Empisteutiko.gr
02.11.25 || 08:06
Καιρός
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
No Result
View All Result

Κορωνοϊός: Ανοδική η πορεία των κρουσμάτων σε παιδιά – Παραμένει το 50%+1 στα σχολεία

11.11.2021
in Ελλάδα
Share TweetShareEmail

Περισσότερα από 9.600 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν σε παιδιά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας σαρώνει τη χώρα και δεν αφήνει «αλώβητες» και τις μικρές ηλικίες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, την εβδομάδα 4 ως 7 Νοεμβρίου, επιβεβαιώθηκαν 9.604 νέα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4 ως 18 ετών.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί το 22% στο σύνολο των κρουσμάτων, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 12% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα αναφοράς.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΑ_

Ομολογία – σοκ Von der Leyen: «Επιβάλαμε τα εμβόλια Covid-19 Pfizer, χωρίς να ξέρουμε τι θα πάθουν οι πολίτες»!

Ομολογία – σοκ Von der Leyen: «Επιβάλαμε τα εμβόλια Covid-19 Pfizer, χωρίς να ξέρουμε τι θα πάθουν οι πολίτες»!

18.09.2025
Πρώτο κουδούνι για 1,3 εκατ. μαθητές με νέα μαθήματα – Όλες οι αλλαγές στα σχολεία

Πρώτο κουδούνι για 1,3 εκατ. μαθητές με νέα μαθήματα – Όλες οι αλλαγές στα σχολεία

11.09.2025

Συγκεκριμένα, για την εβδομάδα 25 ως 31 Οκτωβρίου είχαν ανακοινωθεί 6.682 νέες μολύνσεις στις ηλικίες 4 – 18 ετών.

Την ίδια ώρα, τις πρώτες 10 ημέρες του Νοεμβρίου οπότε και έχει αρχίσει να αποτυπώνεται με ένταση η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα ο μέσος όρος των κρουσμάτων κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας έως 17 ετών είναι της τάξης των 1.507 μολύνσεων. Ο μέσος αυτός όρος έχει αυξηθεί, μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες καθώς μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα κρούσματα στα παιδιά ήταν της τάξης των 1.372 μολύνσεων την ημέρα.

Συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 1.698 κρούσματα στις ηλικίες 0-17 ετών, στις 9 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 2.139 κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά και στις 10 Νοεμβρίου ο αριθμός των μολύνσεων που ανακοινώθηκε ήταν 1.634.

Πηγή: ΕΟΔΥ

Υπενθυμίζεται ότι για την εβδομάδα 18 – 24 Οκτωβρίου είχαν ανακοινωθεί 5.970 νέες μολύνσεις στις ηλικίες 4 – 18 ετών.

Την εβδομάδα 11-17 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 4.493 νέες μολύνσεις σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών.

Την εβδομάδα 4-10 Οκτωβρίου, το σύνολο των ασθενών με κορωνοϊό ηλικίας 4-18 ετών, ήταν 4.135.

Την εβδομάδα 27 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου είχαν εντοπιστεί 4.211 κρούσματα σε παιδιά 4-18 ετών.

Την εβδομάδα 20 – 26 Σεπτεμβρίου 4.026 κρούσματα, ενώ την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021 ήταν 3.559.

Κλειστές σχολικές μονάδες

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά, ο αριθμός των σχολικών τμημάτων που κλείνουν λόγω 50%+1 κρουσμάτων παραμένει σχετικά σταθερός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, τουλάχιστον 14 σχολικά τμήματα νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε συνολικά επτά σχολικές μονάδες έχουν κλείσει σήμερα, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου.

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας

Δραματική εικόνα με 70 θανάτους, 7.105 κρούσματα, 489 διασωληνωμένους

Την Τετάρτη 10 Νοεμβίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τον εφιαλτικό αριθμό των 70 θανάτων σε ένα 24ωρο. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι διασωληνωμένοι, καθώς και οι νέες νοσηλείες, ενώ σταθερά πάνω από τα 7.000 παραμένουν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.105, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 808.297 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 125 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.472 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.27 (95% ΔΕ: 1.16 – 1.40).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 70, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.493 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 489 (61.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 82.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 405 (82.82%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 84 (17.18%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.374 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 429 (ημερήσια μεταβολή +4.38%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 385 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).»

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Tags: ΚΩΡΟΝΟΙΟΣΜΑΘΗΤΕΣΣΧΟΛΕΙΑ
Ακολουθήστε το empisteutiko.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο empisteutiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ_

ΕΛΤΑ: Λουκέτο σε 204 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα – Η ανακοίνωση της εταιρείας
Ελλάδα

ΕΠΙΣΗΜΟ για ΕΛΤΑ: Παράταση 3 μηνών για λουκέτα στην περιφέρεια

01.11.2025
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Όταν αποκαλούσε τους Έλληνες τζαμπατζήδες και τεμπέληδες
Ελλάδα

Στην Αθήνα σήμερα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Πότε αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ

01.11.2025
Next Post

Θεσσαλονίκη: Νεκρός από κορωνοϊό σε απλή κλίνη 22χρονος ανεμβολίαστος - Είχε υποκείμενο νόσημα

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ_

Φωτιά σε Γραμματικό, Βαρνάβα και Μαραθώνα – Ξεκίνησαν από κεραυνό

26.08.2023
Θεσσαλονίκη: Σπίτια 100 τμ με ενοίκια στα 748 ευρώ/μήνα – Οι τιμές σε 11 περιοχές

Θεσσαλονίκη: Σπίτια 100 τμ με ενοίκια στα 748 ευρώ/μήνα – Οι τιμές σε 11 περιοχές

14.09.2023
Άνευ προηγουμένου επίθεση της Ζαχάροβα στην Ελλάδα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ζαχάροβα: «Μεγάλο λάθος των Σκοπίων η αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία»

03.08.2022

ΤΑΣΗ_

Βιασμός 14χρονης από Ρομά στον Πειραιά:  Συνελήφθη και ο τέταρτος για τη φρίκη – 18, 17 και 16 ετών οι άλλοι τρεις συλληφθέντες

Πασίγνωστος ηθοποιός της «10ης Εντολής» δικάζεται για βιασμό ανήλικης – «Δεν έχεις βαρεθεί να λες όχι;»

24.10.2025
Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

Συνελήφθη ξανά γνωστός YouTuber – Αντιμέτωπος με νέες ποινικές διώξεις για ρατσιστικό περιεχόμενο

18.10.2025
Gmail: Έκλεψαν πάνω από 180 εκατ. κωδικούς πρόσβασης – Πώς να δείτε αν ο λογαριασμός σας έχει επηρεαστεί

Gmail: Έκλεψαν πάνω από 180 εκατ. κωδικούς πρόσβασης – Πώς να δείτε αν ο λογαριασμός σας έχει επηρεαστεί

27.10.2025
Επιστήμονες προειδοποιoύν ότι «εχθρικό» εξωγήινο αντικείμενο θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη

Η NASA «κρύβει» εξωγήινο διαστημόπλοιο

19.10.2025
Σοκ στον κόσμο των crypto: Ο μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων, Κονσταντίν Γκάλιτς βρέθηκε νεκρός μέσα στη Lamborghini του

Σοκ στον κόσμο των crypto: Ο μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων, Κονσταντίν Γκάλιτς βρέθηκε νεκρός μέσα στη Lamborghini του

13.10.2025

  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφήμιση

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • Ελλάδα
    • Πολιτική
    • Οικονομία
    • Εκπαίδευση
    • Έγκλημα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Showbiz
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • VIRAL
    • Μυστικά ή και όχι
    • 90s FEVER
    • Terminal
    • Συνταγές
    • Lifestyle

© 2025 empisteutiko.gr All Rights Reserved