Άλλωστε τόσο η ομιλία του στην προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα όσα είπε για «κουκουλοφόρους» στο κόμμα στην δευτερολογία του λειτούργησαν προφανώς εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη τρομάζοντας πολλά από τα στελέχη του κόμματος τα οποία μέχρι πρότινος βρίσκονταν στην ουδέτερη ζώνη.
Ο επιθετικός χαρακτήρας του πρώην προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι ακραίες εκφράσεις έχουν λειτουργήσει απωθητικά για πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία μέχρι πρότινος θεωρούσαν ότι στο κόμμα τους δεν χωράνε ακραίες εκδηλώσεις.
Ακόμα, το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ζητάει να κερδίσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για να τον μετατρέψει σε άλλο κόμμα έχει θορυβήσει αρκετούς οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τι ακριβώς θέλει να κάνει ο έκπτωτος πρόεδρος.
Η μόνη κίνηση που έκανε ήταν να πάει το Σάββατο στην Άρτα στην εκλογική περιφέρεια της Όλγας Γεροβασίλη θέλοντας προφανώς να «πικάρει» την αντιπρόεδρο της Βουλής. Μόνο που και εκεί δεν τα πήγε τόσο καλά αφού δεν ειδοποίησε την Νομαρχιακή Επιτροπή με αποτέλεσμα να δημιουργήσει άσχημες εντυπώσεις στα τοπικά στελέχη του κόμματος.
Οι επικοινωνιολόγοι, του έχουν συστήσει λοιπόν να σταματήσει τις αναρτήσεις, τις επιθέσεις εναντίον των συντρόφων του και τους χαρακτηρισμούς καθώς περισσότερο απωθούν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ παρά τους πείθουν.
Γι αυτό τον λόγο άλλωστε δεν αντέδρασε ούτε στην νίκη των 87 και στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποτελεί προϋπόθεση το πόθεν έσχες για τους υποψηφίους προέδρους αφήνοντας τους συνεργάτες του να βγάλουν «τα κάστανα από την φωτιά» λέγοντας ότι την τελική απόφαση θα την πάρει το συνέδριο.
Η αλήθεια ότι η χθεσινή απόφαση για το πόθεν έσχες ξάφνιασε πολλούς. καθώς στην Πολιτική Γραμματεία το θέμα αυτό είχε παγώσει.
Το επανέφερε με πρόταση του ο Χρήστος Σπίρτζης, η οποία μάλιστα υπερψηφίστηκε με 87 υπέρ και 84 κατά. Πολιτικά αιτιολόγησε την πρόταση του λέγοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη «να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ούτε το κόμμα μας ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε, μετά την τραυματική εικόνα των αναφορών και των υπονοουμένων για «μαύρα» ταμεία και διαρροών στοχοποίησης συντρόφων».
Ο πρώην υπουργός ήταν απόλυτα συγκεκριμένος καθώς με την πρότασή του ζητούσε η κατάθεση του πόθεν έσχες να συνοδεύει τις 30 υπογραφές των στελεχών που στηρίζουν τον κάθε υποψήφιο.
«Σε αυτό το πλαίσιο οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος θα καταθέτουν με την υποψηφιότητά τους το πόθεν έσχες που έχουν καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές ώστε να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πριν την αναγόρευσή τους από το Συνέδριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι δεν θα γίνεται έλεγχος από κανένα όργανο του ΣΥΡΙΖΑ στο πόθεν έσχες των υποψηφίων αλλά από την στιγμή που θα είναι δημόσιο ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να το ελέγξει και να το αμφισβητήσει. Θα μπορεί εν δυνάμει ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο να ζητήσει να μην είναι υποψήφιος κάποιος που το πόθεν έσχες του δεν είναι σαφές και ξεκάθαρο.
Οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη – αν και ο πρώην πρόεδρος έχει δηλώσει ότι το έχει καταθέσει από τις αρχές του καλοκαιριού- παραπέμπουν στο έκτακτο συνέδριο προκειμένου να εκπέσει αυτός ο νέος όρος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νίνα Κασιμάτη ανέφερε ότι «το Συνέδριο, που είναι το ανώτατο όργανο, θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για όλα και η ελληνική κοινωνία ήδη διαπιστώνει ενεή την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να κρατηθούν στις καρέκλες τους και να θέσουν σε ομηρία τον πρόεδρο που θα εκλέξει η κοινωνία ξανά κόντρα στις βουλήσεις της γραφειοκρατίας».
Πηγή: newsit.gr