Empisteutiko.gr
02.10.25 || 07:24
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί σε Ιράν και Ισραήλ ενώ ο Τραμπ πετάει νέα «βόμβα»: «Μπορεί να εμπλακούμε στον πόλεμο πριν από τη λήξη της προθεσμίας»

21.06.2025
in Επιλογές Συντακτών, Κόσμος
Μέση Ανατολή: Επιθέσεις με 30 ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στο Ισραήλ – Οι περισσότερες αναχαιτίστηκαν, λένε οι IDF
Share TweetShareEmail

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Νετανιάχου: Σε ισχύ η εκεχειρία – Επιστρέφουν στη βάση τους τα ισραηλινά μαχητικά

Σφοδρή αντίδραση Νετανιάχου: “Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος”

21.09.2025
Πάνω από 400 καλλιτέχνες αποσύρουν τη μουσική τους από το Ισραήλ – Μποϊκοτάζ στο Spotify από τους Massive Attack

Πάνω από 400 καλλιτέχνες αποσύρουν τη μουσική τους από το Ισραήλ – Μποϊκοτάζ στο Spotify από τους Massive Attack

20.09.2025
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, με τις δύο χώρες να εξαπολύουν εκατέρωθεν επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξημερώματα Σαββάτου (21.06.25) και τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να ανάβει νέες «φωτιές» εν μέσω του διπλωματικού θρίλερ.

Η προθεσμία δύο εβδομάδων που δόθηκε την Πέμπτη στην Τεχεράνη αφορούσε το «ανώτατο όριο», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή, διευκρινίζοντας πως ενδέχεται να αποφασίσει για το εάν οι ΗΠΑ θα εμπλακούν ενεργά στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν πριν από την λήξη της.

Δείτε live εικόνα

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος (Air Force One), ο Αμερικανός πρόεδρος υποβάθμισε επίσης τη διπλωματική πρωτοβουλία ευρωπαϊκών κρατών με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης, μετά τη συνάντηση του ιρανού ΥΠΕΞ με ευρωπαίους ομολόγους του στη Γενεύη της Ελβετίας.

«Το Ιράν δεν θέλει να συζητήσει με την Ευρώπη. Θέλουν να μιλήσουν μαζί μας. Η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να βοηθήσει σε αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο 79χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την άφιξή του στο Μόρισταουν του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έδινε περιθώριο «δύο εβδομάδων» προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής των ΗΠΑ στο πλευρό του Ισραήλ, συμπληρώνοντας πως θεωρεί ότι υπάρχει «ουσιαστική» πιθανότητα διαπραγματεύσεων με την Τεχεράνη.

Ερωτηθείς εάν το Ιράν είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ να μεσολαβήσει στον σύμμαχό τους, το Ισραήλ, προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις, ως προαπαιτούμενο για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι είναι «πολύ δύσκολο στην παρούσα φάση να υποβληθεί αυτό το αίτημα» στο Ισραήλ. «Όταν κάποιος κερδίζει, είναι λίγο πιο δύσκολο να το κάνεις παρά όταν κάποιος χάνει», σημείωσε.

Ούτε την Τετάρτη είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, αφού ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής των ΗΠΑ στις επιθέσεις εναντίον του Ιράν είχε πει: «ίσως το κάνω, ίσως όχι». Υποστήριξε επίσης ότι οι Ιρανοί είχαν επικοινωνήσει με την Ουάσινγκτον για να διαπραγματευτούν σχετικά με το πυρηνικό τους πρόγραμμα και «είχαν μάλιστα προτείνει να έρθουν στον Λευκό Οίκο», κάτι που η Τεχεράνη έσπευσε να διαψεύσει.

Το Ισραήλ χτύπησε τον νέο επικεφαλής των drones των Φρουρών της Επανάστασης

Οι IDF λένε ότι μαχητικά αεροσκάφη σκότωσαν τον διοικητή της μονάδας μη επανδρωμένων αεροσκαφών της αεροπορίας του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, κατηγορώντας τον ότι επέβλεπε την εκτόξευση εκατοντάδων drones στο Ισραήλ, μια εβδομάδα μετά την εξουδετέρωση του προκατόχου του.

Πληροφορίες για εξουδετέρωση του νέου Αρχηγού Επιτελείου των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Φήμες αναφέρουν ότι ο Υποστράτηγος Αμπντουλ Ραχίμ Μουσαβί, ο νεοδιορισμένος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, εξουδετερώθηκε με επιτυχία από την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ στη γειτονιά Σαλαριέχ της πόλης Κομ.

 

Εκρήξεις στο Ισφαχάν

Εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Ισφαχάν του κεντρικού Ιράν, αναφέρουν τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η είδηση έρχεται λίγο αφότου οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δήλωσαν ότι ξεκίνησαν ένα νέο κύμα επιθέσεων στο Ιράν.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars ανέφερε ότι το σύστημα αεράμυνας στην πόλη είχε ενεργοποιηθεί.

Στο Ισφαχάν βρίσκεται το μεγαλύτερο συγκρότημα πυρηνικών ερευνών του Ιράν, το οποίο έχει στο παρελθόν αποτελέσει στόχο ισραηλινών επιδρομών.

Δύο νεκροί από ισραηλινό χτύπημα στο Κομ

Ένα πλήγμα σε πολυκατοικία στην κεντρική ιρανική πόλη Κομ στοίχισε τη ζωή σε δύο άτομα και τραυμάτισε άλλα τέσσερα το Σάββατο, σύμφωνα με αναφορές κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Η επίθεση, που έπληξε τον τέταρτο όροφο του κτιρίου, αναφέρθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων ότι ξεκίνησαν νέο κύμα επιθέσεων στο Ιράν.

Η ιερή πόλη Κομ βρίσκεται κοντά στο μυστηριώδες εργοστάσιο εμπλουτισμού καυσίμου Fordow.

Ένας από τους νεκρούς ήταν 16 ετών, σύμφωνα με δήλωση του Μορτέζα Χεϊντάρι, εκπροσώπου της διοίκησης της επαρχίας Κομ, προς ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Βίντεο δείχνει ζημιές από πλήγμα σε κτίριο στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κομ. Στο βίντεο φαίνεται φωτιά να καίει στους ανώτερους ορόφους μιας πολυώροφης οικοδομής.

Την ίδια στιγμή, το ημιεπίσημο πρακτορείο Nour News ανέφερε ότι οι αεράμυνες ήταν ενεργές πάνω από την πρωτεύουσα Τεχεράνη, 130 χιλιόμετρα βόρεια.

 

Το διπλωματικό θρίλερ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με το κατά πόσον η Τεχεράνη μπορεί πλέον να εμπιστευτεί την Ουάσινγκτον για να διαπραγματευθεί μαζί της, μετά το άνευ προηγουμένου κύμα επιθέσεων που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο NBC – μετά τη συνάντησή του στη Γενεύη της Ελβετίας με τους ΥΠΕΞ της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας, αλλά και την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας – ο Αραγτσί δεν έκρυψε την αντίληψη που επικρατεί στο Ιράν ότι ενδεχομένως οι ΗΠΑ να χρησιμοποίησαν την πρόταση περί διαπραγματεύσεων για να συγκαλύψουν τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ.

«Δεν ξέρουμε πώς μπορούμε να τους εμπιστευθούμε πλέον. Αυτό που έκαναν ήταν, ουσιαστικά, προδοσία στη διπλωματία»

Ερωτηθείς εάν μπορεί να επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία με τις ΗΠΑ εντός της προθεσμίας των δύο εβδομάδων που έθεσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο ΥΠΕΞ του Ιράν είπε πως εναπόκειται στον Λευκό Οίκο να δείξει την αποφασιστικότητά του για την επιδίωξη μιας λύσης μέσω διαπραγματεύσεων. Σε κάθε περίπτωση, ο Αραγτσί ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση του Ιράν δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον της χώρας του.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας υποστήριξε ότι ο βομβαρδισμός πυρηνικών εγκαταστάσεων δεν πρόκειται να εξαλείψει την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Τεχεράνη στη διάρκεια της ανάπτυξης του πυρηνικού της προγράμματος. «Ας υποθέσουμε ότι καταστρέφουν μία εγκατάσταση ή δύο», είπε. «Μπορούμε να τις ξαναφτιάξουμε, γιατί υπάρχει η τεχνογνωσία, υπάρχει η τεχνολογία», εξήγησε.

Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποφασίσουν να συμμετάσχουν στις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον του Ιράν, ο Αραγτσί διαβεβαίωσε πως η χώρα του έχει το δικαίωμα να ανταποδώσει τα πλήγματα, όπως έπραξε και εναντίον του Ισραήλ. «Σε περίπτωση πολέμου, υπάρχουν εκατέρωθεν επιθέσεις. Αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα», είπε ο ιρανός υπουργός.

Σχολιάζοντας τις απειλές του Ισραήλ εναντίον του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, ο Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως τυχόν απόπειρα δολοφονίας του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ θα ήταν «το μεγαλύτερο έγκλημα που θα μπορούσαν να διαπράξουν», συμπληρώνοντας πως «δεν θα μπορέσουν να το κάνουν».

Ερωτηθείς εάν εκλαμβάνει ως απειλητικές τις δηλώσεις Τραμπ ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν πού βρίσκεται ο Χαμενεΐ, αλλά δεν σκοπεύουν να τον βάλουν στο στόχαστρο «τουλάχιστον όχι επί του παρόντος», ο Αραγτσί απάντησε ότι τις αντιμετωπίζει περισσότερο ως προσβλητικές. «Είμαι έκπληκτος που ο πρόεδρος της αποκαλούμενης υπερδύναμης μπορεί να μιλάει καθ’ αυτόν τον τρόπο», συμπλήρωσε.

Υπεραμύνθηκε του κυριαρχικού δικαιώματος του Ιράν να διαθέτει πυρηνικό πρόγραμμα για μη στρατιωτικούς σκοπούς, ιδίως για την παραγωγή ενέργειας, λέγοντας πως έχει ξεκαθαρίσει στον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ ότι η Τεχεράνη δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τον εμπλουτισμό ουρανίου. «Του έχω πει επανειλημμένως (…) πως είναι αδύνατο», δήλωσε. «Πρόκειται για επίτευγμα των επιστημόνων μας. Αποτελεί ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας», υπερθεμάτισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν.

8

Σχόλια
Tags: ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙΙΡΑΝΙΣΡΑΗΛ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Αναφυλακτικό σοκ κατά τη χορήγηση αντιβιοτικού υπέστη η 28χρονη έγκυος που πέθανε στο νοσοκομείο της Αρτας
Ελλάδα

Αναφυλακτικό σοκ κατά τη χορήγηση αντιβιοτικού υπέστη η 28χρονη έγκυος που πέθανε στο νοσοκομείο της Αρτας

01.10.2025
Η πρόταση Τραμπ προς τους στρατηγούς αναζωπυρώνει τους χειρότερους φόβους
Επιλογές Συντακτών

Η πρόταση Τραμπ προς τους στρατηγούς αναζωπυρώνει τους χειρότερους φόβους

01.10.2025
Next Post
Πανελλήνιες 2025 – ΕΠΑΛ: Τα θέματα σε Ανατομία, ΑΟΘ, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας

Πανελλήνιες 2025: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες - Ποιες σχολές έχουν μεγάλη ζήτηση

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Θεσσαλονίκη: Έβαλαν σκάλα πάνω στον δρόμο για να κρατήσουν θέση πάρκινγκ! (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Έβαλαν σκάλα πάνω στον δρόμο για να κρατήσουν θέση πάρκινγκ! (Βίντεο)

19.04.2023
Ηράκλειο: Συνελήφθη αστυνομικός που εργαζόταν παράνομα ως οδηγός ασθενοφόρου

Ηράκλειο: Συνελήφθη αστυνομικός που εργαζόταν παράνομα ως οδηγός ασθενοφόρου

09.12.2023
Επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες η τρανς δασκάλα με το τεράστιο στήθος

Επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες η τρανς δασκάλα με το τεράστιο στήθος

30.08.2023

ΤΑΣΗ_

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

08.09.2025
Διατροφολόγος: Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν αγοράζει ποτέ από το σούπερ μάρκετ

Πρόστιμο 2,2 εκατομμύρια ευρώ σε Σκλαβενίτη και Lidl από το υπουργείο Ανάπτυξης

24.09.2025
Χανιά: Κουμπάρος του ηθοποιού Στράτου Τζώρτζογλου ο «εγκέφαλος» της μαφίας

Χανιά: Κουμπάρος του ηθοποιού Στράτου Τζώρτζογλου ο «εγκέφαλος» της μαφίας

03.09.2025
ΑΑΔΕ: Στα “σκαριά” το ψηφιακό πελατολόγιο – Ποιους ελεύθερους επαγγελματίες αφορά

ΑΑΔΕ: Παγίδευσε γνωστό trapper, ο οποίος αγόρασε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω… μη κερδοσκοπικής

06.09.2025
Μεγάλη επιχείρηση ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη – Προσαγωγές Τούρκων για τους πυροβολισμούς

Για δύο ώρες κυνηγούσαν τον γιο του επιχειρηματία οι αστυνομικοί: Οι κόντρες στην Αττική Οδό, το κρυμμένο supercar και το αλκοόλ

08.09.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved