τους και 28 παιδιά – Δύσκολο το έργο των διασωστών

07.07.2025
Σοκάρει η Σάρον Στόουν: Διεγνώσθη με νέο όγκο, υπεβλήθη σε επέμβαση

Σοκάρει η Σάρον Στόουν: Διεγνώσθη με νέο όγκο, υπεβλήθη σε επέμβαση

02.11.2022
Ξάνθη: Θύμα άγριας επίθεσης 15χρονος – Του έστησαν παγίδα και τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι

Ξάνθη: Θύμα άγριας επίθεσης 15χρονος – Του έστησαν παγίδα και τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι

12.11.2025

ΤΑΣΗ_

Σέρρες: Φρίκη δίχως τέλος – Ξυλοκόπησαν και δεύτερη φορά τον 17χρονο Άγγελο πριν φτάσει σπίτι του

Σέρρες: Φρίκη δίχως τέλος – Ξυλοκόπησαν και δεύτερη φορά τον 17χρονο Άγγελο πριν φτάσει σπίτι του

13.01.2026
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Εντοπίστηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Άνω Ποροΐων, Κώστας Γκίνης – Βρέθηκε κρυμμένο σε πεύκα το αυτοκίνητό του

03.01.2026
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Γυμνός με κομμένες τις φλέβες ο 45χρονος πυροσβέστης που εντοπίστηκε στο όρος Μπέλλες

03.01.2026
Wall Street Journal: Ο Μπάιντεν ήταν σε διανοητική παρακμή από την πρώτη μέρα στον Λευκό Οίκο – Το άγνωστο σχέδιο για την προστασία του

Deathlist 2026: Η αρρωστημένη λίστα θανάτου «ξαναχτυπά» – Οι διάσημοι που αναμένεται να πεθάνουν

02.01.2026
Μίκαελ Σουμάχερ: 12 χρόνια από το εφιαλτικό ατύχημα στο σκι στο Μεριμπέλ – Πώς είναι σήμερα ο θρύλος της Ferrari

Μίκαελ Σουμάχερ: 12 χρόνια από το εφιαλτικό ατύχημα στο σκι στο Μεριμπέλ – Πώς είναι σήμερα ο θρύλος της Ferrari

29.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved