Empisteutiko.gr
15.09.25 || 09:33
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κορονοϊός: Ίσως με rapid test η είσοδος στα σούπερ μάρκετ – Πότε αποφασίζονται τα νέα μέτρα

12.11.2021
in Ελλάδα, Επιλογές Συντακτών
Share TweetShareEmail

Μέσα σε μια εβδομάδα, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 50% γεγονός που δείχνει πως ο κορονοϊός εξαπλώνεται ασταμάτητος στη χώρα μας. Ποια είναι η κόκκινη γραμμή για την αναπροσαρμογή της στρατηγικής της κυβέρνησης. Έρχονται ακόμη και 3 rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους.

«Το ΕΣΥ πιέζεται πάρα πολύ αυτή την στιγμή. Οι ασθενείς χρειάζονται οξυγονοθεραπεία και το οξυγόνο στο νοσοκομεία τελειώνει σε μια μέρα, εκεί που υπό φυσιολογικές συνθήκες τελείωνε σε μια εβδομάδα». Με αυτές τις δύο προτάσεις η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και γιατρός, Μίνα Γκάγκα, έδωσε το στίγμα της δραματικής εικόνας που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία, καθώς αυξάνονται οι ασθενείς με κορονοϊό και στην πλειοψηφία τους είναι ανεμβολίαστοι.

Εικόνες, που δεν αναμένεται να εκλείψουν… “ούτε σε 3 εβδομάδες”, όπως εκτιμά, μιλώντας στο  newsit.gr κυβερνητικός παράγοντας, με ενεργό ρόλο στην  διαχείριση της πανδημίας.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Market Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα – Δικαιούχοι και πληρωμές

Αυτά είναι τα υπερκέρδη τραπεζών και σούπερ μάρκετ

12.09.2025
Σε ψυχιατρική κλινική η μητέρα του βρέφους που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του στην Πάρο

Χανιά: Στη ΜΕΘ νεογέννητο 16 ημερών που κόλλησε κορονοϊό

05.08.2025

Το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται αύξηση 50% των κρουσμάτων (47.000 ενεργά κρούσματα πανελλαδικά), με 3.663 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται με covid-19, και, κυρίως, με 600 διασωληνωμένους, φέρνει όλο και πιο κοντά τη λήψη περιοριστικών μέτρων.

Σε αυτή τη φάση αποκλειστικά για τους ανεμβολίαστους, στην κατεύθυνση ενός κλιμακούμενου lockdown.

“Ο κλοιός δεν θα χαλαρώσει στις γιορτές για τους ανεμβολίαστους”

«Εάν απαιτηθεί να σφίξει και άλλο ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους – ο οποίος φυσικά δεν θα χαλαρώσει, αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ότι επειδή έρχονται γιορτές και Χριστούγεννα θα χαλαρώσει κάπως… – εάν χρειαστεί να σφίξουν και άλλο τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους προς κάποια κατεύθυνση, όπως για πιο συχνό έλεγχο, είμαστε εδώ για να το δούμε» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (Alpha), τονίζοντας ότι σε αυτή τη φάση της πανδημίας, η κυβέρνηση εστιάζει στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και στους εκτεταμένους και εντατικούς ελέγχους για την τήρησή τους.

Την ερχόμενη Τετάρτη οι αποφάσεις για νέα μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες ως την ερχόμενη Τετάρτη κυβέρνηση και επιστήμονες θα έχουν κάνει αποτίμηση της απόδοσης των μέτρων που εφαρμόζονται ήδη και θα πάρουν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Οι ανεμβολίαστοι θα έρθουν αντιμέτωποι με μία δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση, εφόσον αποφασιστεί, όπως αναμένεται, να κάνουν πυκνά rapid test (τουλάχιστον 3 εβδομαδιαίως) για τις δραστηριότητες τους.

Αν η υγειονομική εικόνα της χώρας “κοκκινίσει” ακόμη περισσότερο, στο τραπέζι είναι να χρειάζονται rapid test ακόμη και για την είσοδο τους στα super market.

Κυβερνητικές πηγές αποκλείουν το σενάριο να τους απαγορευτεί εντελώς η φυσική παρουσία και να χρειαστεί να  προμηθεύονται αγαθά μόνο ηλεκτρονικά, όπως και την απαγόρευση της φυσικής παρουσίας στα φαρμακεία, καθώς η παραμονή της εκεί είναι σύντομη, με ελάχιστα άτομα στο εσωτερικό τους και πάντα με μάσκες.

Η “κόκκινη” γραμμή για μέτρα που θα “ακουμπούν” και εμβολιασμένους

Ποιο είναι εκείνο το σημείο που θα σημάνει στροφή 180 μοιρών στη στρατηγική της κυβέρνησης, με μέτρα που θα οδηγούν σε ολικό lockdown στους ανεμβολίαστους αλλά και σε περιοριστικά μέτρα που θα “ακουμπούν” και τους εμβολιασμένους;

«Αν και εφόσον το Ε.Σ.Υ. κρασάρει», όπως δηλώνει κυβερνητικός παράγοντας. Αυτό πρακτικά αυτό σημαίνει να μην υπάρχει καμία κλίνη Μ.Ε.Θ. σε κανένα νοσοκομείο δημόσιο και ιδιωτικό και κανένα covid κρεβάτι… Αυτή τη στιγμή η πληρότητα στις Μ.Ε.Θ. της Θεσσαλονίκης φτάνει στο 97%, ενώ ανά την επικράτεια φτάνει το 88%.

Μόνο σε αυτή την περίπτωση, επιμένουν οι ίδιες πηγές, αλλάζει η στρατηγική της κυβέρνησης, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο να υπάρξει οριζόντιο lockdown.

Τη Δευτέρα η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Μέχρι νεωτέρας η κυβέρνηση εστιάζει στην ενίσχυση του ΕΣΥ και στην αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών.

Την Δευτέρα, αν το Σαββατοκύριακο δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες που έχουν καταγραφεί στο Ε.Σ.Υ. από γιατρούς του ιδιωτικού τομέα,  η κυβέρνηση προχωρά στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών. Ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, υπολογίζεται ότι απαιτείται η συνδρομή 100 πνευμονολόγων, γενικών παθολόγων κ.α. γιατρών, η ειδικότητα των οποίων άπτεται της πανδημίας.

Το “θετικό” στοιχείο αυτής της “μελανής” σελίδας της πανδημίας για τη χώρα μας, είναι ότι “ξεκολλούν” οι ρυθμοί εμβολιασμοί, οι οποίο είχαν καθηλωθεί, και το τελευταίο δεκαήμερο έχουν αυξηθεί σημαντικά τα ραντεβού για την 1η δόση του εμβολίου. Παράλληλα ικανοποιητική κρίνεται η προσέλευση πολιτών για την 3η δόση.

 

Πηγή: newsit.gr

Tags: RAPID TESTSUPER MARKETΚΩΡΟΝΟΙΟΣ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Η στιγμή που ο Σενγκούν δεν έδωσε το χέρι του στον Γιάννη: Τι συνέβη με τον Σρέντερ – Δείτε βίντεο
Αθλητικά

Η στιγμή που ο Σενγκούν δεν έδωσε το χέρι του στον Γιάννη: Τι συνέβη με τον Σρέντερ – Δείτε βίντεο

15.09.2025
Ελλάδα – Φινλανδία 92-89: Χάλκινο μετάλλιο για τη γαλανόλευκη στο Eurobasket με ιστορική υπογραφή Γιάννη Αντετοκούνμπο
Αθλητικά

Ελλάδα – Φινλανδία 92-89: Χάλκινο μετάλλιο για τη γαλανόλευκη στο Eurobasket με ιστορική υπογραφή Γιάννη Αντετοκούνμπο

14.09.2025
Next Post

Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Προσπάθησε να αρπάξει το παιδί η 49χρονη – Μίνι οπλοστάσιο στο αυτοκίνητό της

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Θρήνος για το τροχαίο στη Ξάνθη – Ήταν μόλις 20 -25 ετών οι νεκροί

Θρήνος για το τροχαίο στη Ξάνθη – Ήταν μόλις 20 -25 ετών οι νεκροί

16.06.2024
Θεμιστοκλέους: Έχουμε το περισσότερο προσωπικό που είχε ποτέ το ΕΣΥ

Θεμιστοκλέους: Έχουμε το περισσότερο προσωπικό που είχε ποτέ το ΕΣΥ

17.12.2024

«Οι γιατροί του συνέστησαν να αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις» -Νέες φήμες για την υγεία Πούτιν

11.06.2022

ΤΑΣΗ_

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε Coca-Cola Zero κάθε μέρα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε Coca-Cola Zero κάθε μέρα

26.08.2025
egnatia-odos-troxaio

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα – Δυο σοβαρά τραυματίες

18.08.2025
Καστοριά: Τι έκανε τον 16χρονο να φρενάρει απότομα – Σήμερα οι κηδείες των δύο παιδιών

Καστοριά: Τι έκανε τον 16χρονο να φρενάρει απότομα – Σήμερα οι κηδείες των δύο παιδιών

29.08.2025
Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας 23χρονης Ουκρανής από 35χρονο σε τρένο στη Σάρλοτ – Ο δράστης έφυγε ατάραχος

08.09.2025
Πλατεία Ομονοίας κατήντησε η κεντρική πλατεία των Σερρών

Πλατεία Ομονοίας κατήντησε η κεντρική πλατεία των Σερρών

20.08.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved