Empisteutiko.gr
09.11.25 || 23:10
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κορωνοϊός: Η Ελληνίδα που ταξίδεψε από τη Γερμανία στην Ελλάδα για να κάνει το εμβόλιο

06.04.2021
in Υγεία
Share TweetShareEmail

Τι λέει για την εμπειρία της – Πώς πήρε την απόφαση – Η ανέλπιστη εξέλιξη και τα θερμά λόγια για την οργάνωση της εμβολιαστικής διαδικασίας και τους Έλληνες γιατρούς

Οι αμφιβολίες για το εμβόλιο της AstraZeneca και το γεγονός πως στην χώρα μας ο εμβολιασμός προχωρά σε ορισμένες ομάδες γρηγορότερα, οδήγησαν μία Ελληνίδα που ζει μόνιμα στην Γερμανία να έρθει στην Ελλάδα για να κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει η Deutche Welle, η Ειρήνη Αναστασοπούλου πήρε τραίνα, αεροπλάνα και λεωφορεία, συντόνισε της ημερομηνίες και τελικά κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα να εμβολιαστεί και να λάβει την ανθρώπινη φροντίδα των Ελλήνων γιατρών. «Χωρίς καμιά διάθεση γενικεύσεων, διαφέρει αρκετά σε σχέση με τους Γερμανούς γιατρούς, που λόγω ψυχοσύνθεσης και νοοτροπίας έχουν μια διαφορετική προσέγγιση των ασθενών», λέει χαρακτηριστικά.

Η ίδια αρχικά περιγράφει το τι «πέρασε» για να έρθει στην Ελλάδα. Όπως λέει: «Η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Καταρχήν σε επίπεδο διαδικασίας. Αρνητικό τεστ PCR όχι παλαιότερο από 72 ώρες, επιλογή ημέρας που να πετά η αεροπορική εταιρεία και μετακίνηση με δύο τραίνα στο αεροδρόμιο, επειδή κατ΄ εξαίρεση την ημέρα της πτήσης οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι έκαναν εργασίες αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου. Αλλά υπήρχαν και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής: Η αεροπορική εταιρεία ελλείψει επιβατών συγχώνευσε δύο πτήσεις σε μία με αποτέλεσμα να αλλάξει η ημερομηνία της πτήσης και να γίνει μέσω άλλης πόλης. Άρα, αλλαγή δύο αεροπλάνων. Στις δυσκολίες προστέθηκε και το ότι η αιωρούμενη γόνδολα που μεταφέρει επιβάτες από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο αεροδρόμιο είχε χαλάσει και η μεταφορά γίνονταν με λεωφορείο. Με αεροπλάνα και (σχεδόν) βαπόρια, τραγούδησε ο Σαββόπουλος…».

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

622 νεκροί, 1.500 τραυματίες, χωριά ισοπεδωμένα: Ασύλληπτη τραγωδία μετά τον σεισμό 6 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν

Η Γερμανία πληρώνει Αφγανούς για να μην μετεγκατασταθούν στη χώρα

05.11.2025
Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών 2025: Τι αλλάζει με τα εμβόλια για γρίπη, κορωνοϊό, HPV και RSV

Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών 2025: Τι αλλάζει με τα εμβόλια για γρίπη, κορωνοϊό, HPV και RSV

27.10.2025
anastasopoulou-354

Στην συνέχεια αναφέρει πώς κατάφερε να κλείσει ραντεβού στην χώρα μας. «Η απόφαση δεν ήταν εύκολη και από πλευράς ουσίας. Το εμβόλιο της AstraZeneca έχει ενοχοποιηθεί για θρομβώσεις κυρίως στον εγκέφαλο με περιστατικά, ελάχιστα μεν, αλλά υπαρκτά, σε όλες τις χώρες όπου χρησιμοποιήθηκε. Όμως εάν περίμενα τις δύσκαμπτες, αργόσυρτες και γραφειοκρατικές διαδικασίες εμβολιασμού στη Γερμανία, ίσως και να περνούσαν ακόμη μήνες μέχρι να έρθει η σειρά μου, και ίσως να έπρεπε να κάνω το ίδιο εμβόλιο. Στην Ελλάδα, ωστόσο, η κατάσταση διαμορφώνονταν διαφορετικά. Η ηλικιακή μου ομάδα είχε ανοίξει, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ διέθετα. Συγγενής μου μπήκε στην διεύθυνση emvolio.gr (γιατί από το εξωτερικό δεν επιτρέπει το σύστημα) και η ημερομηνία με «περίμενε». Την άλλαξα για να συμπέσει με το καθολικό Πάσχα της άδειάς μου και το σύστημα «αντέδρασε». Είχα ακόμη και τη δυνατότητα να επιλέξω το εμβολιαστικό κέντρο με διαθεσιμότητα για ραντεβού. Τόσο απλά. Αμέσως μου ήρθε μήνυμα στο μέιλ μου και στο κινητό μου προς επιβεβαίωση του εμβολιαστικού κέντρου, της ώρας και της ημέρας. Όχι μόνο του πρώτου αλλά και του δεύτερου εμβολιασμού μετά από 12 εβδομάδες».

Συνεχίζει δε λέγοντας: «Τόσο απλά, χωρίς κόπο, χωρίς τηλεφωνήματα, γραφειοκρατία και ξεχωριστές διατυπώσεις, με σεβασμό στον πολίτη. Μια διαδικασία που αναζητούσα και περίμενα να συναντήσω στην οργανωμένη Γερμανία, αλλά την βρήκα στην «ανοργάνωτη» Ελλάδα με το σημαντικό φορτίο χώρας του ευρωπαϊκού νότου, όπως καθιερώθηκε την τελευταία δεκαετία της δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης στην ΕΕ».

Όπως λέει σχολιάζοντας την εμπειρία σε σχέση με τα όσα θα είχε στο νου του κάποιος που ζει σε μία βόρεια χώρα, «αυτό ισοδυναμεί σε κάθε περίπτωση με ανέλπιστη έκπληξη. Ίσως στο υποσυνείδητο να προκαλεί και ψήγματα περηφάνειας, δεν μπορώ να το ελέγξω. Οι εκπλήξεις με συνόδευσαν και τις πρώτες ημέρες διαμονής στην Αθήνα. Το emvolio.gr με βομβάρδιζε καθημερινά με sms και μέιλ υπενθύμισης του ραντεβού. Μου έσπασε τα νεύρα.

Οι ειδήσεις από τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Γαλλία για το εμβόλιο της AstraZeneca δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικές. Η αρθρογραφία για τα θρομβωτικά επεισόδια με νεκρούς πολλαπλασιάζονταν. Χώρες ανέστειλαν τους εμβολιασμούς…».

Το δίλημμα για το εμβόλιο της AstraZeneca

Η ανησυχία της ήταν έκδηλη αφού οι ειδήσεις σχετικά με τα περιστατικά παρενεργειών της είχαν προκαλέσει αμφιβολίες. «Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμού (Stiko) της Γερμανίας συνέστησε μάλιστα η δεύτερη δόση να γίνει με άλλο εμβόλιο. Η εμπιστοσύνη μου κλονίστηκε. Μέχρι την τελευταία στιγμή αμφιταλαντευόμουν. Το δίλημμα τεράστιο. Τί θα έπρεπε να κάνω; Μήπως να ακυρώσω το ραντεβού; Απευθύνθηκα σε συναδέλφους και φίλους που έκαναν το εμβόλιο, σε γνωστούς και άγνωστους γιατρούς για να εκφράσω τους φόβους μου. Όλοι με διαβεβαίωσαν ότι οι παρενέργειες είναι αριθμητικά ελάχιστες μπροστά στα οφέλη από την αναχαίτιση του ίδιου του κορωνοϊού. Το σπέρμα αμφιβολίας με ακολούθησε ακόμη και όταν ανέβαινα διστακτικά τη σκάλα του εμβολιαστικού κέντρου στην καρδιά της Αθήνας. Το περιβάλλον από πλευράς επίπλωσης και συντήρησης του χώρου δεν ήταν αυτό που βλέπω στη Γερμανία. Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις σημασία έχει το έμψυχο δυναμικό», λέει.

Τέλος, μιλώντας για τους Έλληνες γιατρούς σημειώνει: «Και εδώ επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πόσο καταρχήν άνθρωποι είναι οι ‘Έλληνες γιατροί. Ο συγκεκριμένος γιατρός του κέντρου με καθησύχασε και πάλι και μου έδωσε οδηγίες για τις επόμενες ημέρες. Η νοσηλεύτρια που μου έκανε το εμβόλιο με παρακολουθούσε όλο το ημίωρο που κάθισα μετά τον εμβολιασμό. Τρέφω τεράστιο σεβασμό στους έλληνες και τις ελληνίδες γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί δεν είναι μόνο καλοί γιατροί, αλλά και πολύ ανθρώπινοι. Αυτό, χωρίς καμιά διάθεση γενικεύσεων, διαφέρει αρκετά σε σχέση με τους φερμανούς γιατρούς, που λόγω ψυχοσύνθεσης και νοοτροπίας έχουν μια διαφορετική προσέγγιση των ασθενών. Τώρα βρίσκομαι σε μετεμβολιαστική φάση, αφού πέρασα τα γνωστά συμπτώματα. Το βασικότερο είναι ότι ξεκίνησε η διαδικασία ανάπτυξης ανοσίας για να ανακτήσω μερική ελευθερία μετακινήσεων που έχω ανάγκη λόγω εργασίας. Και επιστρέφοντας στη Γερμανία με το καλό, έχω πολλά να διηγηθώ».

ΠΗΓΗ
Tags: ΓΕΡΜΑΝΙΑΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑΕΜΒΟΛΙΟ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

Απτόητο το κύκλωμα της παράνομης συνταγογράφησης: Έγραψαν ξανά 200 κουτιά Xanax στο ΑΜΚΑ του ίδιου ασθενή
Υγεία

Η Bayer κατηγορείται για δεκάδες χιλιάδες καρκίνους

08.11.2025
Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών 2025: Τι αλλάζει με τα εμβόλια για γρίπη, κορωνοϊό, HPV και RSV
Υγεία

Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών 2025: Τι αλλάζει με τα εμβόλια για γρίπη, κορωνοϊό, HPV και RSV

27.10.2025
Next Post

Σαν Σήμερα Tρίτη 06/04

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Η ακρίβεια «χτυπά» και το πασχαλινό τραπέζι: Αύξηση 2 ευρώ στο αρνί – Πόσο ανέβηκαν οι τιμές

Κρύο αρνί, αυτή η παράνοια κάθε Δευτέρα του Πάσχα

25.04.2022
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κρύβει πληροφορίες σχετικά με τα UFO

Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κρύβει πληροφορίες σχετικά με τα UFO

05.03.2023
Πατέρας ζητάει από την κόρη του να του επιστρέψει ποσό διατροφής προκειμένου να διατηρήσουν επαφές

Πατέρας ζητάει από την κόρη του να του επιστρέψει ποσό διατροφής προκειμένου να διατηρήσουν επαφές

20.12.2023

ΤΑΣΗ_

Βορίζια: Οι 9 πρωταγωνιστές του μακελειού στο χωριό του Ψηλορείτη – Οι πιστολέρο, οι 3 γυναίκες και οι κρυψώνες στα βουνά

Βορίζια: Οι 9 πρωταγωνιστές του μακελειού στο χωριό του Ψηλορείτη – Οι πιστολέρο, οι 3 γυναίκες και οι κρυψώνες στα βουνά

03.11.2025
Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του – Η απόδοσή του πλέον θα γίνεται αυτόματα

Προσωπικός αριθμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του – Η απόδοσή του πλέον θα γίνεται αυτόματα

05.11.2025
Βιασμός 14χρονης από Ρομά στον Πειραιά:  Συνελήφθη και ο τέταρτος για τη φρίκη – 18, 17 και 16 ετών οι άλλοι τρεις συλληφθέντες

Πασίγνωστος ηθοποιός της «10ης Εντολής» δικάζεται για βιασμό ανήλικης – «Δεν έχεις βαρεθεί να λες όχι;»

24.10.2025
Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα τρία παιδιά του 39χρονου για να μπορέσουν να τον κηδέψουν

Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα τρία παιδιά του 39χρονου για να μπορέσουν να τον κηδέψουν

01.11.2025
Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

18.10.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved