Empisteutiko.gr
14.12.25 || 14:36
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι νεκροί και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ – Η εβδομάδα αυτή κρίνει τη δυναμική το 6ου κύματος

04.07.2022
in Επιλογές Συντακτών, Υγεία
Θαύμα στην Ξάνθη – “Έφυγε” από ανακοπή καρδιάς και τον επανέφεραν μετά από 50 λεπτά
Share TweetShareEmail

Η επιβάρυνση σε θανάτους και σε ασθενείς με σοβαρές επιπλοκές από κορονοϊό (εξαιτίας των δυο υποπαραλλαγών της μετάλλαξης Όμικρον) ήρθε σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την μεσοσταθμική αύξηση σε ποσοστό άνω του 60% στα κρούσματα, η οποία έφερε με τη σειρά της μεγάλη άνοδο στον αριθμό των νέων εισαγωγών στα επείγοντα και των νοσηλειών στις απλές κλίνες Covid των νοσοκομείων.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας υποχρέωσε τη διοίκηση του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα, τον πρόεδρο του Οργανισμού και Καθηγητή Παιδιατρικής, Θεοκλή Ζαούτη και τον αντιπρόεδρο, Καθηγητής Επιδημιολογίας, Δημήτρη Παρασκευή, να παραχωρήσουν σήμερα (04.07.2022) έκτακτη συνέντευξη τύπου.

Αύξηση κατά 44% στον μέσο όρο κρουσμάτων

Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των επίσημων στοιχείων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο κυλιόμενος μέσος όρος των ημερήσιων εισαγωγών αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα (26/6) κατά 44% και κατά 90% μέσα σε δύο εβδομάδες και μέχρι χθες Κυριακή (3/7).

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Εμβόλια covid-19: Στο εδώλιο πρωθυπουργός και πρώην υπουργοί Υγείας

New York Times: Ο FDA σχετίζει θανάτους 10 παιδιών με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

29.11.2025
Ομολογία – σοκ Von der Leyen: «Επιβάλαμε τα εμβόλια Covid-19 Pfizer, χωρίς να ξέρουμε τι θα πάθουν οι πολίτες»!

Ομολογία – σοκ Von der Leyen: «Επιβάλαμε τα εμβόλια Covid-19 Pfizer, χωρίς να ξέρουμε τι θα πάθουν οι πολίτες»!

18.09.2025

Συγκεκριμένα, οι νέες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία αυξήθηκαν από 945 στις 19 Ιουνίου, στις 1.362 στις 26 Ιουνίου και σκαρφάλωσαν περαιτέρω στις 1.797 χθες Κυριακή (3/7).

Σταμάτησε η αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ, αυξήθηκαν κατά 85% οι θάνατοι

Την προηγούμενη εβδομάδα, σταμάτησε η καθοδική πορεία του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται σε κλίνες ΜΕΘ και σημειώθηκε αρχόμενη αύξηση.

Συγκεκριμένα, εδώ και οκτώ ημέρες οι ασθενείς στις ΜΕΘ δεν έπεσαν κάτω από τους 90 (όπως την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ αντίθετα σημειώθηκε και μικρή αύξηση κατά 4 ασθενείς, στον κινούμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο των διασωληνωμένων.

Μένει να φανεί πως θα εξελιχθεί ο κρίσιμος αυτός δείκτης για την πίεση στο ΕΣΥ, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Περισσότερο σαφής ήταν, ωστόσο, η επιδείνωση στον αριθμό των νεκρών, που μέσα σε δύο εβδομάδες αυξήθηκε πάνω από 85%.

Όπως είναι σαφές από τους αριθμούς, όχι μόνο σταμάτησε η αποκλιμάκωση στους νεκρούς από Covid, αλλά σημειώθηκε και σημαντική άνοδος, καθώς η εβδομάδα στις 19/6 “έκλεισε” με 67 θανάτους συνανθρώπων μας, στις 26/6 οι θάνατοι έφτασαν τους 91 και χθες Κυριακή τις 124 ανθρώπινες απώλειες μέσα σε μόλις μία εβδομάδα.

Η συμμετοχή στους θανάτους των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών κατά το ίδιο διάστημα, αυξήθηκε από 87% σε 92%, κάτι που σημαίνει πως και αυτό το κύμα του κορονοϊού που μας αιφνιδιάζει στα μέσα καλοκαιριού, θα πλήξει για μία ακόμη φορά τους πιο ευάλωτους.

Η εβδομάδα θα κρίνει τη δυναμική του 6ου κύματος

Oι επιστήμονες μέσα από τη μελέτη των μαθηματικών επιδημιολογικών μοντέλων είχαν προαναγγείλει, πως η σοβαρότητα στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα θα φαινόταν πιο καθαρά τις ημέρες που διανύουμε.

Συγκεκριμένα, αυτό είχε τονίσει ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει “καθοριστική” την εβδομάδα αυτή για την πορεία του συστήματος Υγείας:

«Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης» ανέφερε.

Εάν η αύξηση στις διασωληνώσεις, ωστόσο, δεν είναι ραγδαία και πολύ μεγάλη, δεν θα επιφέρει σημαντική επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί να λάβουμε έκτακτα μέτρα.

«Προφανώς και θα ανέβουν, αλλά είναι σε ένα χαμηλό επίπεδο, κι έχουμε αναπτύξει 600 κλίνες ΜΕΘ Covid», τόνισε πρόσφατα και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στην προετοιμασία του συστήματος Υγείας για κάθε ενδεχόμενο.

Τζανάκης: Ηλικιωμένοι που δεν τους έπιασε καλά το εμβόλιο πεθαίνουν χωρίς να μπουν σε ΜΕΘ

Την παραπάνω εκτίμηση έκανε, μιλώντας στο iatropedia.gr στις 20 Ιουνίου 2022, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος τόνισε πως σύμφωνα με τις προβλέψεις της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναμένεται να υπάρξουν αυξημένες νοσηλείες και επιβάρυνση στις απλές κλίνες Covid-19, αλλά πιθανότατα όχι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Επίσης είχε προαναγγείλει πως οι θάνατοι θα αυξηθούν σε δύο εβδομάδες, αλλά χωρίς να προηγηθεί πίεση στις ΜΕΘ, όπως είχε πει.

“Οι θάνατοι πιθανότατα θα αυξηθούν μετά από 15 ημέρες. Αυτά τα μεταλλαγμένα στελέχη “χτυπούν” υπερήλικες που δεν έκαναν καλή ανοσία από τα εμβόλια και ανθρώπους με συνοδά νοσήματα. Και αυτοί χωρίς να εκδηλώνουν σοβαρή πνευμονική νόσο που να χρειάζεται ΜΕΘ, καταλήγουν δυστυχώς στον θάνατο διότι είναι επιβαρυμένοι ήδη από τα συνοδά νοσήματα”, ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας πως τα ευάλωτα άτομα μπορεί να πεθάνουν και από μια απλή γαστρεντερίτιδα, “οπότε τους “στέλνει” αμέσως ο κορονοϊός”, όπως ανέφερε ο επιστήμονας.

Της Γιάννας Σουλάκη / iatropedia.gr

Tags: ΕΝΤΑΝΤΙΚΗΚΩΡΟΝΟΙΟΣΥΓΕΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη εις βάρος των 37 συλληφθέντων για εγκληματική οργάνωση και απάτη
Έγκλημα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας οι 15 συλληφθέντες για τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις

14.12.2025
Καιρός: Υποχωρεί η έντονη ζέστη σήμερα -Έρχεται εβδομάδα «κόλαση» με 42άρια
Επιλογές Συντακτών

Καιρός: Κυριακή με τοπικές βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες

14.12.2025
Next Post
Power Pass: Πότε πληρώνεται το επίδομα ρεύματος

Power Pass: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Αττικόν: Υγιές μωρό γεννήθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο από μεταμοσχευμένη μητέρα με Covid, προεκλαμψία και διαβήτη κύησης

17.12.2020
Τούρκος βίασε τουρίστρια σε ξενοδοχείο της Αθήνας – Μετέφραζε τις χυδαιότητές του με google translate

Τούρκος βίασε τουρίστρια σε ξενοδοχείο της Αθήνας – Μετέφραζε τις χυδαιότητές του με google translate

18.09.2024
Πειραιάς: Πλοίο με σημαία Ισραήλ προσέκρουσε στα μπλόκια του λιμανιού

Πειραιάς: Πλοίο με σημαία Ισραήλ προσέκρουσε στα μπλόκια του λιμανιού

15.07.2024

ΤΑΣΗ_

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

Νέος Κόσμος: Η στιγμή που ο 29χρονος σκοτώνει στο ξύλο τον 58χρονο – Βίντεο ντοκουμέντο

19.11.2025
Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

Η ευρωπαϊκή χώρα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα στο OnlyFans το 2025 – Η θέση της Ελλάδας

09.12.2025
Ηλιάνα Παπαγεωργίου – Έλενα Χριστοπούλου: Η αγωγή του 1 εκατ. ευρώ, οι 7 πλαστές συμβάσεις και η υπεξαίρεση

Ηλιάνα Παπαγεωργίου – Έλενα Χριστοπούλου: Η αγωγή του 1 εκατ. ευρώ, οι 7 πλαστές συμβάσεις και η υπεξαίρεση

15.11.2025
Σοβαρό ατύχημα στην Ιταλία: 18 μηνών αγοράκι έπεσε από αυτοκίνητο εν κινήσει – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πέθανε 15χρονος μετά την εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του

20.11.2025
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Έλενα Παπαρίζου μετά από αδιαθεσία

Έλενα Παπαρίζου: Άγνωστο πόσες μέρες θα μείνει στο νοσοκομείο – Δεν θα συμμετάσχει στο αποψινό γύρισμα του «The Voice»

08.12.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved