Empisteutiko.gr
02.10.25 || 13:30
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Λάουρα Κοβέσι: «Το θέμα της διαφθοράς δεν είναι μόνο ελληνικό» – Τι είπε για Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ και επιχείρηση «Καλυψώ»

02.10.2025
in Επιλογές Συντακτών, Πολιτική
Λάουρα Κοβέσι: «Το θέμα της διαφθοράς δεν είναι μόνο ελληνικό» – Τι είπε για Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ και επιχείρηση «Καλυψώ»
Share TweetShareEmail

Την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών τόνισε η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε χώρο του Τελωνείου Πειραιά λόγω και της υπόθεσης «Καλυψώ».

Η Ευρωπαία εισαγγελέας, έκανε εκτενή αναφορά στις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, των Τεμπών και την επιχείρηση «Καλυψώ» και το λιμάνι του Πειραιά, στάθηκε στο άρθρο 86 του Συντάγματος σχετικά με την ποινική δίωξη κατά μελών της κυβέρνησης και υπογράμμισε τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας.

Η Λάουρα Κοβέσι έκανε στην αρχή μια γενική τοποθέτηση για την εν εξελίξει έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την υπόθεση Καλυψώ και απάντησε σε ερωτήσεις για ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη, υποκλοπές και την έρευνα για το καλώδιο.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Τραγωδία στα Τέμπη: Προκαταρκτική εξέταση για το βιντεοληπτικό υλικό

Καταπέλτης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η Λάουρα Κοβέσι: Η διαφθορά σκοτώνει – Τα Τέμπη μπορούσαν να αποφευχθούν

11.08.2025

«Η υπόθεση “Καλυψώ” είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία, πρέπει να τη μετατρέψουμε σε πλαίσιο συστηματικής συνεργασίας. Αυτός ήταν ο λόγος της επίσκεψής μου. Το πιο σημαντικό είναι μέσω της ενίσχυσης του ελληνικού παραρτήματος της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, η Ελλάδα μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό των απωλειών για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό», ανέφερε αρχικά η Ευρωπαία εισαγγελέας για τα 2.534 εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι του Πειραιά αξίας 250 εκατ. ευρώ και επισήμανε:

«Στόχος είναι ό,τι γίνεται εδώ, να γίνεται παντού. Μιλάμε για έναν άλλο κόσμο, η απάτη ΦΠΑ και η ταμειακή απάτη έχει εξελιχθεί στην πιο επικερδή εγκληματική δραστηριότητα στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη, ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους».

Για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είπε πως «για πολλά χρόνια, επιτήδειοι έκλεβαν χρήματα, με τη βοήθεια προϊστάμενων, τα οποία προορίζονταν για τους σκληρά εργαζόμενους αγρότες. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει γίνει συνώνυμο του πελατειακού κράτους. Η έρευνα ήταν πάντα επιφανειακή. Ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε τους σταύλους του Αυγεία, ο ρόλος της δικαιοσύνης είναι ουσιώδης. Τα άσχημα νέα είναι, όπως στα Τέμπη, πως η υπόθεση δεν έφτασε μέχρι εκεί που μπορούσε λόγω του ελληνικού Συντάγματος, του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών. Τα καλά νέα είναι ότι η Βουλή μπορεί να τροποποιήσει το άρθρο 86 του Συντάγματος. Κατανοώ ότι τώρα υπάρχει επαρκής πολιτική βούληση να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα».

 

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΔΩ 

 

«Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μετατραπεί σε ριάλιτι σόου, αν θέλετε να βρείτε την αλήθεια, μη βάζετε τους μάρτυρες να μιλούν στην τηλεόραση. Μια γάτα δεν πιάνει τα ποντίκια, αν φορά κουδουνάκια στο λαιμό της. Η ευρωπαϊκή εισαγγελία δεν είναι ξένος θεσμός, ήρθαμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Προειδοποιώ να το ξανασκεφτεί όποιον θέλει να παρέμβει στη δουλειά μας. Είμαι πολύ περήφανη για το γραφείο της ευρωπαϊκής εισαγγελίας στην Ελλάδα», υπογράμμισε.

 

«Η τραγωδία των Τεμπών θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί»

«Υπήρξαν πολλές παρεμβάσεις, δε θα εξειδικεύσω, είστε ενήμεροι για τα μέλη της κυβέρνησης που βρέθηκαν στη δικογραφία. Ας μιλήσουμε για τα Τέμπη. Θέλω να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια. Δεν είμαι χαρούμενη για το νόμο περί ευθύνης υπουργών (άρθρο 86). Όπως είπα δικό μας καθήκον είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει δίκαιη και αποτελεσματική έρευνα για ένα μέρος  της έρευνας, όμως, υπήρξαν εμπόδια. Αυτή η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Ο μόνος τρόπος για να κλείσουμε αυτήν την πληγή είναι η απόδοση Δικαιοσύνης αλλά λόγω του άρθρου 86 αυτό δεν συνέβη», ανέφερε.

Η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι
«Ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε τους στάβλους του Αυγεία» είπε η Ευρωπαία εισαγγελέας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

 

«Δεν υπάρχει κράτος που να μην υπάρχει διαφθορά»

«Αν θεωρείτε ότι υπάρχει διαφθορά μόνο στην Ελλάδα, δεν ισχύει αυτό. Δεν υπάρχει κράτος που να μην υπάρχει διαφθορά. Αυτό που βλέπουμε εδώ το βλέπουμε και σε άλλα μέλη. Λόγω του ΟΠΕΚΕΠΕ βλέπουμε ότι υπάρχει διαφθορά με τις αγροτικές επιδοτήσεις και σε άλλα κράτη μέλη», σχολίασε και επισήμανε: «Το θέμα της διαφθοράς δεν είναι μόνο ελληνικό».

«Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η οικονομική διαφθορά μπορεί να σκοτώσει, τα Τέμπη είναι ένα τέτοιο παράδειγμα», σημείωσε ενώ σχολίασε πως «όποιος λέει ότι η ευρωπαϊκή εισαγγελία δεν είναι ανεξάρτητη, αυτό είναι fake news».

newsit.gr

Tags: ΛΑΟΥΡΑ ΚΟΒΕΣΙ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Τραγωδία στην Κεφαλονιά: Νεκρός ηλικιωμένος οδηγός ΙΧ που έπεσε στη θάλασσα
Ελλάδα

Τραγωδία στην Κεφαλονιά: Νεκρός ηλικιωμένος οδηγός ΙΧ που έπεσε στη θάλασσα

02.10.2025
Τελική συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16 Block 50 σε Viper – Αθήνα και Ουάσινγκτον βρίσκουν κοινό έδαφος
Ελλάδα

Εντυπωσιακή πτήση μαχητικού αεροσκάφους F-16 Viper πάνω από Καστελόριζο

02.10.2025

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

ECDC: Πρασίνισε ξανά η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας

22.04.2021
Μίμης Δομάζος: Ώρες αγωνίας για τον «στρατηγό», κατέρρευσε ενώ περπατούσε στο Χαλάνδρι

Διασωληνωμένος ο Μίμης Δομάζος: Ώρες αγωνίας για τον «στρατηγό»

23.01.2025
Καβάλα: Εξαφάνιση 12χρονου αγοριού – Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού

Καβάλα: Εξαφάνιση 12χρονου αγοριού – Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού

21.06.2024

ΤΑΣΗ_

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

08.09.2025
Διατροφολόγος: Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν αγοράζει ποτέ από το σούπερ μάρκετ

Πρόστιμο 2,2 εκατομμύρια ευρώ σε Σκλαβενίτη και Lidl από το υπουργείο Ανάπτυξης

24.09.2025
Χανιά: Κουμπάρος του ηθοποιού Στράτου Τζώρτζογλου ο «εγκέφαλος» της μαφίας

Χανιά: Κουμπάρος του ηθοποιού Στράτου Τζώρτζογλου ο «εγκέφαλος» της μαφίας

03.09.2025
ΑΑΔΕ: Στα “σκαριά” το ψηφιακό πελατολόγιο – Ποιους ελεύθερους επαγγελματίες αφορά

ΑΑΔΕ: Παγίδευσε γνωστό trapper, ο οποίος αγόρασε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω… μη κερδοσκοπικής

06.09.2025
Μεγάλη επιχείρηση ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη – Προσαγωγές Τούρκων για τους πυροβολισμούς

Για δύο ώρες κυνηγούσαν τον γιο του επιχειρηματία οι αστυνομικοί: Οι κόντρες στην Αττική Οδό, το κρυμμένο supercar και το αλκοόλ

08.09.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved