Empisteutiko.gr
28.01.26 || 12:03
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Νέα Υόρκη: Ασφυξία από πνιγμό η αιτία θανάτου της 9χρονης Ελληνοκαναδής Μελίνας που δολοφονήθηκε από τον πατέρα της

23.07.2025
in Επιλογές Συντακτών, Κόσμος
Νέα Υόρκη: Πατέρας κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 9χρονη Ελληνοκαναδή κόρη του και πέταξε το πτώμα της σε λίμνη
Share TweetShareEmail

Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της 9χρονης Ελληνοκαναδής Μελίνας – Γαλάνης Φρατολίν που φέρεται να δολοφονήθηκε από τον Καναδό πατέρα της στις ΗΠΑ ενώ κάνανε διακοπές στη Νέα Υόρκη.

Η 9χρονη Μελίνα Γαλάνη-Φρατολίν έχασε τη ζωή της από πνιγμό, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της νεκροψίας που διενεργήθηκε στη σορό του κοριτσιού.

Η σορός της μικρής εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής κάτω από έναν κορμό, σε μια ρηχή λιμνούλα στην περιοχή Ταϊκοντερόγκα, λιγότερο από 24 ώρες αφότου ο πατέρας της, Λουτσιάνο Φρατολίν είχε επικοινωνήσει με τις τοπικές αρχές για να αναφέρει τη δήθεν απαγωγή της κόρης του. Ο 45χρονος άνδρας έχει πλέον συλληφθεί και διώκεται για φόνο και απόκρυψη σορού, καθώς έπεσε σε αντιφάσεις.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

«Ο Ιησούς είναι Παλαιστίνιος»: Αντιδράσεις για πινακίδα στην Times Square της Νέας Υόρκης – Πολιτικό μήνυμα ή ιστορική ανακρίβεια;

«Ο Ιησούς είναι Παλαιστίνιος»: Αντιδράσεις για πινακίδα στην Times Square της Νέας Υόρκης – Πολιτικό μήνυμα ή ιστορική ανακρίβεια;

26.12.2025
Νέες φωτιές στις φήμες για το μέλλον του Αντετοκούνμπο: Αγόρασε οκταώροφο κτήριο στη Νέα Υόρκη

Νέες φωτιές στις φήμες για το μέλλον του Αντετοκούνμπο: Αγόρασε οκταώροφο κτήριο στη Νέα Υόρκη

11.12.2025

Ωστόσο, στην πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο χθες (22.07.2025) δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η προκαταρκτική ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στο Nοσοκομείο του Γκλενς Φολς έδειξε ότι ο θάνατός της Μελίνας οφείλεται σε «ασφυξία συνεπεία πνιγμού», όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης το απόγευμα της Τρίτης. Ο θάνατός της χαρακτηρίστηκε επίσημα ως ανθρωποκτονία.

Την ίδια ώρα πολλά ΜΜΕ προσπαθούν τα τελευταία 24ωρα να ρίξουν φως στην υπόθεση, αφού το κίνητρο του πατέρα παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο. Σύμφωνα με τη New York Post, η μικρή Μελίνα είχε μιλήσει με τη μητέρα της περίπου μια ώρα πριν τη δολοφονία της, η οποία πιστεύεται ότι συνέβη μεταξύ 7:40 και 9:12 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Η γυναίκα ανέφερε ότι τότε δεν της φάνηκε κάτι ύποπτο.

Τις ώρες που ακολούθησαν ωστόσο άρχισε να ανησυχεί, αφού ο πρώην σύζυγός της σταμάτησε να απαντά στα μηνύματά της όταν εκείνη τον ρώτησε πότε θα επέστρεφαν οι δυο τους στο Μόντρεαλ. Το Σάββατο υποτίθεται πως θα ήταν η τελευταία μέρα των διακοπών τους στις ΗΠΑ.

Όλο το χρονικό της σοκαριστικής υπόθεσης

Ο Λουτσιάνο Φρατολίν, ο οποίες έχει καταγωγή από την Αιθιοπία και την Ιταλία, είχε ισχυριστεί στην αστυνομία πριν τη σύλληψή του ότι η μικρή Μελίνα Γαλάνη-Φρατολίν είχε πέσει θύμα απαγωγής, με την καταγγελία του να κινεί αμέσως τις υποψίες των Αρχών αφού δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να την υποστήριζε.

Ειδικότερα, στην ψευδή αναφορά απαγωγής που υπέβαλε το βράδυ του Σαββάτου (19.07.2025), ο άνδρας ισχυριζόταν ότι δύο άνδρες σε λευκό βαν άρπαξαν τη Μελίνα, προκαλώντας την έκδοση Amber Alert.

«Ο κύριος Φρατολίν δήλωσε πως είχε σταματήσει σε ένα πάρκινγκ κοντά στην Έξοδο 22 της Ι-87, στην περιοχή της λίμνης Τζορτζ, για να ουρήσει. Αρχικά είπε ότι απομακρύνθηκε από το όχημά του και όταν επέστρεψε, το παιδί του είχε εξαφανιστεί.

Ανέφερε ένα ύποπτο λευκό όχημα κοντά στο σημείο και δύο άνδρες σε αυτό. Αυτό το σενάριο ερευνήθηκε εξονυχιστικά και απορρίφθηκε» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υποδιοικητής της Αστυνομίας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Ρόμπερτ ΜακΚόνελ, σύμφωνα με την εφημερίδα Montreal Journal.

Το άψυχο σώμα του 9χρονου κοριτσιού βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα κάτω από έναν κορμό σε ρηχό υδάτινο σώμα στη βόρεια άκρη της λίμνης Τζορτζ, κοντά στην πόλη Τικοναρόγκα, με τις Αρχές να δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις απαγωγής. Ακολούθησε η σύλληψη του 45χρονου και η απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του.

Τόσο ο Φρατολίν όσο και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του, από την οποία πήρε διαζύγιο το 2019, ζούσαν στο Κεμπέκ. Η μικρή Μελίνα διέμενε μόνιμα με τη μητέρα της και βρέθηκε στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο διακοπών που είχαν προγραμματιστεί από καιρό με τον πατέρα της. Οι δύο τους είχαν φτάσει στην αμερικανική πολιτεία στις 11 Ιουλίου.

Η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή η 9χρονη ήταν γύρω στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου, σε εστιατόριο στο Σαρατόγκα Σπρινγκς μαζί με τον πατέρα της, όπως έδειξαν πλάνα από κάμερα ασφαλείας. Η Μελίνα φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη μητέρα της μία ώρα αργότερα και δεν υπήρχε κάτι ανησυχητικό. Η επιστροφή τους στο Κεμπέκ ήταν προγραμματισμένη για εκείνη τη μέρα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 9χρονη δολοφονήθηκε μεταξύ 7:40 και 9:12 το ίδιο βράδυ.

Οι αρχές δεν έχουν κάνει ακόμα ανακοινώσεις για το κίνητρο πίσω από το σοκαριστικό έγκλημα. Δεν υπήρχαν προηγούμενες καταγγελίες ή περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Η μητέρα του κοριτσιού ανέφερε πως δεν είχε καμία ανησυχία για την ασφάλεια του παιδιού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά μέσα του Μόντρεαλ, ο Φρατολίν φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα: είχε χρέη εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων και δυσκολευόταν ακόμα και στην καταβολή της διατροφής για την κόρη του.

Ο Φρατολίν είχε επίσης εμπλακεί σε νομική διαμάχη με τον συνέταιρό του, με τον οποίο ήταν συνιδιοκτήτες του bed and breakfast, σύμφωνα με πρόσφατα δικαστικά έγγραφα που επικαλείται η La Presse.

Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα, ο Φρατολίν χρησιμοποιούσε τα έσοδα από το ακίνητο για να πληρώνει τη διατροφή της κόρης του, ενώ στο ίδιο κτίριο είχε αποθηκεύσει και ρούχα και παιχνίδια της.
Ωστόσο, την περασμένη άνοιξη, όπως υποστηρίζει σε αγωγή που κατέθεσε τον Απρίλιο, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου τού απαγόρευσε την είσοδο στο ακίνητο.

Ο Φρατολίν κατηγορεί επίσης τον συνεταίρο του ότι χρησιμοποίησε την εταιρική πιστωτική κάρτα για να ανακαινίσει το κτίριο και να λειτουργήσει παράνομα το bed and breakfast με διαφορετικό όνομα, όπως αναφέρεται στην αγωγή.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να τον κατηγορήσει ότι τον απείλησε πως θα τον εμποδίσει να εισέλθει στο Κεμπέκ «λόγω απλήρωτων φόρων της εταιρείας του», σύμφωνα με την αγωγή.

Ο συνέταιρός του φέρεται ακόμη να υποστήριξε ότι ο – πλέον ύποπτος για φόνο – προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα, κάτι που ο Φρατολίν αρνείται κατηγορηματικά.

 

newsit.gr

Tags: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Τραγωδία στη Ρουμανία: Ανείπωτος θρήνος – Κάτω των 30 ετών οι 7 νεκροί οπαδοί του ΠΑΟΚ
Ελλάδα

Πολύνεκρο στη Ρουμανία: «Μπλόκαρε το τιμόνι» είπε τραυματίας οπαδός του ΠΑΟΚ σε γιατρό

28.01.2026
Ηχητικό ντοκουμέντο με την έκρηξη στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» να ακούγεται από 8 χιλιόμετρα μακριά
Ελλάδα

Βιολάντα: Το σημείο «μηδέν» της διαρροής προπανίου που οδήγησε στον θάνατο τις 5 εργάτριες – Στον εισαγγελέα σήμερα οι συλληφθέντες

28.01.2026
Next Post
Καραμανλής για δικογραφία για Τέμπη: “Είμαι βέβαιος για την αθωότητά μου – Να λάμψει η αλήθεια”

Τέμπη: Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφασίζει τώρα για τις τυχόν ποινικές ευθύνες του Κώστα Αχ. Καραμανλή

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Νέα Δημοκρατία στέλνει τον «Φραπέ» στον εισαγγελέα αφού δεν καταθέτει στην Εξεταστική

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Νέα Δημοκρατία στέλνει τον «Φραπέ» στον εισαγγελέα αφού δεν καταθέτει στην Εξεταστική

20.11.2025
Η Google θα παρακολουθεί τις πυρκαγιές και στην Ελλάδα – Πως θα βλέπετε που έχει φωτιά

Η Google θα παρακολουθεί τις πυρκαγιές και στην Ελλάδα – Πως θα βλέπετε που έχει φωτιά

30.07.2024
Παγώνει λόγω Τουρκίας το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου

Παγώνει λόγω Τουρκίας το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου

07.03.2025

ΤΑΣΗ_

Σέρρες: Φρίκη δίχως τέλος – Ξυλοκόπησαν και δεύτερη φορά τον 17χρονο Άγγελο πριν φτάσει σπίτι του

Σέρρες: Φρίκη δίχως τέλος – Ξυλοκόπησαν και δεύτερη φορά τον 17χρονο Άγγελο πριν φτάσει σπίτι του

13.01.2026
Άνω Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές απεγκλωβισμού της 56χρονης που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Άνω Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές απεγκλωβισμού της 56χρονης που παρασύρθηκε από χείμαρρο

22.01.2026
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Εντοπίστηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Άνω Ποροΐων, Κώστας Γκίνης – Βρέθηκε κρυμμένο σε πεύκα το αυτοκίνητό του

03.01.2026
Σέρρες: Το σημείωμα που άφησε ο 45χρονος Πυροσβέστης και τα ευρήματα του smart watch – Ήταν άυπνος για πολλές ημέρες

Γυμνός με κομμένες τις φλέβες ο 45χρονος πυροσβέστης που εντοπίστηκε στο όρος Μπέλλες

03.01.2026
Wall Street Journal: Ο Μπάιντεν ήταν σε διανοητική παρακμή από την πρώτη μέρα στον Λευκό Οίκο – Το άγνωστο σχέδιο για την προστασία του

Deathlist 2026: Η αρρωστημένη λίστα θανάτου «ξαναχτυπά» – Οι διάσημοι που αναμένεται να πεθάνουν

02.01.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved