Empisteutiko.gr
23.04.26 || 11:35
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κρήτη: Πως έγινε το θαύμα με το δίχρονο παιδί – Επανήλθε στη ζωή την ώρα που έφτανε η νεκροφόρα για να το παραλάβει

18.03.2021
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Share TweetShareEmail

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του Κέντρου Υγείας Χάρακα σε συνδυασμό με την ισχυρή θέληση και την επιμονή της γιατρού του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το μικρό αγοράκι για να το μεταφέρει στο ΠΑΓΝΗ είναι οι κυρίαρχες αιτίες που επανήλθε στη ζωή, το 2χρονο αγγελούδι.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό από τους γονείς του στο κέντρο Υγείας Χάρακα στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί, για τρεις ολόκληρες ώρες έδιναν μάχη οι γιατροί για να γυρίσουν το παιδί στη ζωή κάνοντας ανάνηψη και έχοντας χάσει κάθε ελπίδα. 

Τότε, σύμφωνα με την συγκλονιστική μαρτυρία της γιατρού που επανέφερε το παιδί στη ζωή, συντελέστηκε ένα θαύμα. Στη μάχη είχαν ριχτεί νωρίτερα μία γενική γιατρός, ένας παιδίατρος, ο οδηγός του ασθενοφόρου και η νοσηλεύτρια του κέντρου Υγείας Χάρακα. Παρά τις αδιάλειπτες προσπάθειες για ανάνηψη, το παιδάκι δεν επανερχόταν. Τότε, οι γιατροί το πήραν απόφαση. Κλήθηκε η Αστυνομία, κλήθηκε ιατροδικαστής, ενώ ξεκίνησε ακόμα και η νεκροφόρανα παραλάβει το παιδί.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Θρίλερ στην Κρήτη: Νεκρός ο πρώην σύντροφος της 43χρονης Ελευθερίας που αγνοείται

Θρίλερ στην Κρήτη: Νεκρός ο πρώην σύντροφος της 43χρονης Ελευθερίας που αγνοείται

21.04.2026
Επεισόδιο σε σχολική εκδρομή προς Κρήτη: Άνδρας μπήκε γυμνός σε καμπίνα μαθητριών

Επεισόδιο σε σχολική εκδρομή προς Κρήτη: Άνδρας μπήκε γυμνός σε καμπίνα μαθητριών

27.03.2026

Όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο, οι γιατροί έκαναν ένα τελευταίο καρδιογράφημα για να δώσουν την ισοηλεκτρική γραμμή κι εκείνη τη στιγμή ως εκ θαύματος το παιδί απέκτησε σφυγμό.

Το χρονικό της επαναφοράς στη ζωή

Οι γονείς μεταφέρουν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα όπου οι γιατροί χωρίς να χάσουν στιγμή ξεκινούν τις διαδικασίες της επαναφοράς του. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, το πρωτόκολλο στους πνιγμούς αναφέρει πως το σώμα πρέπει να ζεσταθεί (εξαιτίας του ότι έχει υποστεί υποθερμία) και επί 45 λεπτά πρέπει οι γιατροί να προχωρούν στην ανάνηψή του εφόσον έχουν χαθεί οι αισθήσεις.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Χάρακα ζέσταναν το σώμα του παιδιού και πάλευαν επί 2 ώρες και 45 λεπτά να το επαναφέρουν στη ζωή καθώς δεν ήθελαν να παραδώσουν τα όπλα τηρώντας κατά γράμμα το πρωτόκολλο. Τελικά, έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, διαπίστωσαν πως το παιδί δεν επανερχόταν με αποτέλεσμα να το δηλώσουν νεκρό.

Ξεκινούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και ειδοποιείται το ΕΚΑΒ να πάει να παραλάβει τη σορό, πλέον, του παιδιού για να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μαζί με την γιατρό, ξεκινούν για το Κέντρο Υγείας.

Ωστόσο, φαίνεται πως το παιδί αφού ζεστάθηκε το σώμα του και μετά από τόσες ώρες προσπαθειών ανάνηψης έδειξε σημάδια ζωής περίπου στις 20.00 το βράδυ. Χαρακτηριστικά όπως ειπώθηκε άρχισε να κυλά το αίμα του και να πηγαίνει στην καρδιά δίνοντας καρδιακό παλμό.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας χωρίς να χάσουν χρόνο ενημερώνουν εκ νέου το ασθενοφόρο που πήγαινε για να το παραλάβει για τη νέα εξέλιξη. Η γιατρός του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο και παρέλαβε το παιδί διαπιστώνει πως έχει ασθενή σφυγμό και συγκεκριμένα 60 παλμούς. Οι παλμοί αυτοί σε παιδί δύο χρονών υποδηλώνουν ανακοπή ωστόσο η γιατρός δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε νεές προσπάθειες ανάνηψης.

Από τις πρώτες μαλλάξεις που έκανε το παιδί ανταποκρίθηκε καθώς οι σφυγμοί του ανέβηκαν στους 120. Η ελπίδα φαίνεται ότι δεν χάθηκε με τη γιατρό του ΕΚΑΒ χωρίς δισταγμό να ενημερώνει το ΠΑΓΝΗ και να διασωληνώνει το παιδί.

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο

Το παιδί έφτασε στις 21.30 στο ΠΑΓΝΗ έχοντας σφυγμό καθώς και αναπνοή. Αμέσως εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων και ξεκίνησαν οι εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι ο εγκέφαλος και τα άλλα όργανα του παιδιού.

Από τη πρώτη στιγμή έχει δηλωθεί πως η κατάσταση της υγείας του 2χρονου αγοριού είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο 48ωρο αναμένεται να είναι καθοριστικό για την πορεία της υγείας του.

 

Πηγή: newsit.gr

Tags: ΚΡΗΤΗΜΩΡΟ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Θεσσαλονίκη: Άστεγος κοιμόταν σε κάδο σκουπιδιών – Βρέθηκε από εργαζόμενους κατά την αποκομιδή
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Άστεγος κοιμόταν σε κάδο σκουπιδιών – Βρέθηκε από εργαζόμενους κατά την αποκομιδή

23.04.2026
Σύγκρουση τρένων στη Δανία, πληροφορίες για αρκετούς τραυματίες
Επιλογές Συντακτών

Σύγκρουση τρένων στη Δανία, πληροφορίες για αρκετούς τραυματίες

23.04.2026
Next Post

Survivor 4: Τέλος οι Κόκκινοι και οι Μπλε

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Γυναίκα παρακαλεί για έλεος την ώρα που τη χτυπούν γιατί μίλησε με άντρα στο τηλέφωνο

28.04.2021
Συμβουλές του ΕΦΕΤ για την Σαρακοστή – Τι να προσέχετε στην αγορά τροφίμων και πως να τα συντηρείτε

Συμβουλές του ΕΦΕΤ για την Σαρακοστή – Τι να προσέχετε στην αγορά τροφίμων και πως να τα συντηρείτε

16.03.2024
Ναυάγιο στο Αιγαίο: Εντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο που βυθίστηκε το 1942(Εικόνες)

Ναυάγιο στο Αιγαίο: Εντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο που βυθίστηκε το 1942(Εικόνες)

07.06.2023

ΤΑΣΗ_

Space X: Εξερράγη στον αέρα ο πύραυλος Starship – «Η διασκέδαση είναι εγγυημένη» έγραψε ο Μασκ

Υπερυπολογιστής της NASA έκανε μια πολύ ανησυχητική πρόβλεψη για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου

13.04.2026
Νέος Κόσμος: Δύο προσαγωγές για τον μυστηριώδη θάνατο του 58χρονου που είχε χτυπήματα στο κεφάλι

Άγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

15.04.2026
Ιωάννα Τούνη μετά την έναρξη της δίκης για το revenge porn: Ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως πόρνη

Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά τη μήνυση ενός από τους καταδικασθέντες για revenge porn

04.04.2026
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Πότε θα χτυπήσουν την Αττική, σε «Red code» 6 περιοχές

Η κακοκαιρία Erminio «κοκκίνισε» την Αττική και τη μισή χώρα -Οι περιοχές που θα πέσει πολύ νερό

31.03.2026
Κεφαλονιά: «Ήταν ζωντανή στην αγκαλιά μου, μετά από λίγο πέθανε», λέει ο πατέρας της 19χρονης

Κεφαλονιά: «Συνευρεθήκαμε ερωτικά οι τέσσερις, η Μυρτώ είχε OnlyFans», λέει ο 23χρονος

22.04.2026

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved