Empisteutiko.gr
17.12.25 || 03:26
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Μεγαλείο ψυχής! Νοσηλεύτριες ΜΕΘ από την Κρήτη πάνε να βοηθήσουν στη Θεσσαλονίκη

18.11.2020
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Share TweetShareEmail

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η εθελοντική προσφορά των 10 νοσηλευτριών. Από αύριο πιάνουν δουλειά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους. Κι άλλοι υγειονομικοί έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να μετατεθούν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, σε περιοχές όπου τα νοσοκομεία «γονατίζουν» λόγω κορονοϊού.

Η Θεσσαλονίκη που δέχεται ισχυρό πλήγμα από το δεύτερο κύμα κορονοϊού «φωνάζει» εδώ και μέρες πως χρειάζεται βοήθεια. Οι κραυγές αγωνίας και απόγνωσης από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία συγκλονίζουν τους πάντες. 10 γυναίκες από την Κρήτη, 10 νοσηλεύτριες με εξειδίκευση σε ΜΕΘ αποφάσισαν να κάνουν κάτι για να ανακουφίσουν από την πίεση τους συναδέλφους τους.

Αποφάσισαν να φύγουν από την Κρήτη και εθελοντικά να πάνε στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία της πόλης, στις ΜΕΘ που είναι γεμάτες με ασθενείς που υποφέρουν από τον κορονοϊό. Να ανταποκριθούν εκείνες πρώτες στην (εκπεφρασμένη εδώ και μέρες) έκκληση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, σε όσους μπορούν, να βοηθήσουν.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Βόλος: Δημοτικός σύμβουλος καταγγέλλει Αντιδήμαρχο για ξυλοδαρμό – Κατέληξε στο νοσοκομείο

Βόλος: Δημοτικός σύμβουλος καταγγέλλει Αντιδήμαρχο για ξυλοδαρμό – Κατέληξε στο νοσοκομείο

16.12.2025
Λάκης Γαβαλάς: «Θα γινόμουν πατέρας αλλά λόγω ορμονών έγινε μπέρδεμα με τους γυναικολόγους»

Λάκης Γαβαλάς: Ακόμα και στη ΓΑΔΑ οι συνθήκες ήταν καλύτερες σε σχέση με το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

09.12.2025

Από αύριο, οι 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη, που έχουν εξειδίκευση σε ΜΕΘ, θα πιάσουν δουλειά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Εκείνο που είναι ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι πως, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι γυναίκες αυτές δεν θα είναι οι μοναδικές που εθελοντικά θα πάνε στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους. Από περιοχές που δεν πλήττονται πολύ από τον κορονοϊό, υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία που έχουν εκφράσει την επιθυμία να πάνε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία.

Κικίλιας: Υποκλίνομαι!

Η συγκλονιστική απόφαση των 10 γυναικών δεν θα μπορούσε να μη συγκινήσει το πανελλήνιο.

Δεν θα μπορούσε και να μείνει ασχολίαστη από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που υποκλίθηκε «στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών».

«Την περασμένη εβδομάδα δήλωσα από τη Θεσσαλονίκη ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη. Σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη δέκα νοσηλεύτριες από τα νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα. Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο “Ιπποκράτειο”. Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα, για να βοηθήσουν.

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών.

Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτήν την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα νύχτα μήνες τώρα. Υποκλίνομαι», ανάφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας.

Tags: ΜΕΘΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Μητσοτάκης για τα Τέμπη: «Φτιάξατε έναν συνεταιρισμό της τοξικότητας, άθλια η σκευωρία που στήσατε»
Επιλογές Συντακτών

Τα έξι μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το στεγαστικό

16.12.2025
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε – Διακομματική επιτροπή για την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα
Ελλάδα

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε – Διακομματική επιτροπή για την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα

16.12.2025
Next Post

Λάρισα – Κορονοϊός: Θλιβερές εικόνες στο νοσοκομείο! “Ψάχνουμε αναπνευστήρες για να μην πεθάνουν ασθενείς” (Βίντεο)

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Σέρρες: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας μετά από μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων

Θεσσαλονίκη: Χωρίς δίπλωμα ο 60χρονος που ενεπλάκη στο τροχαίο με μια νεκρή γυναίκα – Του είχε αφαιρεθεί επειδή οδηγούσε μεθυσμένος

22.03.2025

Μασούτης: Έβαλαν τον εθνικό ύμνο στα μεγάφωνα και κάποιοι στα social media αντέδρασαν(Βίντεο)

26.03.2021

Βασίλης Τσιάρτας: Τον «αποκηρύσσουν» η μητέρα του και η αδερφή του μετά την υποψηφιότητα με Τζήμερο-Κρανιδιώτη

07.02.2023

ΤΑΣΗ_

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

19.11.2025
«Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη (Βίντεο)

Απίστευτο: Ο «Φραπές» που φώναξαν στη Βουλή φαίνεται πως δεν είναι ο «Φραπές» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

15.12.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Σοβαρό ατύχημα στην Ιταλία: 18 μηνών αγοράκι έπεσε από αυτοκίνητο εν κινήσει – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πέθανε 15χρονος μετά την εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του

20.11.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved