Empisteutiko.gr
07.03.26 || 22:43
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Ο δήμαρχος Ιάσμου καρατόμησε αντιδημάρχους και εργαζόμενους ως «Γκιουλενιστές»!

29.12.2022
in Ελλάδα
Ο δήμαρχος Ιάσμου καρατόμησε αντιδημάρχους και εργαζόμενους ως «Γκιουλενιστές»!
Share TweetShareEmail
Σε πρωτοφανείς κινήσεις προχώρησε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, που αφότου απέλυσε εργαζόμενους ως «Γκιουλενιστές» και «τρομοκράτες» ανακάλεσε όλους τους αντιδημάρχους, κρατώντας για τον ίδιο – και μόνο – τη διοίκηση όλου του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Ο δήμαρχος δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ζήτησε τις παραιτήσεις των υπηρεσιακών και αιρετών του δήμου Ιάσμου, «οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Για τις ενέργειές του ενημερώθηκε το υπουργείο Εσωτερικών, με τον Μάκη Βορίδη να ανακοινώνει ότι ερευνώνται τυχόν έκνομες ενέργειες.

Εντύπωση προκαλεί πάντως και η σελίδα που διατηρεί ο δήμος Ιάσμου στο Facebook, καθώς οι αναρτήσεις έχουν προσωπικό τόνο, προφανώς του ιδίου του κ. Μουμίν. Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις, δεν είναι λίγοι οι υπάλληλοι που το τελευταίο διάστημα έχουν τεθεί σε αναστολή άσκησης καθηκόντων, «για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

No Content Available

«Κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες»

Στην τελευταία ανάρτηση, ανακοινώθηκε η ανάκληση των αντιδημάρχων και των προέδρων των Νομικών Προσώπων του δήμου και την ανάθεση των καθηκόντων τους στον ίδιο. Επίσης, ζητά παραιτήσεις όλων όσοι «εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών: Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ιάσμου. Μέχρι νεωτέρας, κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες του άρθρου 58 του Ν.3852/2010.

Σε συνέχειά των παραιτήσεων των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ιάσμου, κρατά και ασκεί τις Προεδρίες όλων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου Ιάσμου.

Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Η απόλυση εργαζομένων

Ο κ. Μουμίν είχε επίσης ανακοινώσει την απόλυση εργαζόμενου σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, και εργαζόμενης στο «Βοήθεια στο Σπίτι», με τον ισχυρισμό ότι ανήκουν στην οργάνωση του μουσουλμάνου Φετουλάχ Γκουλέν, FETÖ, που στην Τουρκία θεωρείται «τρομοκρατική».

Στην ιστοσελίδα του δήμου, αναφέρεται και το όνομα του τέως βουλευτή Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον οποίον επίσης ο δήμαρχος κατηγορεί ότι ανήκει επίσης στην οργάνωση του Γκιουλέν.

Αναλυτικά οι δύο αναρτήσεις

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών :
Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας) του Νιαζή ΧΑΣΑΝ του Αλή, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση FETÖ».

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών:
Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι) της Ελισάβετ Τσουλίδου του Τάκη, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ.

Η Ελισάβετ Τσουλίδου αποτελεί σύνδεσμο και σχετίζεται με τον Σταύρο Καζάκη, τέως Δήμαρχο Ιάσμου και τον διαγραφέντα ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, τέως Πρόεδρο ΔΣ Ιάσμου, Μεχμέτ Μεχμέτ.

Ο Μεχμέτ Μεχμέτ, ο σύζυγος του Μεχμέτ Μεχμέτ, Λεμάν (συγγενείς του τέως Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν) αλλά και ο τέως Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, αποτελούν μέλη και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ.».

Παρέμβαση Βορίδη για τις ενέργειες του δημάρχου

Οι ενέργειες του δημάρχου απασχόλησαν και τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, που επικοινώνησε με τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του ζήτησε « να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες».

Με τον τρόπο αυτό, οι ενέργειες του δημάρχου θα αξιολογηθούν συνολικά, προκειμένου να αποφασιστούν τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του θέματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος.

Tags: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΑΣΜΟΥ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Εκλογές 2023: Η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων μετά τα Τέμπη και η στρατηγική της κυβέρνησης – Ανακοινώνεται σήμερα ο κατώτατος μισθός
Ελλάδα

Συναγερμός ασφαλείας στην Ελλάδα: Φόβοι για σκιά τρομοκρατίας λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

07.03.2026
Politico: Τέλος η οικονομική βοήθεια αν δεν κρατήσετε τους μετανάστες, διαμηνύει η Kομισιόν σε Λιβύη και αφρικανικές χώρες
Ελλάδα

«Καραβιές» με εκατοντάδες μετανάστες σε Κρήτη και Γαύδο – Νέες επιχειρήσεις διάσωσης τις τελευταίες ώρες

07.03.2026
Next Post
Εφαρμογή ανιχνεύει τον κορωνοϊό από τη φωνή, με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης

Κίνα: 9.000 νεκροί σε καθημερινή βάση από κορονοϊό σύμφωνα με την Airfinity

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2023: Τι αλλάζει στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου

Εκλογές – Λήμνος: Δικαστικός αντιπρόσωπος πήγε για ύπνο και άφησε τα ψηφοδέλτια αμέτρητα

09.10.2023
Ρώσος έστειλε ύποπτο φάκελο στη Βουλή με παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Βουλή: Ο «Αλεξάντερ Σβέτκικ», ο ύποπτος φάκελος από τη Μόσχα με παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη

08.07.2025

Παγκόσμιο σκάνδαλο κατασκοπείας: Παρακολουθούσαν αρχηγούς κρατών, δημοσιογράφους, αντιφρονούντες, ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο

19.07.2021

ΤΑΣΗ_

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Οι ηλικίες που θα κληθούν πρώτες

03.03.2026
Παρέμβαση Ομπάμα προς Ισραήλ: Τηρήστε το διεθνές Δίκαιο, αλλιώς θα σας γυρίσει μπούμερανγκ

Ο Ομπάμα δηλώνει ότι οι εξωγήινοι είναι πραγματικοί, αποκαλύπτοντας τι ισχύει για την Περιοχή 51

15.02.2026
Πάτρα: «Μας σκότωσε τα παιδιά και ζητάει και 22 χιλιάρικα» – Ξεσπούν οι γονείς θυμάτων τροχαίου

Πάτρα: «Μας σκότωσε τα παιδιά και ζητάει και 22 χιλιάρικα» – Ξεσπούν οι γονείς θυμάτων τροχαίου

12.02.2026
Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα σήμερα

14.02.2026
Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου παίζει στα τέσσερα με ένα μυστηριώδες νήπιο και μια ιδιαίτερα άσεμνη μπάλα

Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου παίζει στα τέσσερα με ένα μυστηριώδες νήπιο και μια ιδιαίτερα άσεμνη μπάλα

20.02.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved