Oι ανατιμήσεις στα βασικά συστατικά του μελομακάρονου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της τελικής του τιμής
Τα ζαχαροπλαστεία ξεκίνησαν ήδη να ετοιμάζουν τα πρώτα μελομακάρονα παρόλο που ο καιρός ακόμη δεν θυμίζει Νοέμβριο, με την τιμή του αγαπημένου χριστουγεννιάτικου εδέσματος φέτος να παίρνει τον ανήφορο.
Σύμφωνα με το Mega, ενόψει Χριστουγέννων η μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά για τους καταστηματάρχες όσον αφορά στα μελομακάρονα αυτή τη στιγμή είναι η τιμή τους.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ζαχαροπλαστείο της Αθήνας χρεώνει το δημοφιλές χριστουγεννιάτικο γλυκό στα 29 ευρώ το κιλό.
Ακόμη, σημειώνεται πως οι ανατιμήσεις στα βασικά συστατικά του μελομακάρονου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της τελικής του τιμής.
Στα ύψη οι πρώτες ύλες για το χριστουγεννιάτικο έδεσμα
«Tο πρόβλημα είναι ότι ανεβαίνουν μόνιμα οι πρώτες ύλες. Φανταστείτε ότι στο μελομακάρονο, που έχει βασικά συστατικά το μέλι, το καρύδι, το σιμιγδάλι, το κονιάκ, αυτά όλα ανεβαίνουν συνέχεια. Λογικά θα πάρει μία αύξηση και φέτος», δήλωσε ιδιοκτήτης αρτοποιείου-ζαχαροπλαστείου στον τηλεοπτικό σταθμό.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το ένα κιλό μελομακάρονα που πέρυσι κόστιζε 24 ευρώ, φέτος ενδέχεται να φτάσει από τις πρώτες κιόλας φουρνιές τα 26 ευρώ.
Πηγή: typosthes.gr