Empisteutiko.gr
06.11.25 || 12:05
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Πέτρος Φιλιππίδης: Παίρνει το δρόμο για τις φυλακές – Η μυστική απολογία

28.07.2021
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Share TweetShareEmail

Πιθανότατα θα οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης όπου κρατούνται έγκλειστοι που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα όπως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης.

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί το φυλακιστήριο με το οποίο θα ορίζεται σε ποιες φυλακές θα κρατηθεί.

Οι πρώτες καταγγελίες

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη άρχισε πριν από έξι μήνες.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Κρατούμενος πήγε να σουβλίσει υπαρχιφύλακα στις φυλακές Αλικαρνασσού με αυτοσχέδιο σουβλί

Οι αλλοδαποί στις ελληνικές φυλακές και η αναφορά Τραμπ στον ΟΗΕ – Αλβανοί, Αλγερινοί, Πακιστανοί το 55% των κρατουμένων

24.09.2025
Κάηκε το διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη στην Πατησίων – Καλά στην υγεία του ο ηθοποιός που βρισκόταν μέσα

«Ξεψαχνίζουν» το διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη για την υποψία εμπρησμού – Το πιθανότερο σενάριο για το ξέσπασμα της φωτιάς

20.07.2025

Ήταν 4 Φεβρουαρίου 2021 όταν τρεις ηθοποιοί, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Η καταγγελία των τριών ηθοποιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη αφορούσε ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας επί και εκτός σκηνής και με αυτή ζητείτο η διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών όπερ και εγένητο λίγους μήνες μετά.

Οι καταγγελίες των τριών ηθοποιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη μπορεί να μην παρουσίαζαν ποινικό ενδιαφέρον καθώς πλέον είχαν παραγραφεί ωστόσο άνοιξαν το δρόμο προκειμένου να υπάρξουν κι άλλες γυναίκες-θύματα που έσπασαν τον κύκλο της σιωπής και βρήκαν τη δύναμη για να μιλήσουν στις αρμόδιες αρχές.

Η ώρα του εισαγγελέα

Ο κύβος είχε ριφθεί. Ο πρώτος φάκελος που έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τον προηγούμενο Φεβρουάριο ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πάσχαλης Τσαρούχας, περιελάμβανε και το όνομα του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος, στο πλαίσιο της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας που διενήργησε για το ελληνικό #metoo άρχισε να ερευνά και τις καταγγελίες σε βάρος του γνωστού κωμικού ηθοποιού.

Η εισαγγελική έρευνα επικεντρώθηκε σε τρεις καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη οι οποίες προέρχονταν από συναδέλφους του και παρουσίαζαν ποινικό ενδιαφέρον διότι αφενός δεν είχαν παραγραφεί και αφετέρου αφορούσαν κακουργηματικές πράξεις.

Οι τρεις γυναίκες πέρασαν το «κατώφλι» του εισαγγελέα και κατέθεσαν αναλυτικά όπως στη συνέχεια έκαναν και ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχθηκαν από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η πιο σοβαρή καταγγελία αφορά σε υπόθεση βιασμού. Η αξιόποινη πράξη έχει χρόνο τέλεσης το 2008. Το θύμα φέρεται να δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό μέσα στο θέατρο ΗΒΗ, όπου είχε πάει για να αναζητήσει δουλειά. Το θέατρο ήταν άδειο. Ο ηθοποιός της επιτέθηκε και τελικά την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. «Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.

Η δεύτερη γυναίκα έχει καταθέσει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον πρωταγωνιστή το 2010 στο καμαρίνι του. Και σε αυτήν την περίπτωση η γυναίκα έχει καταγγείλει πως συναντήθηκαν για επαγγελματικούς λόγους στο θέατρο, εκείνος αποπειράθηκε να την βιάσει και τελικά μετά από πάλη κατάφερε να του ξεφύγει.

Η τρίτη καταγγέλλουσα έχει υποστηρίξει ότι το 2014, μετά από επαγγελματική συνάντηση, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, την οδήγησε σε ένα απόμερο σημείο και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Η δίωξη

Τον περασμένο Απρίλιο, ο κωμικός ηθοποιός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του «υπόπτου». Τότε, όπως είχε τη δικονομική δυνατότητα, επέλεξε να μην εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα και κατέθεσε υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, στο πολυσέλιδο υπόμνημα του, ισχυρίστηκε ότι «ουδέποτε άσκησε βία, ψυχολογική και σωματική» κατά τη διάρκεια της «έντονης ερωτικής του ζωής». Στο υπόμνημα του, ο γνωστός ηθοποιός επιχείρησε να αντιστρέψει τις καταγγελίες σε βάρος του εμφανίζοντας τις καταγγέλλουσες ως επιθετικές προσωπικότητες, που είτε επέμεναν να συνευρεθούν μαζί του είτε χρησιμοποιούσαν με το χειρότερο τρόπο τη γυναικεία τους φύση προκειμένου να αποσπάσουν ένα ρόλο.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν πείστηκε και στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου 2021, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρους του Πέτρου Φιλιππίδη, για τρεις κακουργηματικές πράξεις, ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού και η δικογραφία παραπέμφθηκε ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας.

Η… μυστική απολογία

Η ανακρίτρια, υπό άκρα μυστικότητα, διενήργησε τη κύρια ανάκριση, καλώντας τις παθούσες να καταθέσουν εκ νέου ενώπιον της. Οι τρεις γυναίκες επιβεβαίωσαν όσα είχαν πει και στις εισαγγελικές αρχές. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κλήθηκε να απολογηθεί, υπό άκρα μυστικότητα, κάτι σπάνιο για μία τόσο σοβαρή υπόθεση, που απασχολεί όσο λίγες την κοινή γνώμη.

Τελικά, μολονότι, και ενώπιον της ανακρίτριας αρνήθηκε τις κατηγορίες, δεν έπεισε ούτε τη δικαστική λειτουργό ούτε τον αρμόδιο εισαγγελέα και διατάχθηκε η προφυλάκιση του.

 

Πηγή: newsit.gr

Tags: ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣΦΥΛΑΚΕΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Καλλιθέα: Στον εισαγγελέα ο τενόρος που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του 14χρονου γιου του – Τον κατήγγειλε η εν διαστάσει σύζυγός του
Ελλάδα

Καλλιθέα: Στον εισαγγελέα ο τενόρος που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του 14χρονου γιου του – Τον κατήγγειλε η εν διαστάσει σύζυγός του

06.11.2025
Συμφωνία ExxonMobil, Energean και Helleniq Energy για γεώτρηση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο – Η πρώτη στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια
Ελλάδα

Συμφωνία ExxonMobil, Energean και Helleniq Energy για γεώτρηση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο – Η πρώτη στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια

06.11.2025
Next Post

Καβάλα: Βίντεο ντοκουμέντο από το σοκαριστικό τροχαίο με τους τρεις νεκρούς

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Λάσπη και συντρίμμια: Η καταστροφή στη Φαρκαδόνα σε 17 φωτό -Πώς είναι το χωριό και τα σπίτια σήμερα

Λάσπη και συντρίμμια: Η καταστροφή στη Φαρκαδόνα σε 17 φωτό -Πώς είναι το χωριό και τα σπίτια σήμερα

13.09.2023
Καιρός – Μαρουσάκης: Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα – Έως 22 βαθμούς η θερμοκρασία

Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακή: Αυτά τα καταστήματα θα λειτουργήσουν – Τα ωράρια

08.12.2024
Φυσικό αέριο: Ξεκινά το παζάρι στις Βρυξέλλες

Φυσικό αέριο: Ξεκινά το παζάρι στις Βρυξέλλες

19.05.2025

ΤΑΣΗ_

Βορίζια: Οι 9 πρωταγωνιστές του μακελειού στο χωριό του Ψηλορείτη – Οι πιστολέρο, οι 3 γυναίκες και οι κρυψώνες στα βουνά

Βορίζια: Οι 9 πρωταγωνιστές του μακελειού στο χωριό του Ψηλορείτη – Οι πιστολέρο, οι 3 γυναίκες και οι κρυψώνες στα βουνά

03.11.2025
Βιασμός 14χρονης από Ρομά στον Πειραιά:  Συνελήφθη και ο τέταρτος για τη φρίκη – 18, 17 και 16 ετών οι άλλοι τρεις συλληφθέντες

Πασίγνωστος ηθοποιός της «10ης Εντολής» δικάζεται για βιασμό ανήλικης – «Δεν έχεις βαρεθεί να λες όχι;»

24.10.2025
Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του – Η απόδοσή του πλέον θα γίνεται αυτόματα

Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του – Η απόδοσή του πλέον θα γίνεται αυτόματα

05.11.2025
Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα τρία παιδιά του 39χρονου για να μπορέσουν να τον κηδέψουν

Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα τρία παιδιά του 39χρονου για να μπορέσουν να τον κηδέψουν

01.11.2025
Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

18.10.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved