Ο λόγος για μια συμμορία που πριν μερικές μέρες πιάστηκε στα «δίχτυα» του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε τρία μέλη της οργάνωσης λίγο πριν φύγουν προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της ομάδας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, υποδύονταν τους διανομείς διαφημιστικών φυλλαδίων ή φυλλαδίων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, εισερχόταν στα καταστήματα και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές των υπαλλήλων. Ορισμένες φορές μάλιστα, εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία των υπαλλήλων αφαιρούσαν τόσο τα κινητά τους τηλέφωνα, όσο και χρηματικά ποσά και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.
Το protothema.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση τους.


Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 285 ευρώ.
Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών και ληστεία σε περιοχές της Αττικής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.




Πηγή: protothema.gr