Μόνο σύγχυση, δημιουργία εντυπώσεων και παραπλάνηση της κοινής γνώμης, μπορεί να επιφέρει η οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος, ιατρών που δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικα, αναφέρει η κυρία Αγγελική Τσιόλα – «Σύνδεση των τριών θανάτων από κάποιο γενετικό λόγο δεν φαίνεται να υπάρχει», λέει ο ιατροδικαστής Λέων
Στην ανακοίνωσή της η κυρία Τσιόλα αναφέρει αναλυτικά: «Σχετικά με την περίπτωση η οποία συζητείται εντονως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορά στην ιατροδικαστική διερεύνηση των περιστατικών των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, και με απόλυτο σεβασμό τόσο στην οικογένεια που πενθεί όσο και στις Προανακριτικές και Ανακριτικές Αρχές, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω τα ακόλουθα:
Τη στιγμή που οι προανακριτικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, η οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος ιατρών, που δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά -πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, ιδιώτες Ιατροδικαστές οι οποίοι τοποθετούνται, χρησιμοποιωντας τίτλους Προέδρων – Αντιπροέδρων – Γραμματέων κ.ο.κ- μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει, αλλά και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
Άλλωστε, απάδει της επιστημονικής λογικής και των Αρχών της Δεοντολογίας Ιδιώτες Ιατροδικαστές να εκφέρουν άποψη, καθόσον είναι τοις πάσι γνωστό ότι το σύνολο των ιατροδικαστικών πράξεων στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς που υπηρετούν στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες, στα Πανεπιστημιακά και στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας».
Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των νοσηλειών
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου δήλωσε νωρίτερα στην τηλεόραση του MEGA ότι όλοι οι φάκελοι των νοσηλειών των παιδιών θα ανοίξουν προκειμένου η επιστήμη και η δικαιοσύνη να δει ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος.
«Δεν έχουμε κάτι νεότερο. Αναμένουμε να ανοίξει η δικαιοσύνη τις διαδικασίες κλήσης των θεραπόντων γιατρών που ασχολήθηκαν με τα περιστατικά. Υπήρχαν νοσηλείες σε δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας και σε άλλα δύο στην Αθήνα. Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των νοσηλειών ώστε η επιστήμη και η δικαιοσύνη να δει ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μαστοράκου.
«Υπάρχουν τρία διαφορετικά περιστατικά, με διαφορετικό ιστορικό που κατέληξαν με τον ίδιο περίπου τρόπο. Το μικρό παιδάκι των 6 μηνών πέθανε στο σπίτι, η έκθεση αναφέρει σπάνια καρδιολογική πάθηση. Για το μεσαίο παιδί υπήρχε διεγνωσμένη λευχαιμία. Η καταγραφή έλεγε ότι πήγαινε καλά και μέσα στο νοσοκομείο κατέρρευσε μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς δυνατότητα ανάνηψης. Το τρίτο παιδάκι είχε νοσηλευτεί με σπασμούς, υπήρχε μεγάλη φροντίδα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, αλλά και αυτό κατέρρευσε μέσα στο νοσοκομείο. Έκαναν ανάνηψη 45 λεπτά, το έφεραν στη ζωή, έμεινε νευρολογικό υπόλειμμα, πήρε τελικά εξιτήριο το παιδί. Έγιναν όλες οι εξετάσεις και τελικά κατέληξε και αυτό το παιδί αναπάντεχα», πρόσθεσε η ίδια.