Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους γιατρούς που κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον γιό του και στους αστυνομικούς που συνέδραμαν τα μέγιστα για την άμεση μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, η οποία αποδείχθηκε σωτήρια, θέλησε να πει μέσω του protothema.gr, ο πατέρας του εξάχρονου Νικόλα που μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τρίτης με εγκεφαλική αιμορραγία από τη Βέροια στο «ΑΧΕΠΑ».
Όπως αναφέρει ο κύριος Παναγιώτης Γραικός, ο εξάχρονος Νικόλας μέχρι εχθές έδειχνε ένα υγιέστατο παιδί που διαρκώς έτρεχε, έπαιζε, έκανε δραστηριότητες και τίποτα δεν προμήνυε την περιπέτεια που θα περνούσε η οικογένεια. Από τη μία στιγμή στην άλλη το εξάχρονο παιδί έχασε τις αισθήσεις του, ενώ κάποια στιγμή έπεσε σε καταστολή, με την αγωνία των γονιών του να «χτυπάει κόκκινο», ωστόσο πλέον είναι αισιόδοξοι και ελπίζουν για το καλύτερο.
«Η τελευταία φορά που μίλησα με τους γιατρούς ήταν σήμερα, νωρίς το μεσημέρι. Ο Νικόλας μετά το χειρουργείο έκανε αξονική και το αιμάτωμα ευτυχώς υποχώρησε και είναι σταθερός από εχθές μέχρι αυτήν την ώρα. Επίσης, είναι πολύ θετικό ότι δεν έχει κάποια υποστήριξη από μηχανήματα. Το παιδί είναι σταθερό και καλά προς το παρόν. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Νικόλας μας είναι στη ζωή και ελπίζουμε για το καλύτερο», τονίζει ο κ. Γραικός, ο οποίος ευχαριστεί όλο τον κόσμο για το ενδιαφέρον που δείχνει.
Όπως λέει στη συνέχεια, «είμαστε πολύ τυχεροί που ήταν εκεί ο γιατρός Σταύρος Μπαλογιάννης, που είναι διευθυντής της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και η ομάδα του, καθώς μας ενημέρωσαν ότι η περίπτωση του παιδιού μας είναι πολύ σπάνια και δεν θα μπορούσαν να αναλάβουν οι νέοι γιατροί ένα τέτοιο περιστατικό. Το παιδί είχε άγιο. Το πρώτο βήμα έγινε και είναι στη ζωή, μόλις ξυπνήσει ενδέχεται να του έχει μείνει κάποιο πρόβλημα, όμως θα το αντιμετωπίσουμε και θα το ξεπεράσουμε», τονίζει.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τους γιατρούς ο κ. Γραικός, από τη στιγμή που γεννήθηκε ο Νικόλας είχε αρτηριοφλεβική δυσπλασία, κάτι το οποίο δεν γνώριζαν μέχρι εχθές. «Αυτό είχε γίνει μία φούσκα 7,5 εκατοστών μέσα στο κεφάλι του, σαν μια γροθιά μεγάλου ανθρώπου. Έσκασε και γέμισε αίμα το κεφάλι του με αποτέλεσμα να πάθει εγκεφαλικό», αναφέρει.
«Όλα έγιναν ξαφνικά, όταν το παιδί ήταν σπίτι με την μητέρα του και χωρίς να έχουμε κάποια προειδοποίηση, αφού δεν είχε εκδηλώσει κάποιο σύμπτωμα, ούτε είχε παραπονεθεί ποτέ για κάτι. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βέροιας χωρίς της αισθήσεις του. Εκεί «ξύπνησε» για λίγο, μας κατάλαβε όταν μπήκαμε στο δωμάτιο. Μετά πήγαμε στο νοσοκομείο της Βέροιας και το παιδί μπήκε σε καταστολή. Οι γιατροί μας έλεγαν να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, καθώς τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα», εξηγεί ο πατέρας του εξάχρονου παιδιού.
«Είμασταν πολύ τυχεροί που ήταν στο ΑΧΕΠΑ ο κ. Μπαλογιάννης με την ομάδα του και που η αστυνομία έστησε αυτήν την μεγάλη επιχείρηση, κλείνοντας όλους τους δρόμους για να μπορέσει το παιδί μας να φτάσει στο νοσοκομείο γρήγορα. Το ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, στο προσωπικό των νοσοκομείων και στους αστυνομικούς, είναι πραγματικά λίγο. Κατάφεραν να σώσουν το παιδί μου, δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω», λέει συγκινημένος.
Η «γέφυρα ζωής»
Υπενθυμίζεται ότι η κινητοποίηση της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ ήταν μεγάλη το απόγευμα της Τρίτης, προκειμένου ο μικρός Νικόλας να φτάσει άμεσα στο νοσοκομείο, καθώς κάθε δευτερόλεπτο θεωρείτο εξαιρετικά κρίσιμο για τη ζωή του, αφού ήταν σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση.
Έτσι στήθηκε μια μεγάλη «γέφυρα ζωής» με μοτοσυκλέτες και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. να παραλαμβάνουν στις 5 το απόγευμα το ασθενοφόρο από την περιοχή της Σίνδου και να το συνοδεύουν έως το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Παρόλο που η πομπή διέσχισε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί φρόντισαν να ρυθμίζουν την κυκλοφορία και ως εκ τούτου έφτασαν ταχύτατα στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη ο 6χρονος Νικόλας δεν οφείλεται σε κάποιο χτύπημα, αλλά σε παθολογικά αιτία, καθώς το παιδί έχει βαρύ ιατρικό ιστορικό. Αφού τον παρέλαβαν οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ, άμεσα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί το αιμάτωμα που προκάλεσε η εγκεφαλική αιμορραγία.