Empisteutiko.gr
05.01.26 || 06:42
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Πέθανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε ηλικία 87 ετών

18.11.2025
in Πολιτική
Πέθανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε ηλικία 87 ετών
Share TweetShareEmail

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, βουλευτής και υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και από την βασική ομάδα του κυβερνητικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από το 2015 έως το 2019.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου Γκρατς της Αυστρίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει είχε εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός. Στα νεανικά του χρόνια οργανώθηκε στο ΚΚΕ και στη Νεολαία Λαμπράκη και συνελήφθη για την αντιδικτατορική του δράση.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Αλέκος Φλαμπουράρης: Το τελευταίο αντίο στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς

Αλέκος Φλαμπουράρης: Το τελευταίο αντίο στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς

20.11.2025

Μεταπολιτευτικά, εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, στον Συνασπισμό και κατόπιν στον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Ήταν υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου και στις δύο κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα και τον Σεπτέμβριο του 2015 εξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθηνών. Μετά από τον ανασχηματισμό της 5ης Νοεμβρίου του 2016 διατήρησε τη θέση του στο υπουργείο, με τη διαφορά πως ανέλαβε αρμοδιότητες για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών και για μεγάλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη ξανά βουλευτής.

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 τοποθετήθηκε στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ / (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/ EUROKINISSI)
Σωκράτης Φάμελλος και Αλέκος Φλαμπουράρης
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Αλέκος Φλαμπουράρης / (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τον περασμένο Μάρτιο είχε αναλάβει πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, όπου και είχε κάνει την τελευταία του δημόσια εμφάνιση τον Μάιο του 2025.

Η Ρένα Δούρου ανακοίνωσε στη Βουλή τον θάνατο του Αλέκου Φλαμπουράρη

Τον θάνατο του πρώην υπουργού, βουλευτή και ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Αλέκου Φλαμπουράρη ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής εμφανώς συγκινημένη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ο Αλέκος Φλαμπουράρης «ήταν από εκείνους τους ανθρώπους που δεν ήταν της μίζερης Αριστεράς. Είχε δώσει μάχη για τον ευρωκομμουνισμό, τα κινήματα του Περιβάλλοντος και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Και πρόσθεσε η κ. Δούρου «είναι μερικά παιδιά που δεν είναι σαν τα άλλα. Ιδίως για κάποιους από εμάς που βρεθήκαμε στην σκιά του στα εύκολα αλλά και στα πρωτίστως στα δύσκολα, με μια απαράμιλλή αισιοδοξία».

Ο παριστάμενος στην συνεδρίαση υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος «είπε ότι τον Αλέκο Φλαμπουράρη τον γνώριζα προσωπικά επί χρόνια. Τον είχα ως δημοσιογράφος φιλοξενήσει στις εκπομπές μου πάρα πολλές φορές. Ήταν ένας πολύ αξιοπρεπής πολιτικός που πραγματικά πίστευε αυτά που έλεγε και υποστήριζε» και εξέφρασε στους οικείους του τα συλληπτήρια του εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος εξέφρασε τα συλλυπητήρια εκ μέρους του κόμματός του λέγοντας πως «είναι συγκλονιστική η είδηση του θανάτου του για όλους μας».

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Θοδωρής Δρίτσας που επί χρόνια βρέθηκαν στις ίδιες πολιτικές γραμμές ανέφερε ότι «διακατεχόμαστε από μια βαθιά θλίψη και μια βαθιά σκέψη για την διαδρομή του φίλου και συντρόφου Αλέκου Φλαμπουράρη. Ενός ανθρώπου που εάν και πολλά έχουν ειπωθεί για εκείνων, αλλά σας διαβεβαιώ από την συντροφική και φιλική μου σχέση, είναι από εκείνους που μπορούμε να αναφερθούμε σε μια θρησκευτική παραβολή της «φλεγόμενης και μη καιομένης βάτου». Ολόρθος ο Αλέκος Φλαμπουράρης φεύγει από την ζωή. Με ό,τι και εάν κατά καιρούς ως δημόσιο πρόσωπο δέχθηκε από κάθε μεριά». Εμείς, είπε ο κ. Δρίτσας «έχουμε διαφωνήσει πάρα πολλές φορές μαζί του. Πολλές φορές είχαμε και εμείς και εκείνος βρεθεί σε δύσκολες θέσεις αλλά επειδή όμως ο Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν αυτός που ήταν οι σχέσεις εκτίμησης και φιλίας δεν κλονίσθηκαν ποτέ» και αυτά πρόσθεσε είναι τα ελάχιστα που αυτή την ώρα μπορώ να καταθέσω «για να τον αποχαιρετίσω ως σύντροφο και φίλο. Καλό δρόμο Αλέκο».

Tags: ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Εκλογές 2023 – Μπογδάνος: «Θα μας βρουν μπροστά τους» – Τι απαντά για το «μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο
Πολιτική

Κωνσταντίνος Μπογδάνος για Αφροδίτη Λατινοπούλου: Σέβομαι πολύ περισσότερο τον Κασιδιάρη από δαύτη

04.01.2026
Ο Τσίπρας στον Economist με “Εθνικό Σχέδιο Ανάτασης”
Πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας καταδικάζει τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα: «Πρωτόγνωρη ωμή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου»

04.01.2026
Next Post
Τουλάχιστον 3 νεκροί από τη βεντέτα στα Βορίζια Ηρακλείου – Συνεχίζονται οι πυροβολισμοί σε φαράγγι, έπεσαν πάνω από 2.000 σφαίρες

Προφυλακίστηκε ο αδερφός της 56χρονης που σκοτώθηκε στο μακελειό στα Βορίζια – Στη φυλακή και οι τέσσερις γιοι του

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Απίστευτο ξύλο στη Σαντορίνη μετά απο τροχαίο – Τον σακάτεψε στις μπουνιές (Βίντεο)

Απίστευτο ξύλο στη Σαντορίνη μετά απο τροχαίο – Τον σακάτεψε στις μπουνιές (Βίντεο)

11.08.2022
Πυροβολισμοί στον Πειραιά: Αναφορές για έναν βαριά τραυματισμένο

Φωτιά τώρα στη Βαρυμπόμπη, σε δασική έκταση

05.06.2024
Συνελήφθη ο Άραβας που εισέβαλε την ώρα της λειτουργίας στον Άγιο Παντελεήμονα και άρχισε να φωνάζει

Συνελήφθη ο Άραβας που εισέβαλε την ώρα της λειτουργίας στον Άγιο Παντελεήμονα και άρχισε να φωνάζει

20.04.2022

ΤΑΣΗ_

«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Εντοπίστηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Άνω Ποροΐων, Κώστας Γκίνης – Βρέθηκε κρυμμένο σε πεύκα το αυτοκίνητό του

03.01.2026
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Γυμνός με κομμένες τις φλέβες ο 45χρονος πυροσβέστης που εντοπίστηκε στο όρος Μπέλλες

03.01.2026
Σέρρες: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Βγάζουν έως και 10.000 ευρώ ανά θύμα

«Μητρώο 11»: Πώς εξασφαλίζεις αποζημίωση 10.000€ από ανεπιθύμητες κλήσεις

14.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved